MAC Antique Velvet

0 0

Niet alleen ik, maar ook mijn zusje koopt tegenwoordig graag lipsticks van MAC. Ze heeft een aantal nieuwe aankopen gedaan, waaronder de kleur Antique Velvet.

De verpakking
MAC Antique Velvet MAC Antique Velvet MAC Antique Velvet MAC Antique Velvet

Over de verpakking hoef ik denk ik niet meer zoveel te zeggen; de lipstick zit in de verpakking en huls die MAC voor de meeste lipsticks hanteert.

De lipstick
MAC Antique Velvet MAC Antique Velvet

Antique Velvet ziet er in de huls uit als een chocoladebruine kleur met rode ondertonen.

MAC Antique Velvet

De foto links is zonder flits genomen en rechts met. Antique Velvet komt uit de “matte” lipstick lijn. Zoals je kunt zien is de lipstick inderdaad mat. De lipstick is goed gepigmenteerd.
Mac omschrijft Antique Velvet zelf als een “intense bruin”. Ik kan mij in de omschrijving vinden. Het is een diep bruine kleur die mij doet denken aan chocolade.

MAC Antique Velvet MAC Antique Velvet

Ondanks dat de lipstick mat is, glijdt hij soepel over de lippen heen en geeft hij direct veel kleur af. Hoe voelt zelf ietwat romig aan. Daardoor vind ik hem op de lippen wel iets minder mat overkomen dan de meeste matte MAC lipsticks. Na verloop van tijd droogt de lipstick de lippen wel iets uit, maar niet heel sterk. De kleur dekt mooi, maar benadrukt velletjes wel heel sterk. Ook lijntjes worden benadrukt.
De houdbaarheid van de lipstick is prima. Hij blijft zeker wel een uur of 3 á 4 op de lippen zitten en een hapje en drankje overleeft hij wel. Hij slijt egaal van de lippen, waarbij hij wel in de lijntjes trekt.

Eindoordeel
Antique Velvet is een prachtige chocoladebruine kleur. Zelf zou ik hem niet uitkiezen, voor mij is hij te donker en geen goede match, maar desalniettemin vind ik de kleur heel mooi. De lipstick is iets romiger dan ik van Mac’s matte lipsticks gewend ben. De lipstick zit daardoor prettiger op de lippen, maar slijt ook iets sneller. Lijntjes en velletjes worden wel wat benadrukt, zeker naarmate de lipstick verder van de lippen afslijt. Zichtbare velletjes kun je voorkomen door eerst even te scrubben, de lipstick die in de lijntjes is getrokken kun je “wegwerken” door even met je vinger over je lippen te gaan en de lipstick weer wat uit te smeren. Ik heb hier met andere (semi-matte) lipsticks (van wel merk dan ook), ook last van. Dit zal dus ook wel een beetje aan mijn lippen liggen. De lipsticks slijt wel mooi egaal van de lippen af. Al met al weer een prachtige lipstick van MAC.

MAC Antique Velvet kost €19,50 en is te koop bij MAC (online en bij offline verkooppunten) en bij Douglas online.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *