Mijn 10 onmisbare beautytools

0 0

Ik kwam op livelifegorgeous een artikel tegen waarin Willemijn vertelde over haar 10 onmisbare beauty tools. Want wat als je nog maar 10 beautytools zou mogen gebruiken? Welke zouden dit dan zijn en waarom? Het zette mij aan het denken en ik besloot om zelf eens op een rijtje te zetten welke 10 beautytools voor mij onmisbaar zijn!

1: Spiegel
Tja, dit lijkt mij eigenlijk ook wel een logische. Heel leuk al die beautytools, maar zonder spiegel heb ik er nog niet zo heel veel aan. Hoe moet ik anders kijken of mijn haar een beetje fatsoenlijk zit? En hoe weet ik anders of ik er een beetje vertoonbaar uit zie met mijn make-up? Het fatsoeneren van mijn haar en het aanbrengen van make-up zou in het extreemste geval nog wel gaan met de handen/vingers, maar zonder spiegel ben ik nergens 😉

Bobbi Brown corrector porcelain peach

2: Tandenborstel
Hmm, deze zou eigenlijk wel op een gedeelde eerste plaats mogen staan. Hoewel het misschien niet de eerste beautytool is waaraan je denkt, vind ik het wel een zeer belangrijke tool. Schone tanden en een fris gevoel vind ik ontzettend belangrijk en een tandenborstel is daarvoor wel een beetje onmisbaar. Het hoeft helemaal geen fancy tandenborstel te zijn (ik vind ik elektrisch poetsen helemaal niet fijn), met een gewone, simpele tandenborstel ben ik hartstikke tevreden.

3: Haarborstel
Nog zo’n belangrijke tool voor mij. Ik heb heel fijn en dun haar wat snel klit. Een borstel is wel nodig om het er enigszins uit te laten zien. Ik gebruik nu al een tijdje een anti-klit borstel en dat vind ik erg prettig.

4: Scheermes
Behaarde oksels, benen en schaamstreek? Nee dank je. Een scheermes is voor mij onmisbaar in mijn beautyritueel en ik denk niet dat dit een verdere uitleg behoeft 😉

5: Nagelvijl
Als ik ergens wel van gruwel, zijn het halen aan mijn nagels. Ik heb altijd een nagelvijl bij mij zodat ik die vervelende haakjes direct weg kan werken. Een leven zonder een nagelvijl zou ik dus ook niet voor kunnen stellen.

6: Platte oogschaduw kwast
Deze is toch wel minimaal nodig om de oogschaduw een beetje fatsoenlijk op je oog te krijgen. Daarnaast kun je een platte oogschaduwkwast ook goed gebruiken om highlighter onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek aan te brengen.

7: Blending kwast
Ik heb gemerkt dat de blending kwast een onmisbare tool is als het aankomt op het mooier en zachter maken van een ooglook. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden om oogschaduw aan te brengen.

MAC 217 Blending Brush

8: Blush kwast
Een zeer belangrijke kwast voor mijn gezichtsmakeup. Hoewel niet ideaal, is hij voor meerdere doeleinden inzetbaar: gezichtspoeder aanbrengen, blush, bronzer en highlighter.

9: Wattenstaafjes
Deze gebruik ik echt iedere dag. Ze zijn handig voor het corrigeren van make-up plekjes, maar ook voor het verwijderen van make-up resten.

10: Wattenschijfjes
Nog zo’n onmisbare tool. Essentieel voor het verwijderen van make-up. Het verwijderen van mijn make-up ’s avonds vind ik ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een schoon en fris gevoel en daarnaast is het essentieel voor mijn huid.

Dat waren mijn onmisbare items. Bij het invullen merkte ik dat er toch nog wel een heleboel beautytools zijn waar ik gebruik van maak. Qua kwasten zou ik liever wat meer gebruikten en ook de pincet zou ik graag nog aan de lijst toe willen voegen. Toch zijn deze items dan minder essentieel. En ik heb ook een beetje gesmokkeld. Ik ben er voor dit lijstje vanuit gegaan dat ik mijn wenkbrauwen met een potlood bijteken. Nu doe ik dat dagelijks met een kwast, maar als ik nog maar 10 beautytools zou mogen gebruiken, dan zou ik gewoon weer overstappen op wenkbrauwpotloden 😉

Ik ben benieuwd naar jullie onmisbare tools!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *