I love sleep TAG

0 0

Slapen, ik vind het heerlijk! Lekker onder de warme dekens. Het leek mij daarom leuk om de I love sleep TAG in te vullen :)

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik probeer tussen 22.00 en 23.00 naar bed te gaan. Dat hangt ook een beetje af van of ik de volgende dag moet werken en hoe laat.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Mijn gezicht reinigen en verzorgen, tanden poetsen, omkleden en nog heel even in bed op mijn mobiel facebook en het nieuws kijken.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Dan ga ik wat lezen. Vaak doe ik dat op de tablet en dan zet ik het licht op de zachtste stand. Van het lezen word ik vaak moe, waardoor ik alsnog in slaap val.

Wat is jouw favoriete slaaphouding?
Ik slaap het liefst op mijn buik. Op mijn zij vind ik ook wel prima. Op mijn rug slaap ik nooit.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Sushi! Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Voor een leuk dagje uit of een leuke verassing mag je mij ook altijd wakker maken. En ik ben gek op leuke cadeautjes, daarvoor mag je mij ook wakker maken :)

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Dat is heel wisselend. Als ik een vroege dienst heb gaat hij, afhankelijk van of ik mij wel of niet ga opmaken, tussen 06.00 en 06.15. Heb ik een dagbestedingsdienst of OR, dan gaat de wekker tussen 06.30 en 07.00. En zo gaat mijn wekker steeds later, afhankelijk van hoe laat ik moet beginnen.
Omdat ik onregelmatig werk, heb ik geen vaste tijden waarop ik mijn wekker zet. Ik ben dol op uitslapen en ik merk dat ik na meerdere vroege diensten achter elkaar het ook nodig heb om ’s ochtends wat langer op mijn bed te liggen en wat rustiger op te staan. Dus als ik dan een dagje vrij ben (en niets op de planning heb staan) of pas laat op het werk hoef te zijn, vind ik het fijn om af en toe lekker laat/langzaam op te staan in de ochtend.

Snoozen of direct opstaan?
Snoozen. Ik heb wel eens gelezen dat het beter is om direct op te staan, maar tot nog toe vind ik dat erg moeilijk.

Slaap je uit in het weekend?
Bij onregelmatig werken, hoort ook in het weekend werken. Ik heb lang niet altijd weekend, of mijn “weekend” valt op doordeweekse dagen. Ik slaap op mijn vrije dagen lang niet altijd uit. E.e.a. hangt af van wat ik gepland heb staan. Hoewel ik het heerlijk vind om af en toe uit te slapen en hier ook behoefte aan heb, vind ik het zonde om alle vrije dagen erg lang op bed te blijven liggen. Ik heb het idee dat ik dan veel minder kan doen op een dag.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Voor zover ik weet geen.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Twee.

Wat heb je aan in bed?
Over het algemeen een nachtjapon.

Slaap je met sokken aan?
Dat hangt er vanaf hoe koud het is. Als het erg koud is vind ik het prettig om met sokken aan in slaap te vallen. Ik vind koude voeten namelijk ontzettend vervelend en die weerhouden mij van slapen. Meestal trek ik ze dan wel weer uit in de loop van de nacht omdat ik het dan weer te warm krijg.

Hoe groot is jouw bed?
180 x 200 cm.

Als je ’s ochtends wakker wordt, is het eerste wat je doet…
Ik kijk meestal als eerste op mijn telefoon.

Droom je elke nacht?
Ja, dat doet volgens mij iedereen. Op de vraag of ik mijn dromen ook iedere nacht onthoud: ik weet bijna elke ochtend nog wel wat ik de afgelopen nacht heb gedroomd.

Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?
De meeste dromen/nachtmerries kan ik mij goed herinneren. Het zijn vooral de bizarre dromen die indruk hebben gemaakt, die ik mij lang blijf herinneren. Overigens ben ik mij heel vaak bewust van het dromen tijdens de droom (lucide dromen), wat het dromen iedere keer weer tot een zeer interessante ervaring maakt.

Wat is jouw grootste droom?
Naast in een goede gezondheid en zorgeloos kunnen leven voor zowel mijn naaste als mijzelf, is één van mijn dromen om de jackpot te winnen. Ik zou dan een groot huis kopen met een mooi stukje eigen land. Dan zou ik stallen aan huis laten bouwen en twee paardjes huisvesten. Ook zou ik een bak laten bouwen. Verder zou ik lekker veel huisdieren nemen. Ik zou wel willen blijven werken, omdat ik dit belangrijk vind voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar ik zou wel minder gaan werken, bijvoorbeeld een paar dagen in de week. De rest van de tijd zou ik besteden aan mijn gezin en hobby’s :)

De TAG is iets langer geworden dan dat ik dacht. Over slapen en dromen valt toch nog verbazingwekkend veel te vertellen :) Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *