Recept voor choco fudge

0 0

Chocola, ik ben er gek op! Toen ik van de week op zoek was naar lekkere en makkelijke recepten, kwam ik op zowel de blog van Easydailyfood, als die van KittehsCupcakes een recept voor choco fudge tegen. Ik maakte hem en vandaag deel ik het ongelofelijk makkelijke recept.

De benodigdheden
Chocofudge recept Chocofudge recept Chocofudge recept

Het maken van choco fudge is echt peanuts. Het enige wat je nodig hebt is: chocola en een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag. Ik heb de volgende verhoudingen gebruikt: een blikje gecondenseerde melk en 500 gram chocolade. Zelf gebruikte ik pure en witte chocolade. Ik ben niet zo’n fan van pure chocolade, maar door de gecondenseerde melk wordt deze al wel wat zoeter. Toch wilde ik het nog een stukje zoeter en voegde witte chocolade toe. Ik gebruikte de verhouding die ik zag in het recept van KittehsCupcakes: 400 gram pure chocolade en 100 gram witte chocolade.
In prin cipe hoef je geen extra ingredienten aan de fudge toe te voegen, maar persoonlijk vind ik dit wel zo lekker. Ik besloot om walnoten, pistache noten en pinda’s toe te voegen.

De bereiding
Chocofudge recept Chocofudge recept

Verwarm de gecondenseerde melk in een pan en hak de chocola in stukjes.

Chocofudge recept

Voeg de chocola toe aan de verwarmde melk en roer goed door.

Chocofudge recept

Verwarm en roer net zo lang tot er een soort van chocolade achtige substantie ontstaat. Bij mij werd de substantie een beetje brokkelig. Misschien dat dit komt door het soort chocola dat ik gebruikte.

Chocofudge recept Chocofudge recept

Voeg vervolgens de ingrediënten toeen stop het geheel in een, met bakpapier beklede, ovenschaal. Zet de fudge voor minimaal 2 uur in de koelkast en dan is hij klaar.

Recept choc fudge recept choco fudge

En dit is dan het resultaat van de fudge. Een heerlijke volle chocolade met noten, die een beetje zacht is. Ontzettend machtig en over de calorieën zullen we maar niet praten, maar o zo lekker 😉 De fudge kun je het beste bewaren in de koelkast.
Een makkelijk, snel en lekker recept, zeker een aanrader om te maken!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *