Etat Pur Salicylzuur en Zink Gluconaat

0 0

Een hele tijd is het heel goed gegaan met mijn huid. Weinig last van onzuiverheden. Wel last van mee-eters en verwijde poriën, maar niet zo zeer van puistjes. Helaas is dat sinds een aantal maanden over. Op andere blogs las ik dat het gebruik van exfoliërende producten kan helpen in het tegengaan van onzuiverheden. Een exfoliërend product helpt om de dode huidcellen van de huid te verwijderen. Dit zorgt voor een gladdere en zachtere huid en helpt in het tegengaan van onzuiverheden.
Door de positieve reviews besloot ik om zelf eens een exfoliërend product te willen proberen. Ik kwam uit bij de producten van Etat Pur. Na grondige bestudering van de producten op hun site, besloot ik om voor de Salicylzuur 2% en de Zink Gluconaat te gaan.

Salicylzuur 2%
Etat Pur Etat Pur Etat Pur

De Salicylzuur komt in een kartonnen doosje, waarop de belangrijkste informatie staat. Dit product wordt gebruikt bij puistjes en mee-eters. In het doosje zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing over hoe je dit product kunt gebruiken. Overigens is hier ook heel over te vinden op de website van Etat Pur.

Etat Pur Etat Pur

Het product zit in een stevig plastic flesje. Door het flesje ondersteboven te houden en op de onderkant van het flesje te drukken, komt er een druppel uit het flesje. Je kunt één druppel gebruiken om een puistje mee aan te stippen, maar je kunt ook 4 druppels gebruiken om het hele gezicht mee te behandelen.

Zink Gluconaat
Etat Pur Etat Pur Etat Pur

Net als de Salicylzuur, zit ook de Zink Gluconaat in een kartonnen doosje, met daarop de belangrijkste informatie.

Etat Pur

Ook het flesje van de Zink Gluconaat ziet er hetzelfde uit.

Etat Pur

Zo ziet de substantie eruit. Links de Zink Gluconaat en rechts de Salicylzuur. Van beide producten is de substantie hetzelfde. Een dunne, stevige substantie die zich makkelijk laat verdelen.

Mijn bevindingen
Naar aanleiding van de informatie op de website van Etat Pur, besloot ik om een combinatie van Zink Gluconaat en Salicylzuur te gebruiken. Deze twee actieve stoffen zouden elkaar moeten versterken. Ik besloot voor een combinatie van een onderhoudskuur en intensieve kuur te gaan. Dit hield in dat ik de eerste week beide producten ’s ochtends en ’s avonds aanbracht over het gehele, gereinigde, gezicht. Daarna gebruikte ik de Salicylzuur ’s avonds en de Zink Gluconaat ’s avonds en ’s ochtends.
De verpakking werkte makkelijk. De druppels kwamen er gemakkelijk uit en lieten zich makkelijk verdelen over de huid. Ook trok de substantie snel in.
Etat Pur
Mijn bevindingen qua werking? Het heeft niet geholpen. Mijn mee-eters zijn niet minder geworden, mijn vettige huid is niet minder geworden en ook de onzuiverheden en soms zelfs puitjes zijn niet minder geworden. Ik heb beide producten inmiddels 2,5 maand gebruikt en de totale kuur zou 3 maanden moeten duren. Je zou zeggen dat ik nu toch wel verschil zou moeten merken, maar dit is dus niet het geval. Op de foto hierboven (die een paar dagen geleden gemaakt is), kun je goed zien hoe ik nog onzuiverheden heb op bijvoorbeeld mijn voorhoofd, bij mijn wenkbrauwen. Ik vind het heel jammer, ik had goede hoop op deze producten, maar helaas.

Eindoordeel
De producten hebben mij teleurgesteld. Ik had goede hoop dat deze producten de conditie van mijn huid zouden verbeteren. Dat onzuiverheden en mee-eters zouden verminderen. Helaas is dit totaal niet gebeurd. Ik besef mij dat iedere huid anders is, maar zelf zal ik dit product niet opnieuw kopen.

Etat Pur Zink Gluconaat kost €12,50 voor 15 ml. De Salicylzuur 2% kost €15,80 voor 15 ml. Beide producten zijn via de webshop van Etat Pur te bestellen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *