Clarins lip oil in 01 Honey

0 1

Toen er recentelijk iets mis ging bij mijn Douglas bestelling, kreeg ik ter compensatie een aantal samples nagestuurd. Een goede en nette service. Een aantal van deze samples zagen er zo mooi uit, dat het full-size verpakkingen hadden kunnen zijn. Een daarvan is de lip oil van Clarins in de kleur 01 Honey. Niet alleen door de mooie verpakking, ook door de naam werd mijn interesse gewekt. Ik had namelijk geen idee wat ik mij voor moest stellen bij een lip olie. Op internet las ik razend enthousiaste reviews en zou het product bij buitenlandse bloggers zelfs een hype zijn.
Op naar de review om te kijken of ik net zo enthousiast ben!

De verpakking
Clarins lip oil 01 honey Clarins lip oil 01 honey Clarins lip oil 01 honey

De mini zit allereerst verpakt in een kartonnen verpakking, die ik zeer chique vind ogen. Zeer clean vormgegeven, daar houd ik van.
Er is niet heel veel informatie op de verpakking te vinden. Er staat dat deze olie de lippen voedt en zorgt voor mooie lippen. Ook zijn de ingrediënten op de verpakking te vinden:

polyglyceryl-2 isostearate/dimer dilinoleate copolymer, dilinoleic acid/propanediol copolymer, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, corylus avellana (hazel) seed oil, prunus insititia seed oil, vanillin, tocopheryl acetate, parfum fragrance, ammonium glycyrrhizate, capsicum annuum fruit extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract. [m2616A/01]

In deze lip olie zitten in ieder geval de voedende extracten van jojoba, hazelnoot, vanille, pruim, paprika (?), zonnebloem en rozemarijn. Er zit echter ook parfum in, dat vind ik dan wel weer jammer.

Clarins lip oil 01 honey Clarins lip oil 01 honey

De lip olie zelf zit in een ronde huls, welke is gemaakt van zeer stevig plastic. De huls is doorzichtig, de lip olie is licht goud/oranje gekleurd. Een beetje zoals de kleur van honing.
De verpakking heeft een gouden dop en gouden letters. Ik vind de verpakking er erg mooi en luxueus uitzien, zeker gezien het feit dat het een mini betreft! Ik denk dat als men niet zou weten dat dit een mini is, men het ook niet zou zien.

Clarins lip oil 01 honey

Zo ziet de originele verpakking er uit. Ook mooi, maar persoonlijk vind ik de mini er mooier uitzien.

Clarins lip oil 01 honey Clarins lip oil 01 honey

Met behulp van een sponsapplicator wordt het product aangebracht op de lippen. De applicator is heel zacht en doet zijn werk goed. Ik zie dat deze applicator iets afwijkt van de applicator die bij de full-size zit. Ik las op het internet dat mensen de applicator van de full-size variant wat groot en lomp vonden.

Swatches
Clarins lip oil 01 honey

Aangebracht op de huid is de olie transparant, met een lichte honingkleur. De olie is vrij dik van substantie.

Clarins lip oil 01 honey

Zo ziet de olie er uit op de lippen. De bovenste foto is zonder flits, de onderste met. Eenmaal op de lippen is de olie transparant van kleur en geeft hij een mooie glans.
Ik vind de olie niet aanvoelen als een olie, maar als een dikke lipgloss.  De olie belooft om niet plakkerig te zijn. Hier ben ik het niet mee eens. Net als iedere andere lipgloss vind ik deze gloss ook plakkerig. Niet vervelend, maar wel plakkerig. Deze plakkerigheid neemt ook toe naarmate ik de olie langer draag.
Ik vind dat de olie wel prettig aanvoelt op de lippen. Hij voedt mijn lippen en beschermt ze. Mijn lippen voelen zacht aan.
De olie heeft een licht zoete geur die mij wel een beetje doet denken aan honing. Volgens Clarins zou de olie ook een licht zoete smaak moeten hebben, maar deze proef ik niet. De smaak is wat mij betreft neutraal, dat vind ik fijn.

Clarins lip oil 01 honey

Zo ziet de olie er full-face uit op mijn lippen. Je ziet goed de sterke glans terug. De glans wordt steeds subtieler naarmate je de olie langer draagt.
De complete look maakte ik met de volgende producten:

Urban Decay primer potion Minor Sin
Zoeva Cocoa Blend palette
Max Factor Masterpiece Transform mascara
Benefit Brow Zings
Olaz touch of foundation BB cream
Etos Blush in de kleur 4080-206
Catrice prime and fine Mattifying powder
MAC mineralize skinfinish Soft & Gentle

Eindoordeel
Ik vind deze lip olie een fijn product: hij voedt mijn lippen en voelt prettig aan. Ook blijft hij best lang op de lippen zitten, toch wel een uur of 3 á 4. Daarnaast ziet het product er luxe uit. Toch ben ik niet lyrisch over dit product. Mijn geliefde Purol stick doet zijn werk ook goed en is een stuk goedkoper. Met €20,95 is deze lip olie namelijk alles behalve goedkoop en voor mij is hij de hoge prijs niet waard.

Clarins lip oil 01 Honey kost €20,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *