Essie Leggy Legend

4comments 0

Nu het najaar begonnen is poppen de herfstcollecties langzaam aan uit de grond. Ook Essie heeft, geheel traditiegetrouw, een herfstcollectie uitgebracht. Deze collectie, genaamd Taking Center Stage, bestaat uit 6 verschillende kleuren, waaronder een rode, paarse en blauwe. En een gouden: Leggy Legend. Toen ik de kleur in het flesje zag deed hij mij niet zo veel. Ik vond zo’n gouden kleur maar overdreven en veel beter passen bij de kerst dan bij de herfst. Toen ik swatches zag werd ik toch langzaam aan verliefd op de kleur. Inmiddels heb ik hem zelf en ben ik helemaal happy met deze prachtige kleur.

De verpakking
Essie Leggy Legend Essie Leggy Legend Essie Leggy Legend

Wat kan ik hierover nog zeggend. De lak zit in dezelfde fles als waarin alle lakken van Essie zitten. Een vierkant flesje welke doorzichtig is. Aan de ene kant is het logo van Essie er in het wit opgedrukt, aan de andere kant is het logo door middel van reliëf in het flesje gedrukt. De naam van de lak staat bovenop de verpakking.

Essie Leggy Legend

Never change a winning team. Dit geldt ook voor het kwastje van Essie. Gelukkig doet Essie dat ook niet en is het kwastje zoals altijd: plat, breed en met afgeronde zijkanten. Wat mij betreft het prettigste kwastje dat een nagellak kan hebben.

Dit zijn de ingrediënten:

ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, NITROCELLULOSE, PROPYL ACETATE, TOSYLAMIDE/FORMALDEHYDE RESIN, ISOPROPYL ALCOHOL, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, TRIPHENYL PHOSPHATE, ETHYL TOSYLAMIDE, CAMPHOR, STEARALKONIUM BENTONITE, DIACETONE ALCOHOL, STEARALKONIUM HECTORITE, BENZOPHENONE-1, CITRIC ACID, COLOPHONIUM / ROSIN, SILICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ALUMINA, DIMETHICONE, ALUMINUM CALCIUM SODIUM SILICATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, TIN OXIDE, POLYETHYLENE TEREPHTHALATE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, POLYURETHANE-11, [+/- MAY CONTAIN CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, MICA, CI 77120 / BARIUM SULFATE, CI 77491, CI 77499 / IRON OXIDES, CI 15880 / RED 34 LAKE, CI 19140 / YELLOW 5 LAKE, CI 15850 / RED 7 LAKE, CI 15850 / RED 6 LAKE, CI 77510 / FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE, CI 77163 / BISMUTH OXYCHLORIDE, CI 77266 / BLACK 2, CI 77000 / ALUMINUM POWDER, CI 77007 / ULTRAMARINES, CI 42090 / BLUE 1 LAKE, CI 77510 / FERRIC FERROCYANIDE, CI 15880 / RED 34, CI 73360 / RED 30 LAKE, CI 75170 / GUANINE, CI 47000 / YELLOW 11, CI 73360 / RED 30, CI 60725 / VIOLET 2]

Swatches
Essie Leggy Legend Essie Leggy Legend

Leggy Legend is een prachtige, warme gouden kleur, vol met glitters. Het is een hele vrolijke kleur die mijn huid doet stralen. Door de sterke warme ondertoon en het feit dat hij wat warmer goud is, vind ik het eigenlijk een perfecte kleur voor de herfst.
Ik draag op de bovenstaande foto’s 2 laagjes en met deze 2 laagjes is hij goed dekkend. De substantie van de lak is zoals ik gewend ben van Essie. Niet te dik, ook niet heel dun. Wat mij betreft heel prettig.
De lak begon na een dag of 4 te chippen, ik heb een topcoat gebruikt. E.e.a. hangt hierin heel sterk af van de conditie van mijn nagels. Over het algemeen is het echter zo dat eigenlijk alle Essie lakken na een dag of 3 á 4 gaan chippen bij mij.

Eindoordeel
Het blijft mij verbazen hoe Essie elke keer weer zulke mooie, nieuwe kleuren weet te ontwikkelen. Zo ook Leggy Legend. Ik vind het een prachtige kleur en ik heb er al veel complimenten over gekregen (ook van wildvreemden in winkels). De kwaliteit is zoals ik gewend ben van Essie. Helaas is Leggy Legend een limited edition, dus mocht je net als ik verliefd zijn geworden op deze prachtige kleur, dan moet je er snel bij zijn. Op dit moment ligt de collectie o.a. bij Etos en is hij te koop bij bol.com.

Leggy legend kost €9,99 en is o.a. te koop bij Etos en bol.com.

4 Comments
 • Chinouk
  oktober 6, 2015

  Mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Leuk tintje voor nu, dat goud heeft wel wat!

  • Beauty Charm
   oktober 6, 2015

   Dankjewel voor je complimenten! Helemaal mee eens dat het goud wel wat heeft, zeker zo in het najaar!

 • Danielleeee
  oktober 6, 2015

  Wat een prachtige kleur, mooi voor het najaar!

  • Beauty Charm
   oktober 6, 2015

   Dankjewel voor je reactie! Leuk om te lezen dat meerdere mensen het een prachtige kleur voor het najaar vinden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *