Foute kerst(man)nagels DIY

0 0

De foute kersttrui zie ik dit jaar overal. Bij de Aldi, bij de Postcodeloterij, noem maar op. Ik vind de truien ontzettend grappig en het leek mij leuk om daar een bijpassende nailart bij te maken. Op Google kwam ik deze onderstaande kerstman-nagels tegen en ik besloot ze zelf te maken.

Benodigdheden
Om kerstman-nagels te kunnen maken heb je de volgende zaken nodig:
– nagellak in een nude kleur
– rode nagellak (liefst mat)
– witte nagellak
– zwarte nagellak
– roze nagellak
– topcoat
– dotting tool of een doorgeknipte tandenstoker

Stap 1 DIY kerstmannagels

Breng allereerst 2 laagjes van de nude kleurige lak aan.

Stap 2
DIY kerstmannagels

Lak bij de nagelriem met rode nagellak een soort van vak. Het mooist is om een felrode lak te gebruiken zonder glitters, maar helaas had ik deze niet. Het vlakt dat je lakt moet de muts van de kerstman voor gaan stellen.

Stap 3
DIY kerstmannagels

Breng aan de rand van de rode nagellak witte stippen aan. Dit kan met behulp van een dotting tool, maar je kan dit ook prima doen met een tandenstoker die je door de midden hebt geknipt (zodat je het dikke gedeelte kan gebruiken om te stippen).

Stap 4
DIY kerstmannagels

Lak de onderkant van je nagel wit en verbind de twee witte gedeeltes door een streep te trekken aan de buitenkanten van je nagels. Die moet de baard van de kerstman voorstellen.

Stap 5
DIY kerstmannagels

Zet twee zwarte stippen op je nagel, dit zijn de ogen van de kerstman.

Stap 6
DIY kerstmannagels

Zet vervolgens een roze stip ter hoogte van de baard, dit is de neus van de kerstman.

Stap 7
DIY kerstmannagels

Breng vervolgens een topcoat aan. Dit zorgt ervoor dat het geheel er mooier uit komt te zien. Tenminste, daar zou een topcoat voor moeten zorgen. Ik gebruikte de gel-setter van Essie hier. Helaas is deze zo dik, dat mijn lak een beetje ging schuiven. Geen aanrader voor nailart projecten.

Een foute kerstman, die perfect past bij een foute kersttrui. Je kunt de kerstman natuurlijk zo mooi, of zo fout maken als je zelf wilt.

Fijne kerstdagen allemaal!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *