Kruidvat Droogshampoo

1 0

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het vettig haar. Droogshampoo is een handig product om je haar een snelle opfrisbeurt te geven. Ik probeerde eerder de droogshampoo’s van Batiste en Herbal Essences uit. Die van Batiste vond ik heel fijn, die van Herbal Essences iets minder. Toen ik zag dat Kruidvat ook een droogshampoo van haar eigen merk in het assortiment heeft, nam ik deze direct mee naar huis om te testen. Is deze droogshampoo net zo fijn als die van Batiste?

De verpakking
Kruidvat Droogshampoo

De droogshampoo zit in een paarse bus met groene details. De belettering is wit en paars en uiteraard staat het Kruidvatlogo op de bus. Ik vind de uitstraling van de bus niet heel mooi of luxe. Ik vind de verpakking niet lelijk, maar ook niet mooi.

Kruidvat Droogshampoo

In 1 à 2 minuten zou deze droogshampoo het haar moeten ontvetten.

Kruidvat Droogshampoo Kruidvat Droogshampoo

Op de achterkant staat het e.e.a. aan informatie. Onder andere hoe je de droogshampoo moet gebruiken en de ingrediënten. Kruidvat beweert dat deze droogshampoo het haar wast, zonder dat daar water aan te pas hoeft te komen. Ik vind dit een vreemde bewering. Een droogshampoo frist tijdelijk je haar op, maar het is geenszins een vervanging van het wassen.

Dit zijn de ingrediënten die in de droogshampoo zitten:

ISOBUTANE, PROPANE, CORN STARCH MODIFIED, ALCHOHOL DENANT., BUTANE, TALC, PARFUM, BENZYL SALICYATE, CITRONELLOL, COUMARIN, EUGENOL, GERANIOL, LINALOOL, NUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LIMONENE.

Kruidvat Droogshampoo

Door middel van een spuitmond komt het product uit de bus.

Op het haar
Kruidvat Droogshampoo Kruidvat Droogshampoo

Mijn haar was hier wat vettig. Een ideaal moment om deze wat op te frissen met droogshampoo.

Kruidvat Droogshampoo

Toen ik de droogshampoo in eerste instantie opspoot, schrok ik behoorlijk. Mijn haar was wit! De bus heeft een behoorlijke spuitkracht en er komt een flinke hoeveelheid product uit.
Wat mij ook direct opviel, was de geur. Deze doet mij denken aan haarlak en aan de geur White Linen van Estee Lauder. De geur is niet zoet, eerder fris en chemisch. De geur White Linen doet mij aan oude vrouwen denken en dat geldt voor de geur van deze droogshampoo ook. Ik vind het geen lekkere geur (mijn zusje trouwens ook niet. Mijn moeder weer wel. Toeval?). Ik had veel liever dat de droogshampoo een frisse en zoete geur had. Gedurende de dag rook ik helaas af te toe ook nog een vlaag van deze geur. Ik heb liever dat een geur van droogshampoo direct vervliegt. Als ik lekker wil ruiken dan gebruik ik wel een parfum.

Kruidvat Droogshampoo

Wanneer ik droogshampoo gebruik, verdeel ik mijn haar in banen en spuit ik in iedere baan, op de aanzet van mijn haar, wat droogshampoo. Op die manier verdeel ik het product gelijkmatig over mijn haar en fris ik mijn hele haar op. Wanneer je het product heb aangebracht, moet je het 1 à 2 minuten laten inwerken.

Kruidvat Droogshampoo

Daarna is het tijd om het product goed uit te borstelen. Zoals je hierboven kunt zien is de vette laag inderdaad verdwenen en ziet het haar er frisser uit. De foto links is met flits genomen en rechts zonder. Op de foto met flits kun je duidelijk zien dat de droogshampoo en grijze waas achterlaat. Jammer, waarom kunnen de meeste droogshampoo’s niet gewoon kleurloos zijn? Of licht getint zoals die van Batiste?

Kruidvat Droogshampoo Kruidvat Droogshampoo

De bovenste foto is met flits, de onderste zonder. Ook hier zie je op de foto met flits, duidelijk een grijze waas. Gelukkig valt dit op een foto zonder flits en i.r.l. vrijwel niet op.
De droogshampoo verfrist het haar inderdaad direct. Ook geeft hij in eerste instantie volume, hoewel deze binnen een half uur alweer verdwenen is. De frisheid blijft helaas niet gedurende de hele dag. Na een halve dag wordt mijn haar toch weer wat vettig bij de aanzet. Wat ik trouwens wel heel fijn vind, is dat mijn haar niet heel stug wordt van deze droogshampoo. Ook blijven er geen resten aan mijn vingers zitten wanneer ik met mijn handen door mijn haar ga.
De lipstick die ik op de foto’s draag is trouwens Viva Glam Miley Cyrus van MAC.

Eindoordeel
Helaas is deze droogshampoo voor mij geen blijvertje. Ik vind de droogshampoo niet fijn werken (het product wordt er te hard uitgespoten), de geur niet lekker (dit is natuurlijk wel een kwestie van smaak), hij laat een witte waas achter en het effect houdt maar een halve dag aan. Nee, er zijn betere droogshampoo’s op de markt die op mijn haar een mooier effect hebben. Die zijn misschien wel duurder, maar dat heb ik er in dit geval wel voor over.

Kruidvat Droogshampoo kost €2.49 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *