Oud en nieuw look: smokey met een roze accent

Op het I love beauty event heb ik bij de Boozyshop het Morphe 35S palet gekocht. Een palet met een uitgebreid scala aan kleuren. Ik wilde graag een oud en nieuw look maken met dit palette. Ik ben qua ooglooks zelf van de zachte en natuurlijke tinten, maar voor deze look wilde ik graag eens iets anders uitproberen. Buiten dat, waarvoor koop ik anders een palet met allerlei knallende kleurtjes? Precies, om er gebruik van te maken en af te kunnen wisselen. Ik besloot een look met een roze accent te maken en vandaag ga ik hem jullie laten zien!

NYE 2015

Dit is de complete look geworden. Een smokey eye, met een beetje roze.

Ogen
NYE 2015

Ik maakte als eerst de ooglook, daarvoor gebruikte ik de producten die hier boven op de foto zijn afgebeeld:
– Urban Decay Primer Potion in Minor Sin
– Morphe 35S palet
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
NYC eyeliner pencil
Pupa Vamp! mascara

NYE 2015

Dit waren de kleuren die ik uit het Morphe 35S palet gebruikte voor deze look.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette flits

Uit het Bobbi Brown Telluride palette gebruikte ik de kleur Blazing Star, dat is de middelste kleur.

NYE 2015

Ik bracht als eerste een laagje foundation aan over mijn oogleden, om zo mijn oogleden egaal te maken. Vervolgens bracht ik de Urban Decay primer aan over mijn ooglid.
Daarna bracht ik de matte witte kleur (1) aan over het gehele ooglid, tot aan mijn wenkbrauwbot. Deze witte basis zorgt ervoor dat de andere kleuren beter uitkomen.
Toen bracht ik de glanzende oranje kleur (2) aan in de crease. Ik blende deze uit naar boven.
Daarna bracht ik de matte roze kleur (3) aan over het bewegende ooglid. Ik bracht een paar laagjes aan, om de kleur mooi op te bouwen.
Vervolgens bracht ik met een pencil brush de zwarte kleur (4) aan in de crease en ik blende hem uit tot iets boven de crease en in de outer V.
Toen bracht ik nogmaals de roze kleur (3) aan op het bewegend ooglid, om deze nog intenser te maken.
Onder het oog bracht ik de zwarte kleur (4) en de roze kleur (3) aan.
In de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot bracht ik een glanzende, lichtroze (5) kleur aan als highlighter.
Als laatste oogschaduw bracht ik de kleur Blazing Star aan, uit het Bobbi Brown palette. Deze bracht ik aan op de plek waar de roze en de zwarte kleur samenkwamen. De kleur Blazing star zorgde voor een mooiere overgang én gaf wat (extra) sparkle aan de look. Grappig, toen ik het Bobbi Brown palet reviewde was ik niet zo’n fan van deze kleur. Inmiddels ben ik hem gaan waarderen en gebruik ik hem vaak in een ooglook voor een extra sparkle.

Vervolgens bracht ik een lijntje aan met de Miss Sporty eyeliner. Daarna kleurde ik de waterlijn, zowel boven als onder, in met het NYC potlood. Ten slotte bracht ik een flinke laag van de Pupa Vamp! mascara aan en klaar was de look!

NYE 2015

De wenkbrauwen, het gezicht en de lippen
NYE 2015

Mijn wenkbrauwen tekende ik bij met de Dip Brow Pommade van Anastasia in de kleur Caramel. Ik gebruik dit product nu zo’n 1,5 week en wauw, wat een top spul! Een review volgt nog.

NYE 2015

Voor het gezicht gebruikte ik de volgende producten:
– Bobbi Brown corrector in de kleur Porcelain Peach
MAC Mineralize Moisture foundation in NW 13
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Catrice Prime and Fine mattifying powder
– Diorskin Nude Shimmer Powder Ambre
MAC Mineralize Skinfinish Soft ’n Gentle
Etos fixing spray

Allereerst werkte ik de donkere kringen onder mijn ogen een beetje weg met de corrector van Bobbi Brown. Vervolgens bracht ik over mijn hele gezicht een laagje foundation aan. Daarna bracht ik concealer aan op vlekjes en onder mijn ogen. Daarna poederde ik het geheel af met de mattifying powder.
Ik besloot om de Diorskin poeder in Ambre te gebruiken als blush. Een mooie, brons-oranje achtige tint. Omdat de ooglook al vrij uitgesproken was, wilde ik de rest van mijn gezicht rustig houden qua make-up. Ook wilde ik voorkomen dat mijn gezicht een groot verzamelvlak van roze tinten zou worden. Roze op de ogen vond ik in dit geval al voldoende.
Natuurlijk kon een mooie hightlighter niet ontbreken. Dit werd Soft ’n Gentle van MAC.
Ten slotte bracht ik de Fixing Spray van Etos aan over het gehele gezicht.

NYE 2015

Uiteraard is een look niet af zonder een lipstick. Ik besloot om ook deze rustig te houden. Ik gebruikte de kleur Can’t get Enough van MAC. Deze lipstick is inmiddels bijna op, dit stompje is het laatste beetje.

NYE 2015

Ik ben zeer tevreden over hoe de look er uiteindelijk uit kwam te zien. Ondanks de opvallende roze kleur, vind ik de look nog best draagbaar. Ook vind ik hem erg feestelijk en weer eens wat anders dan rood, goud of koper.

Ik hoop dat jullie hieruit wat inspiratie kunnen halen.

Een hele fijne jaarwisseling!

2 Comments
 • Lyanne
  december 31, 2015

  Hele mooie look weer! Fijne jaarwisseling alvast :)

  • Beauty Charm
   december 31, 2015

   Dankjewel Lyanne! Voor jou ook een hele fijne jaarwisseling!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *