Inspiratie: lipstick, maar dan net even anders

0 0

Via social media kwam ik de volgende foto tegen: klik hier. De foto is gemaakt door Ben Orlansky en hij maakte direct indruk op mij. De uitdrukking, de lipstick die zo scheef geplaatst is. Ik kan niet uitleggen wat het nu precies is, maar de foto raakte mij. Ook inspireerde hij mij. Ik besloot de look na te maken.

Lipvariatie Lipvariatie

Als eerst maakte ik hem op deze manier. Het tekenen van de lippen (wat ik nog best een lastig klusje vond) deed ik als eerst met behulp van een lippotlood. Vervolgens kleurde ik de lippen in met MAC Ruby Woo. Dit gaf een mooi mat geheel. De rest van mijn make-up liet ik bewust heel rustig. Ik zorgde voor een egale basis en zette de wenkbrauwen wat aan. Op de ogen bracht ik boven de bovenste wimper rand een beetje kohlpotlood aan. Ook bracht ik een laagje mascara aan.
Ik ben tevreden over hoe deze look uitpakte. Totaal niet draagbaar, maar wel heel apart. De lippen springen direct in het oog. Heel mooi voor haute couture foto’s. Mij doet het in ieder geval wat. Het intrigeert mij.

Lipvariatie Lipvariatie

Omdat het model op de foto de lippen wat meer over haar eigen lippen had getekend, besloot ik om dit ook nog te doen. Dit vond ik nog lastiger om te tekenen, waardoor ik het eindresultaat ook minder mooi vind. Toch geeft dit direct een heel ander beeld. Het is wat ruwer, minder clean. Het zou nu aannemelijker zijn dat het een lipstickafdruk is van iemand die mij een (afscheids-) kus gaf. De look en daarmee de foto’s kunnen hele verhalen vertellen, elk gevormd door de eigen interpretatie. Dat vind ik mooi en inspirerend aan deze look. Afhankelijk van de compositie en pose kunnen er zulke uiteenlopende verhalen over verteld worden.

Misschien dat je uit deze look wat inspiratie kunt halen. Mij inspireerde het zeker en ik vond het leuk om hierdoor op een andere manier met make-up aan de slag te gaan.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *