Essence sheer lipbalm “Pretty you!”

0 0

Afgelopen maandag liet ik al 2 nagellakken uit de “happy girls are pretty” collectie van Essence zien. In deze collectie zitten ook 2 sheer lipbalms, welke €2,39 per stuk kosten. Toen ik deze swatchte in de winkel, werd ik blij verrast door de kleur “Pretty you!”. Ik nam hem mee om uitgebreid te testen.

De verpakking
Essence sheer lipbalm Pretty you! Essence sheer lipbalm Pretty you!

De lipbalm zit in een roze verpakking. Deze heeft dezelfde kleur als de balm. De verpakking is simpel vormgegeven. Op de voorkant staat het logo van de “happy girls are pretty” collectie en het logo van Essence. Ook staat erop dat het een sheer lipbalm betreft.
Ik vind de naam van deze collectie ontzettend leuk bedacht en ook heel treffend. Ik geloof dat ware schoonheid van binnenuit komt. Wanneer je goed in je vel zit straal je dit uit. En tegen deze uitstraling kan, wat mij betreft, geen make-up op. Neem natuurlijk niet weg dat make-up je wel een toevoeging kan zijn om je goede punten nog meer te benadrukken en oneffenheden te verdoezelen 😉

Essence sheer lipbalm Pretty you! Essence sheer lipbalm Pretty you!

Op de voorkant wordt gesproken over een lipbalm, op de achterkant wordt gesproken van een lipstick. Ik zou het zelf willen scharen in de categorie van de zeer gepigmenteerde lipbalms.
Dit zijn de ingrediënten:

POLYBUTENE, ISOCETYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, OCTYLDODECANOL, VP/HEXADECENE COPOLYMER, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, POLYETHYLENE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, ISONONYL ISONONANOATE, ISOPROPYL PALMITATE, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, MICA, BEHENYL BEESWAX, STEARYL BEESWAX, TITANIUM DIOXIDE (NANO), ISOSTEARYL ISOSTEARATE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, GLYCERYL CAPRYLATE, HYDROGEN DIMETHICONE, PROPYLENE CARBONATE, ALUMINUM HYDROXIDE, BHT, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 15850 (RED 6 LAKE), CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De balm
Essence sheer lipbalm Pretty you! Essence sheer lipbalm Pretty you!

Wanneer je de dop van de verpakking haalt, komt er een balm in de vorm van een stick naar boven. Hier heb ik niets op aan te merken.

Essence sheer lipbalm Pretty you!

Ik was direct gecharmeerd van de prachtige oud-roze kleur die tevoorschijn kwam toen ik de balm swatchte. De balm bevat een natuurlijke glans, die niet heel opvallend is. De foto links is met flits genomen, de foto rechts zonder.

Essence sheer lipbalm Pretty you!

Ook op de lippen geeft de balm veel kleur af.

Essence sheer lipbalm Pretty you!

Hier kun je dat beter zien. Ik sta versteld van de prachtige kleur die van de balm afkomt. Hij glijdt over de lippen en de substantie voelt heel prettig aan. Hij kan voor mij zeker als vervanging van mijn Purol dienen. De kleur blijft zo’n 2 tot 3 uur zitten, afhankelijk van wat je eet en drinkt. De meeste glans verdwijnt al wel wat eerder. Een prima prestatie wat mij betreft voor een lipbalm. De geur van deze balm vind ik trouwens heerlijk. Hij ruikt lekker zoet, het doet mij aan frambozen denken. Eenmaal op de lippen merk je overigens niets meer van de geur.
De complete look maakte ik met de volgende producten:

Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
Miss Sporty the Miaoww look eyeliner
Essence Lash Princess Volume mascara
Benefit Brow Zings in de kleur brown
Etos Primer
Collection Lasting Perfection concealer
Olaz Essentials Complete BB Cream Touch of Foundation
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Max Factor Creme Puff blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
Ik ben vol lof over deze lipbalm. Hij verzorgt mijn lippen, voelt prettig en heeft een heerlijke geur. Daarnaast geeft de balm een prachtige kleur af die mij direct een verzorgde uitstraling geeft. Ik raad dit product zeker aan en ik ga snel een back-up scoren!

Essence Sheer Lipbalm “Pretty you!” uit de “happy girls are pretty” collectie kost €2,39 en is verkrijgbaar t/m ± half oktober bij Kruidvat en Trekpleister.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *