Halloween fototutorial: zombie nagels

2comments 0

31 oktober is het alweer Halloween. Hoewel Halloween niet heel uitgebreid gevierd wordt in Nederland, merk ik dat het wel steeds meer in opkomst is. Winkels als Xenos en So Low hebben allerlei Halloween spullen in hun assortiment en in steeds meer plaatsen gaan kinderen langs de deuren.
Zelf word ik helemaal vrolijk als ik die leuke Halloween spulletjes in de winkels zie. Het leek mij leuk om eens een Halloween tutorial te maken als inspiratie voor degene die verkleed gaan. Ik hoefde niet lang na te denken wat dit moest worden: zombie nagels! Ik ben een groot “fan” van zombies. Nou ja, eigenlijk vooral van games en series waarin zombies voorkomen (Resident Evil -en dan de games-, the Walking Dead, Fear the Walking Dead, Warm Bodies, etc.). Aangezien zombies momenteel “hot” zijn leken zombie nagels mij perfect :)
De nagels zijn trouwens niet moeilijk om te maken, het is een tijdrovende klus, maar zeer gemakkelijk.

De benodigdheden:
Zombie nagels tutorial

Allereerst heb je nepnagels nodig. Je hebt geen spannende of dure nagels nodig. Je gaat ze kapot maken, dus de goedkoopste nagels die je kunt vinden volstaan prima. Ik gebruikte deze van Essence. Geen aanrader trouwens. Er zat al een plaklaagje op en deze was zo dik, dat de nagels niet mooi aansloten op mijn eigen nagels.

Zombie nagels tutorial

Ook heb je watten nodig. Deze zijn om textuur aan de nagels te geven.

Zombie nagels tutorial

Verder een vijl om je nagels te vijlen, een donkerrode lippenstift (ik gebruikte Nose for Style van MAC), een lip-penseel, een zwarte nagellak en een donkerrode nagellak (het liefst zo dicht mogelijk tegen de kleur van bloed aan ligt. Ik gebruikte Shearling Darling van Essie).
Ook heb je een tube wimperlijm en een nagelknipper nodig, deze vergat ik te fotograferen.

Optioneel
Zombie nagels tutorial

Optioneel kun je zwarte mascara en bruine oogschaduw gebruiken om het geheel nog meer “messy” en goor te maken. Ik gebruikte dit om mijn handen er uit te laten zien alsof ze zo uit de grond kwamen. Dit zie je terug op de foto’s van het eindresultaat.

Zombie nagels tutorial

Optioneel kun je ook nep bloed gebruiken om het geheel nog bloederiger te maken.

De stappen:
Zombie nagels tutorial

Begin met schone handen en nagels. Het werkt makkelijker als de nagels kort zijn.

Zombie nagels tutorial

Hier had ik één vinger gedaan. Dit kan ook prima. Je creëert dan het idee dat je nagel net kapot gescheurd is. Door het bloederige geheel lijkt het net alsof dit recentelijk gebeurd is. Leuk om te gebruiken om iemand mee te laten schrikken. Ik wilde voor het zombie effect gaan en deed alle nagels.

Zombie nagels tutorial

Zoek als eerst een nepnagel uit die zo goed mogelijk op je eigen nagel past. Als hij te lang is kun je hem korter knippen en bijvijlen.

Zombie nagels tutorial

Daarna scheur je de nagel doormidden. Dit hoeft helemaal niet netjes te gebeuren. Liever niet zelfs, een afgescheurde nagel ziet er niet netjes uit.

Zombie nagels tutorial

Vervolgens scheur je één van die helften ook door de midden. Ik gebruikte zelf de 2 stukken die aan de nagelriem grensde. Uiteraard kun je ook andere delen gebruiken, afhankelijk van het effect dat je wilt creëren.

Zombie nagels tutorial Zombie nagels tutorial

Met behulp van een nagelknipper maak je kartels/inkepingen aan de bovenste rand van de nagel.

Zombie nagels tutorial

Vervolgens plak je de nagel op de vinger. Goed aandrukken voor het meest natuurlijke effect.

Zombie nagels tutorial

Dan voeg je wat wimperlijm toe op het vrije gedeelte van je eigen nagel. Verdeel dit.

Zombie nagels tutorial

Daarna druk je een pluk watten op je nagel. Druk dit heel goed aan en laat even zitten, terwijl de lijm droogt.

Zombie nagels tutorial

Wanneer de lijm opgedroogd is verwijder je de watten. Er blijft een deel achter op de nagel. Dat moet: dit geeft structuur, net alsof er echt een stuk nagel van je vinger gerukt is.

Zombie nagels tutorial

Vervolgens kleur je het gedeelte met de watten rood. Dit doe je door, met behulp van een penseel, lippenstift aan de te brengen. Doe dit deppend en zorg dat alles met rood bedekt is. Breng ook wat aan langs de nagelriem, onder de zijkant van je nepnagel en onder de nageluiteinde.

Zombie nagels tutorial

Dit is hoe het er dan uit komt te zien. Hier kun je goed de structuur zien die de watten geven.

Zombie nagels tutorial

Breng vervolgens wat zwarte nagellak aan langs de rand en nagelriem.

Zombie nagels tutorial

Smudge dit met je vinger om het er natuurlijker uit te laten zien.

Zombie nagels tutorial

Breng daarna wat rode nagellak aan en smudge dit wederom met je vinger. Dit geeft een bloederig effect en zorgt voor extra dimensie.

Zombie nagels tutorial

Plak het overgebleven stukje nagel op de vinger. Dit kan met behulp van wimper of nagellijm.

Zombie nagels tutorial

Breng langs de nagelriem wimperlijm aan. Dit zorgt voor een mooiere overgang tussen de nepnagel en je eigen huid. Laat dit drogen.

Zombie nagels tutorial

Breng vervolgens opnieuw de rode nagellak aan. Wederom smudgen met de vinger. Het hoeft totaal niet netjes en “clean” te zijn, maar juist lekker messy. Maak het maar zo gek als je wilt. Je nagels zijn nu klaar om te shinen!

Het eindresultaat:
Zombie nagels tutorial Zombie nagels tutorial Zombie nagels tutorial Zombie nagels tutorial

En zo zagen mijn nagels eruit! Ik heb mijn handen op de volgende manier zombie-achtig gemaakt: met mascara maakte ik vegen over mijn hand, zowel de binnen als buitenkant. Deze vervaagde ik met mijn vingers. Ik smeerde in vegen bruine oogschaduw op mijn handen. Het beste kun je matte oogschaduw gebruiken. Vervolgens bracht ik wat nepbloed aan. Dit alles smeerde ik in zijn geheel nog wat meer uit met mijn vingers.

Ik ben behoorlijk trots op het eindresultaat! Het ziet er lekker smerig en bloederig uit, perfect voor een Halloween zombie. Ik vond het ontzettend leuk om deze nagels te creëren en ik hoop dat je wat aan mijn tutorial hebt!

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *