MAC Instigator

0 2

Inmiddels ben ik niet meer de enige binnen de familie die gek is op de lipsticks van MAC. Sinds kort is mijn zusje ook fan! Inmiddels begint ze zelf een aardige stash op te bouwen. Een van de lipsticks die ze heeft gekocht is de kleur Instigator. Ik heb hem geleend en getest.

De verpakking
MAC Instigator MAC Instigator

Zoals altijd, komt ook deze lipstick in een kartonnen doosje, waarop de ingrediënten staan. Instigator is een matte lipstick.

MAC Instigator

Ook de huls is nog steeds hetzelfde als vrijwel alle andere hulzen van MAC.

De lipstick
MAC Instigator MAC Instigator MAC Instigator

Zelf omschrijft MAC de kleur als een diepe pruimkleur met zwarte ondertonen. Ik kan mij in deze omschrijving vinden. De lipstick heeft inderdaad en diepe pruimkleur die ietwat naar paars neigt.

Swatches
MAC Instigator

De eerste foto is met flits genomen, de tweede zonder. De tweede foto geeft de kleur beter weer. De lipstick heeft zo op de arm duidelijk een matte finish. De lipstick is prima dekkend, deze swatch is met één veeg gemaakt.

MAC Instigator

Zo ziet de lipstick er op de lippen uit. Hier zie je goed de kleur van de lipstick terug. Ook is hij mooi matte.
Matte lipsticks hebben als voordeel dat ze een lange houdbaarheid hebben. Dat geldt voor deze lipstick ook. Hij blijft zeker wel een uur of 4 op de lippen zitten. Een grote maaltijd overleeft hij met gemak. Hij slijt egaal weg en laat een mooie stain achter op de lippen.
Toch zitten er ook een aantal nadelen aan matte lipsticks. Ze zijn moeilijk in gebruik en kunnen snel uitdrogend zijn. Het uitdrogen valt bij deze lipstick wel mee. Een basis eronder gebruiken kan ik zeker aanraden, maar de lipstick is niet zeer uitdrogend.
Moeilijk in gebruik is deze lipstick wel. Hoewel de lipstick niet heel moeizaam over de lippen glijdt, kost het wel moeite om de kleur mooi egaal op de lippen te krijgen. Daarnaast heeft hij de neiging om in de lijntjes te trekken (wat je op de foto’s al een beetje ziet) en velletjes te benadrukken. Goed verzorgde lippen zijn een must.
Om de kleur écht mooi op de lippen te krijgen kun je het beste een lippotlood gebruiken.

MAC Instigator

Zo ziet de lipstick er full-face bij mij uit. Dit is totaal niet mijn kleur. Hij is te donker voor mij een ook wat te koel.
Ik maakte mijn look met de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjous Nude Smoky Eyes in Sable Show
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Pupa Vamp mascara
Benefit Brow Zings in de kleur brown
Etos Primer
MAC Pro Longwear concealer in NW20
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
Hoewel Instigator mij niet flatteert, vind ik het een prachtige lipstick. Het is een lastigere lipstick om mee te werken. Zo moet je zorgen dat je lippen goed verzorgd zijn en moet je wat moeite doen om de kleur mooi en egaal aan te brengen. Het beste kun je een lippotlood gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de kleur mooier op de lippen zit.
Heb je de kleur eenmaal aangebracht, dan heb je er ook lang plezier van. Dat is direct het voordeel van deze lipstick. De houdbaarheid is goed. Hij blijft zeker een dagdeel op de lippen zitten en een grote maaltijd overleeft hij met gemak. Daarna blijft er een mooie, egale stain achter op de lippen. Ook geeft hij weinig af. Mocht je een diep paarse/pruimkleur zoeken met een koele ondertoon, dan zou Instigator wel eens wat voor je kunnen zijn.

MAC Instigator kost €19,50 en is te koop bij de MAC counters.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *