MAC Velux Brow Liner in Redhead

0 0

Wanneer het herfst wordt krijg ik zin om mijn haar weer wat donkerder rood te kleuren. Ik word heel blij van een warme, rossige haarkleur, zeker wanneer het weer wat somberder wordt. Het enige probleem is alleen, dat mijn wenkbrauwen volledig wegvallen wanneer mijn haarkleur donkerder is. Voor het mooie kleur ik ze bij. Ik gebruikte daar het palletje van Benefit voor. Een fijn palletje, maar omdat ik niet superhandig ben met poeder is het bijkleuren een tijdrovend klusje. Daarom ging ik opzoek naar een wenkbrauwpotlood. Ik kwam uit bij de Velux Brow Liner van MAC in de kleur Redhead. Vandaag vertel ik wat ik van dit potlood vind.

De verpakking
MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil

Zoals alle producten van MAC, komt dit potlood in een kartonnen doosje. Op dit doosje staat alle informatie, waaronder de ingrediënten.

Het potlood
MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil

Het potlood is zoals, naar mijn mening, een wenkbrauwpotlood hoort te zijn. Aan de ene kant zit een spooly, aan de andere kant zit het potlood, welke geslepen moet worden. Wat ik fijn vind, is dat ook de spooly afgesloten wordt met een dop. Lang niet alle merken doen dit. Zonde, want op deze manier blijft je spooly een stuk frisser.

Swatches
MAC Redhead Eyebrow Pencil

Het potlood is erg romig en glijdt gemakkelijk over de huid. De kleur is rood/blond met een warme ondertoon. Toen ik voor het eerst swatches zag, dacht ik dat dit potlood te licht voor mij zou zijn.

MAC Redhead Eyebrow Pencil MAC Redhead Eyebrow Pencil

Eenmaal op de wenkbrauwen bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik vind de kleur heel mooi matchen en de juiste warmte afgeven. De kleur is niet té warm, waardoor het geheel er natuurlijk uit ziet. Ik vind deze kleur zelfs mooier matchen dan het kitje van Benefit.
De kleur is dus perfect. Qua werking heb ik gemengde gevoelens over dit potlood. Hij is romig en er komt ontzettend veel kleur van dit potlood af. Naar mijn goesting iets té veel kleur. Het bijtekenen wordt daardoor namelijk een stuk lastiger. Het inkleuren vergt geen greintje moeite, maar het strak tekenen van de uiteindes vind ik wel lastig. Het effect vind ik wel weer heel mooi en ziet er, wat mij betreft, natuurlijk uit.
Voor de bovenstaande look gebruikte ik de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjous Nude Smoky Eyes in Sable Show
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette in Coral Burgundy
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Pupa Vamp mascara
Etos Primer
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
MAC Mineralize Skinfinish Soft ’n Gentle

Eindoordeel
Qua kleur vind ik dit wenkbrauwpotlood van MAC een topper. Qua werking valt hij mij toch wat tegen. Ik vind hem iets té romig en daardoor vind ik hem niet strak genoeg werken. Het inkleuren van grote oppervlakten gaat heel soepel. Met het trekken van strakke lijnen heb ik wat meer moeite, zelfs wanneer ik de punt net geslepen heb. Ik kan mij zo voorstellen dat dit potlood i.c.m. MAC’s Eye Brows heel fijn werkt om een mooie strakke brow te maken.
Wanneer je een haarkleur hebt waarvoor over het algemeen voldoende wenkbrauwpotloden beschikbaar zijn, dan zou ik dit potlood skippen. Daarvoor vind ik de prijs-kwaliteit verhouding niet goed genoeg. Het potlood van Catrice vind ik bijvoorbeeld prettiger werken, en is ook nog eens vele malen goedkoper.
Heb je echter net als ik een haarkleur waarvoor het vinden van een matchend potlood lastig is, dan zou dit potlood wel eens geschikt voor je kunnen zijn.

MAC Velux Brow Liner in Redhead kost €18 en is verkrijgbaar bij MAC.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *