MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

0 0

Ik ben absoluut niet vies van een beetje glans op mijn jukbeenderen. Tot voor kort gebruikte ik (bijna) dagelijks mijn Bobbi Brown Shimmer Brick in de kleur Pink Quartz. Toch vind ik het leuk om af en toe af te kunnen wisselen. Soft & Gentle van MAC stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen ik dit najaar in Duitsland was besloot ik hem te kopen. Ik kan alvast verklappen dat dit een goede keuze was!

De verpakking
MAC Soft 'n Gentle MAC Soft & Gentle MAC Soft & Gentle

Soft & Gentle zit verpakt in een kartonnen doosje, met daarop de belangrijkste informatie. De bovenste helft van de verpakking is matzwart, de onderste helft is glanzend zwart.

MAC Soft & Gentle

Het poeder zit in een ronde verpakking, welke gemaakt is van plastik. De deksel is ten delen doorzichtig, waardoor je het patroon van de Skinfinish goed kunt zien. Ook staat het logo van MAC op de verpakking.
Heel eerlijk: ik vind de verpakking niet heel mooi. Niet per se lelijk, maar ook niet dat ik denk van “wauw, wat een luxe gevoel”. Elke keer als ik hem zie doet hij mij aan een ufo denken. De verpakking voelt wel heel stevig aan en sluit magnetisch. Vooral dat laatste vind ik wel weer luxe.

De MSF
MAC Soft & Gentle

Soft & Gentle is gebakken en dit geeft een prachtig patroon. Ziet dit er niet ontzettend mooi uit? Ik ben er in ieder geval verliefd op.

MAC Soft & Gentle MAC Soft & Gentle

De bovenste foto is zonder flits, de onderste met. Ik zie glans, glans en nog eens glans, in een prachtig maanlandschap patroon.

Swatches
MAC Soft & Gentle

Soft & Gentle is goed gepigmenteerd. Zelf omschrijft MAC de kleur als: “perzikbrons”. Ik kan mij wel in deze kleur vinden. Daarnaast doet de kleur mij ook wel denken aan een warme champagne kleur. Maar bovenal zitten er heel veel glitters in Soft & Gentle. De glitters zijn duidelijk aanwezig, maar niet heel grof.

MAC Soft & Gentle

En dit is dan het effect wat Soft & Gentle geeft. Links draag ik alleen een beetje blush, rechts draag ik Soft & Gentle er overheen. Check die glans, I love it! Naast een mooie glans, geeft Soft & Gentle ook nog een beetje kleur af. Hij is vrij neutraal qua ondertoon, hoewel ik hem op mijn gezicht wel weer wat warmer over vind komen.
De glans is prima op te bouwen. Je kunt hem wat subtieler aanbrengen, maar ook heftiger (zoals ik hier heb gedaan).

Soft & Gentle

Deze foto is gemaakt zonder flits.

MAC Soft 'n Gentle

Ook op deze foto zie je op mijn rechterwang (vanuit jullie gezien) de prachtige glans goed terug. De complete look maakte ik met de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjous Nude Smoky Eyes in Sable Show
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette in Coral Burgundy
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Etos Primer
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
MAC Velux Brow Liner in Redhead
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Bobbi Brown Artstick in Cherrywood

Eindoordeel
Soft & Gentle is een hele populaire MSF van MAC en ik snap helemaal waarom. Ik vind het een prachtig poeder welke perfect dienst doet als highlighter. Vanwege zijn vrij neutrale ondertoon is deze kleur voor veel mensen geschikt. Ook kan hij gecombineerd worden met iedere make-up look. Het poeder is goed gepigmenteerd en de glans is goed op de bouwen, zonder dat je er direct als een discobal bijloopt. De highlighter is misschien niet goedkoop, maar hij is wat mij betreft wel het geld waard. Ik gebruik hem in ieder geval met veel plezier.

MAC MSF Soft & Gentle kost €29,50 en is verkrijgbaal bij MAC, zowel in de counters als online.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *