MAC Plum

0 0

In het vorige artikel vertelde ik over Antique Velvet, een matte bruine lipkleur van MAC. Mijn zusje kocht samen met deze lipstick een lippotlood: Plum.

De verpakking
MAC Plum lippotlood MAC Plum lippotlood MAC Plum lippotlood MAC Plum lippotlood

De lippotloden van MAC zitten in een zwart kartonnen doosje, met aan één van de uiteindes een strook in de kleur van het potlood.

Het potlood
MAC Plum lippotlood MAC Plum lippotlood

Het potlood zelf is simpel: zwart met een glinstering, net als de lipstickhulzen. Aan het einde heeft het potlood een strook kleur, welke de kleur representeert van het potlood zelf

MAC Plum lippotlood MAC Plum lippotlood

Wanneer ik het potlood swatch op de huid, is deze goed gepigmenteerd. Ik vind hem in het gebruik op de lippen echter een stuk minder prettig. Heel droog en stroef, waardoor het bijtekenen lastig is en het inkleuren niet helemaal egaal lukt.
Mac omschrijft zelf Plum als een “krachtig roodpaars”. Ik vind het zelf totaal geen paarse kleur, maar een bruine kleur met ietwat rode ondertonen.

MAC Plum lippotlood

Op deze foto zie je dat wat beter. Het potlood voelt zeer uitdrogend aan op de lippen, ik vind het niet prettig. Ik vind hem zelfs nog droger aanvoelen dan Dance with me, een retro matte vloeibare lipstick van MAC. Ik zou dit potlood zeker niet op zichzelf dragen, ondanks het feit dat ik de kleur wel mooi vind. In combinatie met een lipstick vind ik het potlood een stuk prettiger dragen, hoewel het geheel wel wat uitdrogend blijft aanvoelen. Het potlood zorgt er wel voor dat de lipstick mooier op de lippen zit, minder in de lijntjes trekt en langer blijft zitten.

MAC Plum en Antique Velvet

Ik heb Plum en Antique Velvet naast elkaar geswatcht, waarbij de foto rechts met flits is.

MAC Antique Velvet MAC Plum lippotlood MAC Plum en Antique Velvet

Op de bovenste foto draag ik Antique Velvet. Op de middelste foto draag ik Plum. Op de onderste foto draag ik ze samen. De kleur van Antique Velvet wordt in combinatie met Plum iets lichter bruin en intenser. Ik vind de beide kleuren goed met elkaar matchen en elkaar aanvullen.

MAC Plum en Antique Velvet

Zo full face valt het eigenlijk al niet meer op dat Antique Velvet i.c.m. Plum ietsjes lichter wordt.

Eindoordeel
Ik vind de substantie van de lippotloden van MAC niet fijn. Te droog en te stroef. Als ze eenmaal op de lippen zitten, doen ze wel wat ze moeten doen: ze zorgen dat de lipstick langer en mooier blijft zitten. In dat opzicht vind ik deze potloden wel erg prettig. Plus MAC heeft bij iedere kleur lipstick wel een bijpassend potlood, ook prettig.

MAC lippotlood Plum kost €15,50 en is verkrijgbaar bij MAC (online en bij offline verkooppunten) en bij de Douglas online.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *