Urban Decay Primer Potion in Minor Sin

0 0

Al een tijdje was ik op zoek naar een wat sterkere oogschaduwbasis. Ik gebruikte de basis van Catrice met veel plezier, maar ik merkte dat op lange, drukke dagen, de oogschaduw toch nog wel de neiging had om te creasen. Ik merk ook dat mijn oogleden wat vetter zijn geworden, wat natuurlijk niet meehelpt. Na wat research kwam ik uit bij de Eyeshadow Primor Potions van Urban Decay. Deze zouden goed moeten werken, ook bij de wat vettere oogleden. Toen ik in Amsterdam was besloot ik langs de Urban Decay counter te gaan en nam ik een Primer Potion mee in de kleur Minor Sin.

De verpakking
Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin

De tube zit verpakt in een kartonnen doosje, waarop alle informatie staat. Ik vind het doosje er prachtig uitzien, heel luxe en edgy, perfect passend bij UD.

Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin

Ook aan de details is gedacht. Kijk nu hoe prachtig de binnenkant van het doosje is?

Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin

De primer zit in een tube. De tube is rose goud en dit loopt over in zilver. Persoonlijk vind ik een verpakking als deze erg mooi. Niet te veel poespas en een mooie kleurkeuze. De kitsche dop doet mij dan weer niet zoveel, hoewel het ook wel weer erbij past.

Urban Decay Primer Potion Sin Urban Decay Primer Potion Sin

Aan de dop zit een zachte sponsapplicator. Deze kun je gebruiken om het product mee op je ogen aan te brengen. Dit werkt prima. Je kunt de basis ook verdelen met je vingers. Hier zit wel een klein nadeel aan: je moet je handen goed wassen na het aanbrengen, anders zit de metallic kleur overal. De basis is zuinig in gebruik en laat zich makkelijk verdelen.

De primer
Urban Decay Primer Potion Sin

UD heeft primers in 3 verschillende kleuren en finishes. Zo is er een kleurloze basis (Original), een matte oogschaduwbasis (Eden) en een glanzende basis (Sin). Hierboven zie je een swatch van Sin, zoals je kunt zien is Sin een glanzende oogschaduwbasis welke lichtelijk goud gekleurd is. Ik vind de glans ietwat metallic overkomen.

Urban Decay Primer Potion Sin

Op het oog geeft de basis glans en een lichte kleur. Je kan de basis ook als oogschaduw gebruiken. Toch vind ik zo op het oog de kleur en glans niet heel heftig. Eerder verzorgd.

Urban Decay Primer Potion Sin

Dit is de daadwerkelijke kracht van de oogshaduwbasis. Op de foto’s links heb ik Sin aangebracht als oogschaduwbasis. Op de foto’s rechts draag ik geen basis. Zie je hoe veel intenser de oogschaduwkleuren zijn? Een wereld van verschil. De basis is glanzend, maar ik heb gemerkt dat met matte oogschaduws ook prima te werken valt. Wat ik dan doe, is eerst een witte oogschaduw aanbrengen om de glans wat te neutraliseren, en daaroverheen de matte oogschaduws aan te brengen.

NYE 2015

Zoals hier bijvoorbeeld. Als basis heb ik Sin gebruikt, de roze oogschaduw is mat. Bij de buitenste ooghoek ziet de roze oogschaduw er glanzend uit, dit komt omdat ik daar de glitter oogschaduw Blazing Star (uit het Bobbi Brown Telluride palette) heb aan aangebracht. Bij de  binnenste ooghoek kun je goed zien dat de oogschaduw wel degelijk mat is.
De houdbaarheid van deze basis is top. Daar waar andere basissen bij mij het niet vol hielden (bijvoorbeeld bij een lange dag op een kattenshow), houdt deze basis het over het algemeen wel vol. De oogschaduw trekt op een hele lange, drukke dag wel iets in de lijntjes, maar dit is slechts minimaal en de look zoals ik hem oorspronkelijk maakte is nog steeds te onderscheiden. Slechts 1x is de oogschaduw enorm gaan creasen, maar dat was dan ook wel op een zeer stressvolle dag.

Everyday look herfst 2015

Ook bij deze look heb ik Sin als basis gebruikt. De matte oogschaduws zijn nog steeds mat.

Urban Decay Primer Potion Sin

Hier nog een full face look met de oogschaduwbasis.

Eindoordeel
Ik vind deze Primer Potion van Urban Decay ontzettend fijn. Hij laat zich makkelijk verdelen, is zuinig in gebruik. versterkt mijn oogschaduwkleur en zorgt er voor dat mijn oogschaduw veel minder tot niet in de lijntjes trekt. In vergelijking met andere oogschaduwbasissen die ik heb geprobeerd, is dit veruit de beste. Ik zat erg te twijfelen tussen Sin en Original. Omdat Sin toch wel een glans bevat, dacht ik dat dit met matte oogschaduws minder geschikt zou zijn. Ik had echter ook nog wat basis van Catrice en besloot daarom toch voor Sin te gaan; eens iets anders dan anders. Uiteindelijk heb ik de basis van Catrice geen één keer meer aangeraakt, ook niet met matte oogschaduws. Sin kan prima gebruikt worden i.c.m. matte oogschaduws, door bijvoorbeeld eerst een witte oogschaduw aan te brengen. Dit geeft denk ik ook wel aan hoe ontzettend fijn ik deze basis van UD vind.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in de kleur Minor Sin kost €21 en is verkrijgbaar bij de Ici Paris XL op de Kalverstraat en on line bij Ici Paris XL.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *