Olaz essentials BB Cream touch of foundation

0 0

Jarenlang gebruikte ik een BB cream van Maybelline. Hoewel deze goed beviel, vond ik het wel eens tijd om een andere BB cream te testen. Mijn oog viel op de touch of foundation BB cream van Olaz. Inmiddels gebruik ik hem een aantal maanden en vandaag vertel ik je er alles over.

De verpakking
Olaz BB cream Olaz BB cream Olaz BB cream Olaz BB cream

De cream zit in een doosje waarop de belangrijkste informatie staat. Het doosje is geel met wit en is vormgegeven in de stijl van Olaz. Ik kende het merk al wel, maar wist niet dat ze ook BB creams hebben. Ik werd nieuwsgierig nadat ik op de voorkant zag staan dat er een vleugje foundation in deze cream zit en ze samen werken met Max Factor voor deze cream. De cream zou de huid moeten hydrateren, beschermen en perfectioneren. Daarnaast zou hij snel moeten intrekken en de poriën niet moeten verstoppen. Ook bevat hij SPF 15.

Olaz BB cream Olaz BB cream Olaz BB cream

De cream zit in een lichtgele tube met draaidop. Dit vind ik fijn, het werkt hygiënisch en makkelijk. Wel merk ik dat er al snel veel product uit de tube komt. Enige voorzichtigheid is geboden om overdosering te voorkomen.

Swatches
Olaz BB cream Olaz BB cream Olaz BB cream

De substantie van de cream is vrij stevig, maar niet heel dik. De cream laat zich gemakkelijk en egaal verdelen. Ikzelf heb de kleur “light”. Deze is neutraal van ondertoon en matcht goed met mijn huid. Ook is er nog een medium variant verkrijgbaar. Er is dus weinig kleurkeuze; voor hele lichte en getinte huidskleuren zal deze cream niet geschikt zijn.
De cream ruikt trouwens licht zoetig en crème-achtig. Ikzelf vind hem lekker ruiken. De geur is niet overheersend en eenmaal op het gezicht aangebracht merk je niets meer van de geur.

Olaz BB cream

Hier draag ik alleen een beetje concealer onder de ogen. Verder draag ik geen make-up.

Olaz BB cream

En op deze foto heb ik de BB cream aangebracht. De cream heeft een lichte dekking en egaliseert de huid. Hij laat zich makkelijk verdelen over de huid, zowel met de hand als met een kwast. Ik vind het effect erg mooi. Heel natuurlijk, maar toch net was egaler. De cream is wel vrij glimmend, zelf poeder ik hem af voor een natuurlijker en mooier effect.

Olaz BB cream

Zo ziet de BB cream eruit in combinatie met mijn andere make-up. Ik gebruikte de volgende producten voor deze look:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjous Nude Smoky Eyes in Sable Show
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette in Coral Burgundy
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Etos Primer
MAC Pro Longwear concealer in NW20
MAC Velux Brow Liner in Redhead
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Eindoordeel
Wat een fijne BB cream. Een lichte, egaliserende dekking, een fijne substantie en een mooi resultaat. Ook de licht zoete geur vind ik een fijne toevoeging. Het enige “nadeel” is dat de cream vrij glimmend is. Afpoederen is zeker een must. En het doseren gaat ietwat lastig, je hebt al snel te veel product uit de tube als je niet oplet.
Gedurende de dag blijft de cream trouwens goed op zijn plek zitten. Ik vind het zeker een aanrader!

Olaz essentials BB Cream Complete touch of foundation kost €9,95 en is verkrijgbaar bij onder andere Etos en Kruidvat.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *