Kiko Milano Smooth Tempation lipstick

2comments 0

Sinds kort heeft Kiko ook een filiaal in Utrecht. Toen mijn zusje en ik begin januari in Utrecht waren was het echt afgeladen in de winkel. Vorige week vrijdag was het echter een stuk rustiger en we besloten een kijkje te nemen. Ze hadden een aantal producten afgeprijsd, waaronder de Smooth Temptation lipsticks. Mijn zusje deed de kleur 06 op en mijn interesse werd gewekt. Ik besloot hem ook op te doen en ik werd verrast door de mooie kleur. De verassing werd nog groter toen ik bij de kassa geen €3,90 hoefde af te rekenen (normaal kostte deze lipsticks €7,90), maar slechts €2,30.

De verpakking
Kiko Smooth Temptation Lipstick Kiko Smooth Temptation Lipstick Kiko Smooth Temptation Lipstick

Kiko verpakt bijna al haar producten in een (mat zwart) doosje. Op dit doosje staat alle informatie. Handig en ik vind het product ook direct chiquer uitzien. De lipstick die ik heb is de kleur 06 en heet Rosewood.

Kiko Smooth Temptation Lipstick

De huls van de lipstick is oud roze, nagenoeg dezelfde kleur als de lipstick zelf. Ik vind de huls niet heel lelijk, maar ook niet heel mooi. Het doet mij denken aan een stift en persoonlijk hou ik meer van échte lipstick vormige hulzen. De huls is overigens inherent aan de vorm van de lipstick; deze is ook lichtelijk stiftvormig. De strakke vormgeving vind ik dan wel weer mooi.

De lipstick
Kiko Smooth Temptation Lipstick Kiko Smooth Temptation Lipstick

De lipstick zelf heeft, zoals ik hier boven al schreef, een soort van een stiftvorm. De lipstick is vrij dun wat in praktijk erg handig blijkt te zijn: het is gemakkelijk om de lippen precies in te kleuren.

Kiko Smooth Temptation Lipstick

De lipstick heeft een oud roze kleur met bruine ondertonen erin. De lipstick heeft een warme ondertoon, maar bij mijn zusje, die een wat koeler kleurentype is, staat hij ook erg mooi.

Catrice Treasure Trove

De lipstick is goed gepigmenteerd en de intensiteit van de kleur is goed op te bouwen. Hij blijft een uur of 3 á 4 mooi op de lippen zitten, afhankelijk van wat je eet en drinkt. Na een maaltijd kan hij het beste even bijgewerkt worden. Hij laat een mooie stain achter op de lippen en slijt vrij egaal. Ook laat hij zich gemakkelijk bijwerken. Doordat de lipstick romig is zit hij prettig op de lippen. Toch vind ik de kleur niet heel glanzend, eerder semi-matte. Heel mooi! Verder heeft de lipstick een vanille geur, waar je niets meer van merkt wanneer hij is aangebracht op de lippen. Nadeel is wel dat hij de neiging heeft om in de lijntjes te trekken en velletjes te benadrukken.

Eindoordeel
Wat een goede koop was dit. Een fijne lipstick voor een hele fijne prijs. De lipstick is prima gepigmenteerd en heeft een goede houdbaarheid. Hij slijt egaal en laat een mooie stain achter. De kleur vind ik prachtig, evenals de semi-matte finish. Enige nadeel is dat hij snel in de lijntjes trekt. Daar heb ik echter met heel veel lipsticks last van, zowel duurdere als goedkopere.
De Smooth Temptation lipsticks zijn limited edition en daarnaast liggen ze nu afgeprijsd in de winkel. Mocht je er eentje willen scoren dan adviseer ik je om snel langs de Kiko te gaan of er eentje on-line te bestellen. Op dit moment is on-line bij de Nederlandse Kiko alleen nog de klur 01 Nude verkrijgbaar, grote kans dat er in de winkels wel andere kleuren verkrijgbaar zijn. Op de Engelse Kiko site zijn wel alle 6 de kleuren nog verkrijgbaar.

Kiko Smooth Temptation Lipstick kost nu €2,30 en is verkrijgbaar bij Kiko.

2 Comments
 • Lyanne
  januari 30, 2016

  Wauw! Wat een goede koop. Ik vind de kleur ook heel mooi. Snel even een bezoekje aan Kiko brengen…

  • Beauty Charm
   januari 31, 2016

   Thx! Een goede koop was het zeker, ideaal ook om als lipstick in je tas te hebben om even snel een kleurtje aan te brengen :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *