MAC Pro longewear concealer in NW

0 0

Het gebruik van een concealer hoort in mijn vaste make-up routine. Toen ik een tijdje geleden een review las van de MAC pro longwear concealer op Beautylab, werd mijn interesse gewekt. Niet veel later was ik bij de MAC in de buurt en besloot ik langs te gaan om deze concealer te bekijken. Ik nam er eentje mee en vandaag vertel ik jullie alles over deze concealer.

De verpakking
MAC pro longwear concealer MAC pro longwear concealer MAC pro longwear concealer
Ook de concealer is verpakt in de stijl van MAC: een zwart kartonnen doosje, met daarop basis informatie.

MAC pro longwear concealer MAC pro longwear concealer

De concealer zit in een glazen flesje met een mat-zwarte dop. De verpakking voelt heel stevig aan en is strak vormgegeven.

MAC pro longwear concealer

Door middel van een pompje krijg je de concealer uit de verpakking. Heel hygiënisch, wat een pluspunt is. Toch is dit pompje wat mij betreft direct ook een hele grote minpunt van deze concealer. Ik vind dit pompje namelijk alles behalve prettig werken. De concealer is ontzettend zuinig in gebruikt, maar het pompje is alleen maar in staat om er één bepaalde hoeveelheid uit te krijgen. Meer of minder concealer uit de verpakking doseren is vrijwel onmogelijk en lukt mij bijna niet. En dat is jammer, want daardoor verspil ik iedere keer ontzettend veel concealer en gaat hij onnodig snel op. De hoeveelheid die eruit komt is namelijk genoeg om je hele gezicht met concealer te bedekken! Veel te veel voor mij (en ik denk voor de meesten). Wat mij betreft past MAC dit snel aan, want zoveel concealer elke keer verspillen vind ik toch wel zonde.

Swatches
MAC pro longwear concealer

Ik heb zelf de kleur in NW20. Ik dacht altijd dat ik concealers met een gele ondertoon moest hebben, maar bij MAC raadde ze mij juist een concealer met een roze ondertoon aan, op basis van de huidskleur in mijn gezicht.
De concealer heeft een wat dikkere substantie. Het is niet dat hij zo dik is dat je hem niet meer kunt verdelen (dit gaat namelijk verrassend makkelijk), maar hij is ook zeker niet dun. De concealer is behoorlijk dekkend.

MAC pro longwear concealer

Links draag ik niets onder mijn ogen, rechts draag ik de concealer. Zoals je kunt zien is de roodheid een stuk minder en matcht de concealer mooi met mijn huidskleur. In gebruik vind ik hem erg prettig. Hij laat zich makkelijk verdelen, zowel met de hand als met een kwast. Eenmaal aangebracht blijft hij heel goed zitten. Ik heb er geen omkijken meer naar gedurende de gehele dag.

MAC pro longwear concealer

Full face. Vooral op afstand zie je dat de concealer goed dekt en goed aansluit qua kleur bij de rest van mijn gezicht. Daarnaast is het de eerste concealer die het goed lukt om ook de blauwe waas onder mijn ogen wat te verbloemen/corrigeren. Helemaal weg is de blauwe waas niet, maar het is wel een stuk minder.

Eindoordeel
Ik ben fan! Ik vind het een hele fijne concealer. Hij is prettig in gebruikt, de kleur sluit mooi aan bij de rest van mijn gezicht, de concealer heeft een goede dekking én de concealer neutraliseert deels de blauwe waas onder mijn ogen. Hoewel de blauwe waas niet helemaal weg, is hij wel een stuk minder en daar ben ik ontzettend blij mee. Dit is andere concealers nog niet gelukt namelijk. Enige nadeel is wat mij betreft de pompflacon. Deze doseert lastig; het is eigenlijk alleen mogelijk om één bepaalde hoeveelheid uit de flacon te pompen en deze hoeveelheid is véél te veel. Daardoor verspil ik veel concealer en dat vind ik zonde. Desondanks vind ik het een zeer fijne concealer die ik zeker aan kan bevelen.

MAC pro longewear concealer is verkrijgbaar in 16 kleuren en kost €18,00. Hij is te koop bij de counters, op de website van Douglas en bij de website van MAC.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *