Etos Fixing Spray

2comments 0

Etos is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het vernieuwen van haar make-up assortiment. Niet alleen hebben de producten een nieuwe verpakking gekregen, er zijn ook nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zaterdag schreef ik al over de nieuwe highlighter, vandaag is het de beurt aan Etos haar nieuwe fixing spray.

Etos fixing spray Etos fixing spray

Toen ik deze spray bij Etos zag staan werd mijn nieuwsgierigheid direct gewekt. Ik las al eerder over fixing sprays en de werking daarvan. Ik ben er alleen nooit bewust naar op zoek gegaan. Daarnaast zijn de meeste fixing spray’s ook nog eens vrij duur. Slechts €4,99 betaal je voor deze spray.

De verpakking vind ik er mooi uit zien. Lichtroze met chique, zwarte letters en een zwarte dop.

Etos fixing spray

Op de achterkant staat niet veel informatie. De spray zou een natuurlijke finish moeten geven en je make-up langdurig moeten fixeren. Dat klinkt goed.

Op de dop zit een sticker met de streepjescode. Onder deze sticker is de ingrediëntenlijst te vinden:

AQUS, ALCHOHOL DENAT., ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PHENOXETHANOL, PVP, ISOPROPYL ALCHOHOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE

Wat ik jammer vind, is dat er toch wel wat alcohol en parfum in dit product zitten. Alcohol kan uitdrogend en irriterend werken. Daarnaast kan alcohol de bovenste huidlaag aantasten waardoor stoffen dieper in de huid kunnen doordringen. Toch verbaas ik mij niet dat er alcohol in dit product zit, alcohol zorgt er namelijk voor dat de vloeistof sneller verdampt.

Etos fixing spray

De spray zit in een spuitflacon. Het spuitmondje werkt vrij stroef. Ik moet best veel kracht zetten om de spuitmond naar beneden te drukken en te zorgen dat er product op mijn gezicht komt. Dit vind ik een minpunt.
Er komt met één keer spuiten voldoende nevel uit de spuitmond voor de helft van je gezicht. De nevel verspreid zich goed, maar is wel vrij “grof”. Het is niet zo dat de nevel er met druppels uitkomt, wel is hij vrij vochtig. Deze vochtige laag trekt echter binnen enkele seconden weg, ik vermoed door de alcohol.
De spray heeft een licht zoete geur. Je ruikt hem alleen wanneer je hem opspuit, daarna vervliegt de geur snel. Persoonlijk vind ik de geur lekker.

Etos fixing spray

Op de foto links draag ik geen fixing spray, op de foto rechts wel. Het lukte mij niet om het écht goed op foto vast te leggen, maar wat de fixing spray doet, is ervoor zorgen dat mijn make-up er minder poederig uitziet. De spray legt als het ware een laagje over mijn make-up heen en dat effect vind ik erg mooi.
Of de fixing spray er ook voor zorgt dat mijn make-up langer blijft zitten, dat durf ik niet te zeggen. Mijn gezichtsmake-up blijft gedurende de dag sowieso wel goed op zijn plek zitten, daar heb ik deze spray niet per se voor nodig. Ik gebruik hem dus echt voor het effect.
De complete look maakte ik met de volgende producten:

Urban Decay primor potion Minor Sin
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
Essence Absolute Nude eyeshadow Palette
Max Factor Masterpiece Transform mascara
Benefit Brow Zings
Olaz touch of foundation BB cream
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Catrice prime and fine Mattifying powder
MAC mineralize skinfinish Soft & Gentle
MAC lipstick Quelle Surprise

Eindoordeel
Ik ben heel tevreden over deze spray. Hoewel er zeker ook wat mindere punten aan deze spray zitten (het gebruik van alcohol, de nevel die iets subtieler had mogen zijn en de spuitdop die soepeler had mogen werken), vind ik dat de spray fijn is in gebruik. Hij voelt prettig aan op de huid en laat mijn make-up er minder poederig uitzien. Ik gebruik hem inmiddels dagelijks en ben heel blij met deze budget fixing spray. Als je een gevoellige huid hebt, dan denk ik dat deze spray een minder goede keus is. Heb je geen gevoellige huid dan zou ik hem zeker eens proberen.

Etos fixing spray kost €4,99 en is te koop bij Etos.

2 Comments
 • Mira
  december 3, 2015

  Leuke review, ik vond deze ook fijn:)

  • Beauty Charm
   december 4, 2015

   Dankjewel Mira, leuk te lezen dat jij deze ook fijn vond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *