MAC retro matte liquid lipcolour Dance with Me

2comments 0

Tegen het einde van januari aan lagen ze dan eindelijk bij de counters: de retro matte vloeibare lipsticks van MAC! Ik schreef het al in mijn plog van die week: ik ging voor de kleur Dance with Me. Ik probeerde meerdere kleuren, waaronder de neutrale kleuren. Zonder twijfel stond Dance with Me het mooist. Inmiddels heb ik hem uitgebreid getest en vandaag review ik hem.

De verpakking
MAC Dance with Me MAC Dance with Me MAC Dance with Me

Het zwarte kartonnen doosje met daarop alle informatie is denk ik niets nieuws onder de horizon. Als ik de naam Dance with Me lees moet ik steeds denken aan het liedje van Causes: teach me how to dance with you.

MAC Dance with Me MAC Dance with Me

Zo ziet de huls van de lipstick eruit. Persoonlijk heb ik niets met de huls. In het begin vond ik hem niet mooi, maar inmiddels ben ik aan de huls gewend en kijk ik er neutraal tegen aan. Feitelijk is gewoon de dop van de lipsticks van MAC, maar dan op een doorzichtige huls. De verpakking is daardoor wel heel herkenbaar als zijnde een product van MAC.

MAC Dance with Me

De sponsapplicator is heel zacht en heeft een goede punt waarmee je heel precies zou moeten kunnen werken. Op de applicator heb ik niets aan te merken.

Swatches
MAC Dance with Me

Op de foto links zie je het product toen ik hem net had aangebracht. Zoals je kunt zien glanst het product bij aanbrengen. Binnen een aantal minuten droogt de substantie in en blijft er een matte kleur over. Dit is goed te zien op de foto in het midden. Ook zie je goed de matte finish. De foto rechts is met flits genomen. Alleen de plekken waar de lipstick nog niet helemaal was ingedroogd glanzen nog een beetje, verder is de lipstick compleet matte.

MAC Dance with Me

MAC omschrijft zelf de kleur als volgt: diep veenbessenrood. Ik kan mij wel in die omschrijving vinden. Het is een vrij diepe en wat donkerdere rood kleur.
De lipstick is goed gepigmenteerd. Hij is met één laag dekkend, maar persoonlijk vind ik de kleur met 2 lagen mooier tot zijn recht komen.
Het aanbrengen vind ik persoonlijk behoorlijk lastig. Je moet heel precies zijn in het aanbrengen. Corrigeren is lastig omdat de lipstick dan al snel gaat vlekken. Het is een kwestie van oefening baart kunst, maar op dit moment moet ik er toch wel uitgebreid de tijd voor nemen om de lipstick mooi aan te brengen. Wat daarin overigens niet meehelpt is dat mijn lip lijn bij mijn bovenlip vrijwel niet zichtbaar en onregelmatig is. Een lipliner helpt op de lipstick netter aan te brengen.
Als de kleur eenmaal op de lippen zit, blijft hij zitten als een huis en geeft hij bijna niet af. Tenminste, dat hangt af van wat je doet. Drankjes en een maaltijd overleeft hij met gemak, mits je netjes met een vork eet. Daarbij geeft hij vrijwel niet af.
Het eten van eten zonder mes en vork (denk aan een broodje, sushi, pizza, etc.) is een heel ander verhaal. Dit wordt één grote kliederboel waarbij de lipstick overal op je gezicht terecht komt. De broodjes Subway en Bagels & Beans waren absoluut geen succes, ik kon daarna de lipstick van mijn kin en wangen poetsen. Best bijzonder ook, gezien het feit dat ik niet met mijn kin en wangen eet :/ Overigens: zelf na deze smeerpartij zat de overgebleven lipstick nog steeds prima op mijn lippen. Props voor de houdbaarheid dus.
De houdbaarheid van de lipstick is dus ontzettend goed: een uur of 5 blijft hij zéker wel op de lippen zitten. De kleur slijt mooi en bijwerken is ook geen probleem: de onderliggende laag wordt dan niet korrelig of lelijk. Bij het bijwerken moet er wel op letten dat je geen kleurverschillen krijgt. Werk dus je gehele lippen bij en niet slechts een deel.
Omdat het een retro matte lipkleur is is de lipstick uitdrogend. Hoewel ik daar wel bij moet zeggen dat het mij meevalt in hoeverre de lipstick uitdrogend werkt. Het voelt bij mij niet heel droog en trekkend aan. Ik ben verslaafd aan lippenbalsem, maar kan prima een dag doorkomen met deze lipstick.
Het verwijderen van de lipstick is nog wel een klusje. Doordat de lipstick indroogt laat hij een hardnekkige stain achter. Ook wordt het snel een kliederboel.

MAC Dance with Me

Zo ziet de lipstick er full face uit. Persoonlijk vind ik het een prachtige rode kleur, waar ik ontzettend blij mee ben.

Eindoordeel
Ik heb gemengde gevoelend over deze retro matte liquid lipstick van MAC. Allereerst vind ik de kleur prachtig. Daar ben ik echt ontzettend blij mee. Ook de houdbaarheid vind ik goed. Verder vind ik dat de lipstick prettig op de lippen zit, ondanks dat het een retro matte kleur is. Toch zitten er wel wat mitsen en maren aan deze lipstick. Het aanbrengen vind ik een lastig klusje waar ik de tijd voor moet nemen. Ik vind deze vloeibare matte lipsticks veel lastiger aanbrengen dan een gewone lipstick. Dat kan natuurlijk aan mij liggen. De lipsticks geven bijna niet af (plus), maar zijn zeker niet smudgeproof. Beter gezegd: ze smudgen als een malle wanneer je een broodje eet. Zowel je broodje als je gezicht zitten dan onder. Hier moet je rekening mee houden. Drinken gaat wel prima, evenals het nuttigen van een maaltijd met mes en vork.
Nu kan dit alles aan deze kleur liggen. Rood is natuurlijk ook een lastige en aanwezig kleur. Of je de voordelen of de nadelen groter vind, is iets wat je voor jezelf moet afwegen. Ik ben heel blij met deze lipkleur, omdat ik er ontzettend lang plezier van heb en de kleur prachtig vind. Verder ben ik gek op de matte finish. Wel denk ik van te voren na wat ik die dag ga doen, zodat ik niet voor smudge verassingen kom te staan. En dat is wat mij betreft ook direct wat aan deze lipstick verbeterd kan worden: zorgen dat hij ook bij het eten van een broodje o.i.d. goed op zijn plek blijft zitten.

MAC retro matte liquid lipstick in de kleur Dance with Me kost €24,50 en is verkrijgbaar bij MAC (in store en online), Douglas en Bijenkorf. Momenteel is hij online uitverkocht, maar als het goed is zal hij binnenkort weer beschikbaar zijn.

2 Comments
 • Mira
  februari 13, 2016

  Ik vind ‘m je prachtig staan:) Ik baal altijd enorm dat donkere kleuren mij niet zo staan, misschien ook maar beter want dan zou ik er te veel kopen;)

  • Beauty Charm
   februari 15, 2016

   Dankjewel! Wat jammer dat je donkere kleuren niet zo mooi bij jezelf vindt staan :( Hoewel ik mij kan indenken dat het voor je portemonnee wel beter is, haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *