DIY herfstschaal

0 0

Nu het eerder donker is, vind ik het leuk om het in huis wat gezelliger te maken door een kaarsje aan te steken. In Duitsland had ik een hele leuke waxinelicht houder in de vorm van een uil gekocht. Toen ik laatst bij de Big Bazaar liep zag ik daar allemaal leuke decoratiespullen en ik kreeg het idee om zelf een herfstschaal te maken. Vandaag laat ik zien hoe je heel gemakkelijk zelf deze schaal kunt maken.

De benodigdheden
DIY Herfstschaal

Zoals ik eerder al schreef, kocht ik vrijwel alle spullen bij de Big Bazaar. Allereerst heb je een mooie schaal nodig, waarin je de spullen decoreert. Ik kocht een witte schaal, omdat ik deze mooi af vond steken tegen de meubels. Voor de decoratie kocht ik een zakje met mos en een zakje met daarin houtrondjes.

DIY herfstschaal 2

Ook kocht ik deze paddenstoeltjes. De uil kocht ik in Duitsland. Ik vind zelf een waxinelichthouder erg leuk staan in een herfstschaal; dit kan een echte eye-catcher zijn. De houten bollen, touwbollen en nootachtige rondjes kocht ik ook bij de Big Bazaar.

De schaal
DIY herfstschaal

Als eerst plaatste ik de uil op de plek waar ik hem wilde. Daarna plaatste ik de mos op de bodem. Dit bleek wat minder mos te zijn dan ik verwacht had.

DIY herfstschaal

Vervolgens plaatste ik de houtrondjes. Deze legde ik vooral op de plekken waar het mos de schaal nog niet bedekt had.

DIY herfstschaal

Daarna plaatste ik de paddenstoelen. Paddenstoelen vind ik erg leuk en passen perfect in een herfstschaal.

DIY herfstschaal

Vervolgens plaatste ik wat ballen en touwrondjes in de schaal. Decoreer net zo lang met de spullen tot je tevreden bent.

DIY herfstschaal DIY herfstschaal

Zo ziet mijn herfstschaal er uiteindelijk uit. Ik vind het een gezellig geheel geworden, wat herfst en warmte uitstraalt. Simpel, maar het brengt wel sfeer in huis.

DIY herfstschaal DIY herfstschaal

En hier zie je de schaal in actie. De eerste foto is wazig, excuses daarvoor, maar hier zie je wel goed het effect als je een waxinelichtje in de uil plaatst. Ik vind dat er zo leuk uit zien.

Bij winkels als Big Bazaar, Xenos, Action, etc. hebben ze nu allerlei leuke herfstdecoratiespullen liggen voor weinig geld. Ook de schalen en dienbladen zijn niet duur. Ik was voor deze schaal (exclusief de waxinelichthouder), nog geen 10 euro kwijt. Het leuke is, dat als je eenmaal een mooie schaal hebt, je ook het thema goed aan ieder seizoen kan aanpassen. Ik ben in ieder geval in mijn nopjes met mijn herfstschaal!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *