MAC Taupe

2comments 0

Een matte bruine lipstick had ik al een tijdje op mijn verlanglijst staan. Bruin is een van dé kleuren van dit moment. Ik heb al een glanzende bruine lipstick (van Estée Lauder) en nu was ik opzoek naar een matte, nog wat dieper bruine lipstick.  Toen ik recentelijk in Amsterdam was en de MAC counter binnenliep, hoefde ik dan ook niet lang na te denken naar welke kleur ik opzoek was. Na een aantal kleuren getest te hebben kwam ik uit bij Taupe!

De verpakking
MAC Taupe MAC Taupe MAC Taupe MAC Taupe

Taupe zit in het vaste assortiment en zit daarmee in de alom bekende MAC huls.

MAC Taupe MAC Taupe MAC Taupe

Standaard verpakking, standaard vorm van de lipstick. Wat mij betreft één van de fijnste lipstickvormen.

Swatches
MAC Taupe

MAC omschrijft Taupe als een roodachtige taupe/bruin kleur. Ik kan mij in deze beschrijving vinden. Taupe is een warme bruine kleur, waar je zeker de roodtinten in terug ziet. Dat maakt Taupe mijn inziens geschikter voor warme, dan voor koele types. Zoals je op de foto’s kunt zien is de kleur goed mat. Op de foto met flits (rechts), die je een hele lichte glans, maar zonder flits is er geen greintje glans te bekennen.

MAC Taupe

Zo ziet Taupe er op mijn lippen uit. Boven zonder flits, onder met. Ondanks de matte formule, brengt taupe gemakkelijk aan op de lippen. Wel vind ik de lipstick wat uitdrogend, maar dit is gebruikelijk bij matte lipsticks. Ik breng zelf een beetje lippenbalsem aan voordat ik de lipstick aanbreng. De lipstick heeft de neiging om velletjes te benadrukken, voor het mooiste effect is het belangrijk je lippen van te voren te scrubben.
De houdbaarheid van de lipstick is goed. Hij blijft met gemak een uur of 4 op de lippen zitten en ook een warme maaltijd en een aantal drankjes overleeft hij prima. Hij is dan wel niet meer zo intens, maar is nog wel steeds duidelijk aanwezig op de lippen. De lipstick geeft in het begin wat af. Daarna gaat de lipstick zich meer “setten” en geeft hij ook (bijna) niet meer af.
De lipstick slijt egaal, maar heeft wel de neiging om zich een beetje in de lijntjes te gaan ophopen. Dit is makkelijk te verhelpen door je vinger over je lippen te halen. Hij trekt dus niet heel sterk in de lijntjes. Ook kun je gemakkelijk een nieuwe laag over je oude lipsticklaag aanbrengen, zonder dat dit lelijk wordt.

MAC Taupe

Voor deze full face look gebruikte ik de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bobbi Brown Telluride Eyeshadow palette
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Etos Primer Mattifying
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
MAC Velux Brow Liner in Redhead
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
MAC Mineralize Skinfinish Soft ’n Gentle
Etos Fixing spray

Eindoordeel
Ik heb er weer een nieuwe topper van MAC bij. Ik vind het een ontzettend fijne lipstick. Hij werkt fijn, slijt gedurende de dag op een egale manier, is gemakkelijk bij te werken én hij heeft een lange houdbaarheid. De kleur vind ik prachtig en is heel goed draagbaar. ik denk dat dit wel eens mijn nieuwe favoriet kan worden!

MAC Taupe kost €19,50 en is te koop bij MAC, zowel online als in de counters.

2 Comments
 • Vika
  november 13, 2015

  Wow, jij kan deze kleur echt goed hebben, haalt je hele gezicht op :-)

  • Beauty Charm
   november 14, 2015

   Dankjewel Vika voor het compliment! Ik ben ontzettend blij met deze kleur :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *