Chanel rouge coco shine Mélancolie

0 0

Ik ben gek op lipsticks, maar ik heb niet altijd zin in een kleur die e.e.a. aan onderhoud vergt. Soms wil ik gewoon de lipstick op kunnen smeren zonder een spiegel te gebruiken en zonder dat ik bang hoef te zijn dat de kleur lelijk slijt en ik hem op tijd bij hoef te werken. Een lipstick voor iedere dag. Eentje waarbij je niet al te veel hoeft na te denken, net als een lippenbalsem.
Na wat zoeken kwam ik uit bij de rouge shine coco lipsticks van Chanel. Deze lipsticks zijn hydraterend, voedend, geven glans aan de lippen en geven ook wat kleur af. Ook zou de lipstick net zo zacht als een balsem moeten zijn. Dat wilde ik maar al te graag uit testen.

De verpakking
Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99

De lipstick zit allereerst verpakt in een zwart kartonnen doosje. Hierop staat de belangrijkste informatie.

Coco Chanel rouge coco shine 99

Dit zijn de ingrediënten die in de lipstick zitten.

Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99

Wat natuurlijk veel belangrijker is dan een kartonnen verpakking, is de huls van de lipstick. Ik vind hem prachtig! Zo eenvoudig, maar toch zo chique. Het glanzende zwart, met in het midden de gouden rand. Op de dop het logo van Chanel gedrukt in het wit. De huls stráált wat mij betreft aan alle kanten luxe uit, in al haar eenvoud.

De lipstick
Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99

Niet geheel onbelangrijk is de lipstick zelf. Deze is rond van vorm en de bovenkant heeft een lichte bolling. Normaliter is dit niet mijn favoriete lipstickvorm, maar omdat je bij deze lipstick toch niet al te precies hoeft te zijn met het aanbrengen, vind ik dat niet zo’n probleem. Ook de lipstick zelf vind ik er prachtig uit zien. Op de foto’s zie je het niet goed terug, maar er zitten allemaal gouden glitters in de lipstick die een mooi effect geven.

Coco Chanel rouge coco shine 99 Coco Chanel rouge coco shine 99

De kleur die ik heb is kleurnummer 99; Mélancolie. Deze kleur komt uit de herfstcollectie van 2015 (Automnales), maar is nog gewoon te koop. Het is een warme nude kleur met een bruine ondertoon. De lipstick bevat allemaal kleine gouden glitters, die je van heel dichtbij kunt zien zitten, maar van een afstandje valt het eigenlijk al niet meer op. Wel geven ze een hele warme en gouden glans aan de lipstick. Daarnaast heeft de lipstick een glanzende finish van zichzelf. De lipstick is vrij sheer, maar desondanks komt er wel genoeg kleur vanaf om de lippen te voorzien van een mooie kleur.

Coco Chanel rouge coco shine 99

Zo ziet de lipstick er full face uit. Hier zie je goed de glanzende finish, de gouden gloed en de warme bruine-nude kleur.

De lipstick smeer heel gemakkelijk op de lippen. Je kan hem prima zonder spiegel aanbrengen. Daarnaast voelt hij heel prettig op de lippen, net als een lippenbalsem. Velletjes worden niet benadrukt. Ook fijn. Hoewel elke lipstick natuurlijk mooier zit wanneer de lippen van te voren even gescrubd zijn.
Door de glanzende finish heeft de lipstick geen lange houdbaarheid. Als je niet eet of drinkt blijft hij wel een uurtje of 2 á 3 zitten. Een drankje overleeft hij ook nog wel, maar na een maaltijd is er niet veel meer van de lipstick over.
De lipstick slijt egaal en trekt niet zichtbaar in de lijntjes. Dat is ook direct het fijne aan deze lipstick, ook als je hem niet bijwerkt zien je lippen er prima uit en heb je geen lelijke of niet egale slijtplekken.

Eindoordeel
Ik vind het een fijne lipstick. Hij is gemakkelijk in gebruik en hij zit net zo prettig als een lippenbalsem.  Ik heb het idee dat hij mijn lippen voedt en zacht en soepel houd. Ik hoef niet na te denken bij deze lipstick: aanbrengen is makkelijk en hij slijt op een mooie manier van de lippen af. Daarnaast vind ik de kleur heel mooi. Een perfecte lipstick voor elke dag. Zitten er ook nadelen aan deze lipstick? Jazeker. Hij heeft een sterke glans, daar moet je van houden. De houdbaarheid van de lipstick is niet heel sterk, waardoor je hem vaker bij moet werken. Daardoor is hij niet heel zuinig in gebruik. Daarnaast is de lipstick niet goedkoop; prijzen gaan vanaf €32. Het is een luxeproduct en dat merk je aan de verpakking en aan de prijs. Of je in dit geval de prijs over hebt voor deze lipstick is een afweging die je voor jezelf moet maken. Ik was echt opzoek naar een lipstick die hetzelfde aanvoelt als een lippenbalsem, maar dan met een beetje kleur. Een lipstick die je zo op kunt doen. Dat heb ik in deze lipstick gevonden en ik ben er heel blij mee. Ik zou hem ook zeker opnieuw kopen, hoewel ik dan wel wacht tot er een kortingsactie is. Want €32 voor deze lipstick vind ik stiekem wel wat aan de hoge kant.

Chanel rouge coco shine in de kleur Mélancolie is verkrijgbaar bij o.a. Ici Paris (€31,51) en Douglas (€35,95).

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *