Morphe 35S oogschaduwpalette

0 0

Tot voor kort had ik nog nooit van het merk Morphe Brushes gehoord. Totdat ik ruim een maand geleden op de blog van Wies een review zag van het Morphe 35O palette. Een palette met maar liefst 35 kleuren voor maar €28. Dat is verhoudingsgewijs natuurlijk zeer budget. Toch verdween het palette op de achtergrond in mijn gedachte. Totdat ik op het I love beauty event de Morphe palettes tegen kwam bij de kraam van de Boozyshop. Ze hadden daar ook een aantal Morphe paletten liggen en na ze allemaal goed bekeken te hebben, besloot ik om het 35S palette mee te nemen, voor €24,99.

De verpakking
Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Het palette zit verpakt in een kartonnen verpakking. De verpakking is ultra strak met geen enkele poespas. Op de achterkant zijn de ingrediënten te vinden en rechts onderin de hoek staat de naam van het palette (35S).

Morphe 35S palette

Het palette wordt beschermt door een dikke laag bubbeltjesplastic. Dat vind ik goed gedaan.

Morphe 35S palette

Het palette zelf is al net zo simpel als de kartonnen verpakking. Ik word er niet warm of koud van, het heeft wat mij betreft geen uitstraling. Maar gezien de lage prijs, vind ik dat niet erg. In dit geval gaat het mij om de inhoud.

De oogschaduws
Morphe 35S palette Morphe 35S palette

En de inhoud, dat is iets waar ik wel vrolijk van word! De bovenste foto is gemaakt zonder flits, de onderste met. Wat een veelzijdigheid aan kleuren! Ik heb bewust voor een kleurrijk palette gekozen wat verschillende finishes bevat. Naturelle tinten heb ik in overvloed, maar spannende kleuren ontbreken. Niet dat ik graag zeer kleurrijke looks draag; ik hou het meest van naturelle looks. Maar ik vind het wel leuk om af en toe te kunnen experimenteren. Daarnaast is het altijd handig om verschillende kleuren oogschaduws in huis te hebben. Dat merkte ik al toen ik mijn zombie-halloween look ging maken.
Wat ik trouwens wel mis bij dit palette zijn namen van oogschaduws, of desnoods nummers. Zeker omdat het palette zoveel kleuren bevat, had enige kleuraanduiding wel handig geweest.

Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Dit is de eerste rij. Het pigment ziet er goed uit, waarbij de kleuren met glans wel wat sterker gepigmenteerd zijn. De kleuren zijn allemaal vrij licht.

Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Wauw, wauw, wauw en nog eens wauw! Van deze rij word ik zo intens gelukkig! Dat pigment en die kleuren! Die prachtige finishes!

Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Deze rij ziet er ook top uit, waarbij vooral de glanzende kleuren indruk op mij maken. Vooral de laatste kleur. Wat een prachtig intense kleur blauw!

Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Ook goed gepigmenteerd. Kleurtechnisch doet deze rij mij wat minder. Misschien dat dit ook komt doordat deze kleurtjes wat mij betreft een beetje in het niet vallen bij de andere, knallendere kleuren in dit palette. Overigens is de tweede kleur van links (de lichtroze kleur) wel een prachtige highlighter.

Morphe 35S palette Morphe 35S palette

Deze rij valt mij een beetje tegen. Van de meeste kleuren is het pigment wel goed, ik snap alleen niet waarom er 3 zwarte kleuren in dit palette moeten zitten, waarvan er eentje middelmatig gepigmenteerd is en eentje zelfs slecht. Dat terwijl de de een na laatste kleur (zwart) zo goed gepigmenteerd is. Wat mij betreft hadden ze alleen die kleur in dit palette gestopte en de andere twee zwarte kleuren vervangen voor iets anders.

Morphe 35S palette

Ik heb een aantal looks met dit palette gemaakt en om aan te geven welke kleuren ik heb gebruikt, heb ik ze genummerd.

Kerstmis TAG

Dit is de eerste look die ik met het palette gemaakt heb. Jullie hebben deze al voorbij zien komen in de Kerstmis TAG. Ik wilde de prachtige, groene kleur (10) verwerken in een look. Ik bracht deze aan op het bewegend ooglid. Kleur 16 bracht ik in de arcadeboog aan als transitiekleur met daaroverheen kleur 14. Dit geheel blendde ik goed uit. Onder het oog bracht ik kleur 14 en 10 aan.

Morphe 35S palette

Dit was de tweede look die ik maakte. Ik was hier snipverkouden, dus let niet op mijn ietwat snotterige ogen. Hier gebruikte ik kleur 16 en 14 in de arcadeboog en kleur 13 op het bewegend ooglid. Kleur 23 bracht ik aan als highlighter op het wenkbrauwbot.

NYE 2015

De derde ooglook die ik maakte hebben jullie al voorbij zien komen in mijn oud en nieuw look post. Voor deze look gebruikte ik de kleuren: 13, 19, 23, 29 en 34.

Eindoordeel
Wat een ontzettend fijn palette is dit! Een veelzijdig en goed gepigmenteerd palette voor weinig geld. Twee van de drie zwarte kleuren hadden ze van mij uit het palette mogen laten omdat deze niet zo goed gepigmenteerd zijn en wat mij betreft ook niet van toegevoegde waarde zijn. Alle andere kleuren zijn wel goed tot zeer goed gepigmenteerd. Niet alleen de variatie aan kleuren is groot, ook de variatie aan finishes is zeer groot. Waarbij de finishes met glans er voor mij uitspringen.
Het palette kost €24,99 en voor die prijs krijg je 35 kleuren. Omgerekend betaal je zo’n 72 cent per kleur. Elke kleur bevat ongeveer 1,6 gram. Ter vergelijking: een Naked palette van Urban Decay kost €51,0 en bevat 12 oogschaduws van elk 1,3 gram. Één oogschaduw kost dan zo’n €4,30. Flink verschil toch?
Er zijn 11 verschillende varianten te koop bij de Boozyshop, variërend tussen de €25 en €28. Ik weet niet hoe de kwaliteit is van andere palettes, dus een review opzoeken van te voren kan handig zijn. Dit palette vind ik in ieder geval een aanrader!

Morphe 35S palette kost €24,99 en is verkrijgbaar bij Boozyshop.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *