Zoeva Cocoa Blend palette

0 0

Eerder liet ik zien dat het Cocoa Blend op mijn wishlist stond. Dat was blijkbaar opgepikt, want met Sinterklaas kreeg ik dit mooie palette. Vandaag vertel ik je er alles over!

De verpakking
Zoeva cocoa blend palette Zoeva cocoa blend palette

Het palette is gemaakt van een kartonnen verpakking, met gouden opdruk. Ik vind de verpakking er strak en stijlvol uitzien. Toch vind ik het een behoorlijk minpunt dat Zoeva haar oogschaduwpaletten van karton maakt. Karton wordt snel vies, is lastig schoon te maken en beschadigd snel. Jammer, volgens mij moet dat beter kunnen.

Zoeva cocoa blend palette

Op de achterkant van het palette is de ingrediëntenlijst te vinden. De oogschaduws zijn vrij van parabenen, minerale oliën, parfum en weekmakers. De oogschaduws bevatten wel vitamine E.
Wat trouwens ook heel fijn is: Zoeva is een dierproefvrij merk. Hoewel ik niet alleen maar dierproefvrije make-up koop, vind ik het wel altijd een pluspunt wanneer make-up dierproefvrij is.

Zoeva cocoa blend palette

De binnenkant van de deksel ziet er hetzelfde uit als de buitenkant, met als toevoeging de tekst “selected with love”.

De oogschaduws
Zoeva cocoa blend palette Zoeva cocoa blend palette

Oke, genoeg commentaar op de verpakking, tijd om naar de oogschaduws te kijken. Kijk eens hoe mooi deze kleuren zijn? Daar word ik helemaal vrolijk van! De kleuren zijn voornamelijk warm van ondertoon en het palette bevat veel bruin en rood tinten. Er zit genoeg afwisseling in de kleuren om gevarieerde looks te kunnen maken. Omdat het palette zowel lichte, als donkere kleuren bevat, kun je met dit palette alle kanten op.
Wat ik trouwens leuk vind is dat alle oogschaduw kleuren een naam hebben.

Swatches
Zoeva cocoa blend palette Zoeva cocoa blend palette

V.l.n.r.: bitter start, sweeter end, warm notes, subtle blend en beans are white.
Het pigment van bijna alle oogschaduws is heel mooi en sterk. Alleen beans are white had van mij nog wat sterker gepigmenteerd mogen zijn. Dan zou deze kleur meer kunnen knallen. De kleur bitter start valt bij mij een beetje weg op de huid.

Zoeva cocoa blend palette Zoeva cocoa blend palette

V.l.n.r.: pure ganache, sunstitute for love, freshly toasted, infusion en dilcate acidity.
Wauw, het pigment van deze oogschaduws is fantastisch. Ook de matte oogschaduw kleuren zijn zeer intens gepigmenteerd. Beans are white is de enige die wat stroever werkt, verder zijn de oogschaduws zeer zacht en romig. De matte oogschaduws zijn daarbij iets poederiger dan de oogschaduws met glitter/shimmer. Tevens hebben de oogschaduws weinig fall-out.

Wat ik wel een beetje mis in dit palette is een mooie highlighter. Wat mij betreft was beans are white gepigmenteerder en was infusion vervangen voor een mooie, glanzende highlighter. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar dat had voor mij het palette compleet gemaakt. Nu moet ik er toch een andere highlighter bij pakken.

 

Zoeva Cocoa Blend palette Zoeva Cocoa Blend palette

Dit was de look die ik maakte. Ik gebruikte de volgende kleuren: bitter start over het gehele ooglid als basiskleur. Freshly toasted bracht ik aan in de arcadeboog. Deze blendde ik lichtjes uit naar boven. Warm notes bracht ik in de binnenste en buitenste ooghoek aan, zowel boven als onder het oog. Het midden van mijn ooglid liet ik vrij. Ten slotte bracht ik pure ganache aan op het midden van mijn ooglid, zowel onder als boven het oog. Vervolgens bracht ik een beetje eyeliner en mascara aan.

Zoeva Cocoa Blend palette

Dit was de complete look. Ik gebruikte de volgende producten:

Urban Decay primer potion Minor Sin
Miss Sporty studio lash the Miaoww look eyeliner
Max Factor Masterpiece Transform mascara
MAC Velux Brow Liner in Redhead
Olaz touch of foundation BB cream
Etos Blush in de kleur 4080-206
Catrice prime and fine Mattifying powder
MAC mineralize skinfinish Soft & Gentle
Guerlain Rouge G lipstick in Gemma

Eindoordeel
Wat een fijn oogschaduwpalette is dit! Prachtige en gevarieerde kleuren (vind ik), welke goed gepigmenteerd en intens van kleur zijn. De kleuren werken mooi en laten zich gemakkelijk blenden. Voor nog geen 20€ heb je 10 oogschaduws van zeer goede kwaliteit. Ik zie als enig minpuntje dat dit palette van karton gemaakt is, wat kwalitatief toch minder sterk is dan plastic. Desondanks mag dat de pret niet drukken en vind ik dit palette zeker een aanrader!

Zoeva Cocoa Blend palette kost €18,95 en is te koop bij Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *