Etos highlighting powder gold

0 0

Etos heeft de laatste maanden haar make-up assortiment volledig vernieuwd. Een van de nieuwe producten is een highlighting powder welke verkrijgbaar is in 2 kleuren: goud en roze. Vandaag ga ik de gouden variant reviewen.

De verpakking
Etos highlighting powder Etos highlighting powder

De verpakking van de highlighter is zwart, met een doorzichtige deksel. Zelf ben ik niet zo van de doorzichtige deksels, ik vind het er al snel wat cheap uitzien. Ik vind deze verpakking niet heel mooi, maar ook niet per se lelijk. De verpakking voelt licht aan en niet heel stevig.
Onder de sticker staan de ingrediënten, deze zijn als volgt:

Talc, synthetic fluorphlogopite, mica, diisostearyl malate, magnesium stearate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, lauroyl lysine, rosa canina fruit oil, phenoxyethanol, caprylyl glycol, tocopheryl acetate, isopropyl palmitate, isostearyl isostearate, tocopherol, octyldodecanol, paraffinum liquidum, octyldodecyl myristate, ascorbyl palmitate, retinyl palmitate [+/- CI77891, CI75470, CI19140, CI77492, CI77499]

De highlighter
Etos highlighting powder Etos highlighting powder Etos highlighting powder

De highlighter heeft een patroon wat  bestaat uit allemaal kleine vierkantjes. Zo in de pan heeft het poeder een perzikachtige goudkleur. Op de onderste foto (met flits) zie je goed de glans terug.

Swatches
Etos highlighting powder

Op de swatches zie je duidelijk de warme, gouden kleur terug. De glans is prima te zien op de foto met flits, op de foto zonder flits ze je hem een stuk minder terug. Het poeder is prima gepigmenteerd. Wel is het poeder vrij los. Hierdoor is hij niet heel zuinig in gebruik en moet je de kwast goed aftikken om fall-out te voorkomen.

Etos highlighting powder Etos highlighting powder

De bovenste foto is zonder highlighter, de onderste foto met. Beide foto’s zijn met flits genomen.
De highlighter heeft duidelijk een hele warme kleur. Ook heeft hij glans, hoewel ik dit niet heel goed op de foto kreeg vastgelegd. De glans is niet heel heftig, ik vind hem eerder subtiel.

Etos highlighting powder

Ook op de fullface foto zie je goed de warme kleur van de highlighter terug. Persoonlijk had hij qua glans van mij nog wel wat sterker gemogen, maar ik ben dan ook gek op een behoorlijke glans 😉 Ook had de kleur van mij net wat minder intens mogen zijn, maar ook dit is weer een kwestie van smaak.
De complete look maakte ik met de volgende producten:

Urban Decay Primer Potion Minor Sin
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz BB cream touch of foundation
Benefit BrowbZings
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
MAC Taupe

Eindoordeel
Etos heeft een prima highlighter uitgebracht. De highlighter doet wat hij moet doen: glans aan het gezicht geven. De highlighter heeft een vrij sterk aanwezige gouden kleur, waardoor hij niet over het gehele gezicht te gebruiken is. Ook is hij erg warm van ondertoon, waardoor ik denk dat hij alleen bij warme types mooi zal staan. De glans is  niet heel heftig, eerder subtiel. Verder is het poeder los. Al met al best nog wel wat op en aanmerkingen, maar de lage prijs compenseert dat wat mij betreft zeker: met €3,99 is deze highlighter zeker niet duur en heb je een prima product.

Etos highlighting powder kost €3,99 en is verkrijgbaar bij Etos.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *