TAG: 25 food vragen

0 0

Ik ben gék op lekker eten. Ik kan mij enorm verheugen op een lekkere maaltijd en ook van tussendoortjes ben ik niet vies. Toen ik de 25 food vragen TAG tegenkwam (bedacht door Pauline) leek het mij direct leuk deze in te vullen.

Wat is je favoriete ontbijt?

Het ontbijt is mijn minst favoriete maaltijd. Vaak heb ik nog niet zo heel veel honger op de (vroege) ochtend. Ik ontbijt over het algemeen met muesli/cruesli en yoghurt; soms met vers fruit er doorheen. Waar ik ook van kan genieten is een speciaal broodje, zoals een croissant, choco-croissant, mozarella-tomaat broodje, suikerbroodje, etc. Dit soort broodjes zijn wel gekoppeld aan specialere gelegenheden, zoals op vakantie of als we eens op zondag wat uitgebreider gaan ontbijten.
25 food vragen TAG

Hoe drink je je koffie?
Niet, ik hou niet van koffie. Ook ben ik geen thee drinker. Hoewel ik het wel lust, ben ik niet zo van de warme dranken. Geef mij maar een lekker vruchtensapje.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Carpaccio! Ik ben gék op broodjes Carpaccio. Het liefst met Pesto, oude kaas of parmazan, truffelmayonaise en/of pijnboompitjes. Als ik ergens ga lunchen kies ik vrijwel altijd voor een broodje Carpaccio. Overigens vind ik broodjes met tonijnsalade ook erg lekker.
1e Pinksterdag

Soep of salade?
Dit vind ik een lastigere keuze. Ik vind salades heerlijk en soepen ook, maar met beide ben ik wel vrij kieskeurig in wat ik wel en niet lekker vind. Ik denk dat ik dan toch voor een salade ga. Daar heb ik vaker zin in dan een soepje.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb geen favoriet kookboek. Als ik opzoek ben naar inspiratie gebruik ik over het algemeen de Allerhande van AH. Zowel de digitale als papieren versie.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Wat een onmogelijke keuze! Een aantal jaar geleden zou ik zonder twijfel “nooit meer hartig” hebben gezegd, maar inmiddels waardeer ik hartig in dezelfde mate als dat ik zoet waardeer. Ik denk dat ik zelfs voor nooit meer zoet zou kiezen, omdat ik merk dat ik steeds meer naar hartig neig en ik kaas absoluut niet zou kunnen missen in mijn leven.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Ik heb geen favoriete keuken. Bij veel keukens zijn er gerechten die ik wel en niet lekker vind. De Italiaanse keuken heeft echter wel meerdere gerechten die ik lekker vind.
Plog 14-09

Wat is je favoriete foodfilm?
Tot vandaag heb ik niet gehoord van deze filmcategorie. Ik begon zelfs te twijfelen of ik überhaupt ooit wel een foodfilm heb gezien. Wat research leerde mij dat ik wel degelijk meerdere foodfilms heb gezien. Mijn favoriet daarvan is toch wel Ratatouille. Over het algemeen vind ik Disney animatiefilms heel leuk en Ratatouille is daar geen uitzondering op.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Hmmm, echte rariteiten op het gebied van eten heb ik niet. Het is niet dat ik hele vreemde combinaties met eten maak of iets eet wat ik lekker vind maar waarvoor ik mij schaam. Wel zijn er véél dingen die ik erg lekker vind: (broodjes) Carpaccio, broodje Subway met gesmolten pittige kaas en tonijnsalade, sushi (!!!), McDonalds, blokjes kaas, Lebkuchen, kinderchocolade reepjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik ook erg lekker vind is bij het avondeten een tartaartje (die van binnen nog rosé is) met gesmolten kaas eroverheen. Jammie!
1e Pinksterdag

Wie is je grootste inspiratiebron?
Niet een wie, maar en wat. Kom ik namelijk toch weer terug op de Allerhande.

Thuis koken of uit eten gaan?
Zonder twijfel uit eten gaan! Heerlijk vind ik dat. Gezellig in een restaurant, niet de moeite hoeven te doen om lekker eten op je bord te hebben. Daarnaast vind ik dat het eten toch vaak net wat lekkerder smaakt als iemand anders het gemaakt heeft.

High end of low profile?
Low profile. Hoewel ik het echt wel leuk vind om héél af en toe in een luxe restaurant te eten, ben ik niet zo van al die tierelantijntjes en vreemde ingrediënten. Geef mij dan maar een simpele, doch smakelijke maaltijd in een wat simpeler restaurant.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Shizen in Vianen. I ♥ Sushi! De Shizen vind ik één van de betere Sushi restaurants hier in de buurt. Het eten smaakt altijd goed, de service is goed en ik vind het fijn dat je met een tablet kan bestellen. Plus ze hebben er al mijn favoriete sushi’s.

Boodschappen doe ik bij….
Albert Heijn. Ik heb zelf lang bij Albert Heijn gewerkt en ik vind het gewoon een prettige winkel waarin ik mijn weg weet te vinden. Plus ze hebben ook alle producten die ik nodig heb, wat bij de Aldi regelmatig niet het geval is. Toch ga ik ook wel eens naar Aldi toe om bepaalde dingen te halen, die daar goedkoper zijn en ik ook nog eens lekkerder vind.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is….
Nog zo’n vreselijk lastige vraag, er zijn zo ontzettend veel lekkere dingen (denk aan sushi, carpaccio). Ik denk dat ik voor het familie “slaatje” ga. Dit is een salade die bij ons in de familie wordt gemaakt en gegeten met kerst. Het is een aardappelsalade en ik vind hem zó ontzettend lekker. Daarnaast is het ook jeugdsentiment en traditie, wat hem extra speciaal maakt.
Wat ik ook wel wil benoemen is het broodje Carpaccio welke ik laatst heb gegeten bij de markthallen in Rotterdam, bij Le Perron. Een heerlijk broodje gemaakt van Biologische grondstoffen. Lekker krokant en perfect belegd. Heerlijke kaas, een smakelijke truffelmayonaise en zeer goede Carpaccio. Zeker een aanrader!

Wat is je favoriete cocktail?
Een Piña Colada. Heerlijk die ananas met kokos.

Koffie met George Cloonyey of Heston Blumenthal?
George.

Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?
Geraspte kaas.

Mijn favo snack is:
Weer zo’n lastige vraag. Sushi vind ik heerlijk als snack, evenals wraps. Kaas is ook een favoriete snack van mij, maar ook chips, kaas-peppersweets, chocola. Wat ik vooral fijn vind is om af te wisselen.

Wat zit er op jouw pizza?
Kaas, tomaat en ananas.
25 food vragen TAG

Wat lust je echt niet?
Lever, dit vind ik echt niet lekker. Alleen de geur al vind ik misselijkmakend. Geitenkaas lust ik ook niet.

Mijn favoriete foodblog is…
Easydailyfood. Hier staan eenvoudige en snelle gerechten op en dat past precies in mijn straatje.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Een jaar of 18 geleden heb ik in spanje geroosterde visjes gegeten. Hier zaten de koppen incl. ogen nog aan. Toch best wel gek. Ook een Oester vond ik erg vreemd om te eten. Het charmeerde mij ook niet.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou heel graag eens échte sushi willen eten, liefst in Japan.
1e Pinksterdag

Ik kan niet leven zonder…
Ik denk dat dat inmiddels al wel duidelijk is geworden gedurende deze blogpost 😉 Kaas, Carpaccio en Sushi!
25 food vragen TAG

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *