Pupa Vamp! mascara

0 1

Pupa Milano is een Italiaans merk, waar ik niet zo veel over hoor of zie. Het merk bestaat al sinds 1976 en met zijn prijzen vind ik het een beetje tussen de mid-range en high-end merken vallen. Ze zijn duurder dan de drogisterij merken, maar goedkoper dan bijvoorbeeld Dior. Over het algemeen vind ik de verpakkingen er mooi uitzien en brengen ze leuke limited editions uit. Wat ik ook positief vind, is dat het merk proefdiervrij is.
Ik wilde al langer iets proberen van dit merk en toen ik bij Etos de Vamp! mascara voor slechts €5 zag staan, nam ik hem direct mee.

De verpakking
Pupa Vamp! mascara Pupa Vamp! mascara Pupa Vamp! mascara IMG_0998a

De mascara zit in een rode, kartonnen doos. Hierop staat de belangrijkste informatie, waaronder de ingredienten. Ik vind de doos leuk vormgegeven; lekker speels. Ook leuk dat je op de zijkant van de doos kunt zien hoe de mascara huls eruit ziet.

Pupa Vamp! mascara Pupa Vamp! mascara Pupa Vamp! mascara

De mascara zelf zit in een zilveren huls. De huls is strak vormgegeven. Hij heeft een soort van kegelvorm. Ik hou van dit soort strak vormgegeven verpakkingen.

Pupa Vamp! mascara

De borstel heeft een lichte zandloper vorm. Verder zijn de haartjes vrij kort.

Swatches
Pupa Vamp! mascara

Ik was direct onder de indruk van deze mascara. Ik draag op bovenstaande foto’s 1 laagje mascara en ik zie direct lengte, volume en dikte. Met 2 laagjes wordt het effect alleen maar mooier! De mascara wordt niet keihard, waardoor mijn wimpers flexibel blijven, ook heel fijn.

Tot nog toe niets anders dan positiviteit dus. Toch zit er ook een maar aan deze mascara. Pupa claimt dat deze mascara smudge-proof is. Helaas is mijn ervaring anders. Op een normale dag houdt deze mascara het prima vol. Op een dag dat ik drukker ben en meer transpireer, begint de mascara toch te smudgen. Dat vind ik een minpunt. Ik weet dat de mascara niet waterproof is, maar er genoeg mascara’s die niet waterproof zijn en die niet smudgen. Ook niet op de dagen waarop ik meer transpireer.

Pupa Vamp! mascara

Deze look maakte ik met de mascara. Ik gebruikte de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjous Nude Smoky Eyes in Sable Show
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette in Coral Burgundy
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Etos Primer
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
MAC Velux Brow Liner in Redhead
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
MAC Mineralize Skinfinish Soft ’n Gentle
Dior Addict Gloss in Fancy Purple

Eindoordeel
Wat vind ik het jammer dat ik deze mascara niet een volledig positieve review kan geven. Ik ben namelijk verkocht door de lengte en volume die hij aan mijn wimpers geeft. Ook ben ik verkocht door hoe natuurlijk en zacht mijn wimpers blijven aanvoelen. Ik vind het effect echt prachtig. Duidelijk aangezette wimpers, maar toch ook heel natuurlijk. Daarnaast klontert hij niet, ook heel fijn.
Maar wat een teleurstelling dat de mascara toch neiging heeft tot vlekken wanneer mijn oogleden vetter zijn. Dat is wat mij betreft een onoverkomelijk groot minpunt. Ik draag de mascara met veel plezier, maar ik let nu wel op, dat als ik een lange, drukke of stressvolle dag voor de boeg heb, ik een andere mascara pak. Want smudgende mascara’s, daar hou ik niet van. Zelf zal ik deze variant niet voor de volle prijs opnieuw kopen. Beter gezegd: ik zal deze variant überhaupt niet opnieuw kopen. Ik wil namelijk niet rekening hoeven te houden of een mascara gaat vlekken als ik lange dag tegemoed ga. Wel wil ik nog een keer de waterproof variant proberen, om te kijken of die wel smudgeproof is.

Pupa Milano Vamp! mascara kost €18 en is o.a. verkrijgbaar bij www.pupa-makeup.nl.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *