MAC satin lipstick Media

2comments 1

Omdat er op mijn blog bijna nooit een product van MAC voorbij komt *kuch*, dacht ik: het is weer eens tijd voor een mooie MAC lipstick! Dit keer is het tijd voor Media, één van de nieuwste aanwinsten van mijn zusje.

De verpakking
MAC Media MAC Media MAC Media

De verpakking is zoals we gewend zijn van MAC. Op het kartonnen doosje staat algemene informatie. Ook de ingrediëntenlijst is op dit doosje te vinden.

MAC Media

Ook de huls van de lipstick is “as always”.

De lipstick
MAC Media MAC Media

Wanneer je de dop van de huls tevoorschijn haalt, komt er een prachtige rode lipstick tevoorschijn. De vorm van de lipstick vind ik zelf erg prettig: hij werkt gemakkelijk en snel.

Swatches
MAC Media

Foto links is met flits, foto rechts zonder. De lipstick is intens gepigmenteerd en heeft een satijnen finish. Dit houdt in dat de lipstick niet mat is, maar ook niet heel glanzend. Satin lipsticks van MAC zijn wel sterk gepigmenteerd, maar niet zo uitdrogend als de matte finishes. Op de foto zonder flits kun je goed zien dat de lipstick sterk tegen een matte lipstick aan ligt.

MAC Media

MAC omschrijft de kleur zelf als volgt: intens roodachtig paars. Temptalia omschrijft de kleur als een donker, wijnkleurig rood. Ik kan mij volledig vinden in de omschrijving van Temptalia. Ikzelf zie maar weinig paars terug in deze lipstick.
De lipstick heeft een sterke pigmentatie en smeert makkelijk uit over de lippen. Op de lippen vind ik hem een sterkere glans hebben dan op de swatches op mijn arm. Hij voelt romig en prettig aan op de lippen.
Dat klinkt allemaal heel positief, toch heeft deze lipstick een aantal nadelen. Zo benadrukt hij velletjes enorm. Ik had mijn lippen gescrubt voor de swatch-foto’s en toch zie ik nog steeds velletjes zitten. Ook trekt hij bij mij in de lijntjes. Op een afstandje valt het gelukkig niet helemaal op, maar van dichtbij wel. Het is belangrijk om je lippen van te voren héél goed te scrubben.
Qua houdbaarheid is deze lipstick niet heel sterk. Hij blijft zo’n 2 á 3 uur mooi op de lippen. Een kleine maaltijd overleefd hij redelijk, een grote maaltijd niet. Dat valt mij wat tegen, want een Satin zou, net als een matte, een goede houdbaarheid moeten hebben. Ook trekt hij in de lijntjes naarmate hij vervaagt. Bijwerken gaat dan wel weer gemakkelijk.

IMG_3144a

Zo ziet de lipstick er full-face uit. Een prachtige, donkerrode kleur. Zo vallen de velletjes en lijntjes vrijwel niet meer op. De complete look maakte ik met de volgende producten:

Urban Decay primer potion Minor Sin
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
Max Factor Masterpiece Transform mascara
Benefit Brow Zings
Olaz touch of foundation BB cream
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Catrice prime and fine Mattifying powder
MAC mineralize skinfinish Soft & Gentle

Eindoordeel
Media is een prachtige lipkleur, die ik mijzelf nog verrassend flatterend vind staan. De pigmentatie is goed, maar de kleur heeft wel de neiging om velletjes en lijntjes te benadrukken. Daarnaast is de houdbaarheid voor een lipstick met Satin finish niet heel sterk, vind ik. Na een uur of 2 á 3 moet hij toch wel weer bijgewerkt worden. Een mooie lipstick, maar geen nieuwe favoriet voor mij.

MAC Media is te koop bij MAC en kost €19,50.

2 Comments
 • Lyanne
  december 7, 2015

  Wauw, super mooi! Ik volg je hoor :) x

  • Beauty Charm
   december 7, 2015

   Dankjewel Lyanne! Ik moet nog een beetje wennen aan de kleur (zo donker), maar vind hem toch ook wel wat hebben :) xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *