Vergelijking: Collection en NYX concealer

0 0

Binnen de wereld van beautyblogs wordt de Collection Lasting Perfection concealer als één van de meest fijne (budget) concealers beschouwd. Helaas was deze lange tijd niet in Nederland te koop.
Ook de NYX HD concealer (bij de Douglas te koop) krijgt lovende reviews. Ik heb inmiddels beide concealers in de lichtste kleur en wat mij opviel is dat ze zo op elkaar lijken. Dit leek mij een mooie reden om beide concealers eens naast elkaar te leggen en nader te bekijken én te vergelijken.

Prijs en verkrijgbaarheid
NYX HD Concealer in de kleur Porcelain (CW01). Hij kost €6,99 en is verkrijgbaar bij Douglas.
Collection Lasting Perfection Concealer in de kleur Fair (1). Hij is te koop bij Boots in Engeland en kost daar (omgerekend) ongeveer €6. Hij is sinds kort ook te koop bij bol.com, waar hij €13,99 kost. Dat vind ik trouwens een fiks prijsverschil.

De verpakking
Vergelijking concealers van Collection en NYX Vergelijking concealers van Collection en NYX

De concealer van NYX zit in een stevige, plastic verpakking. De dop draait gemakkelijk open en dicht en hij sluit fijn. Ondanks dat ik de belettering wat druk vind weergegeven, oogt de verpakking toch chique.
De verpakking van Collection is ook gemaakt van plastic. Deze verpakking is echter een stuk minder stevig. Zo kan ik, wanneer ik hard knijp, het plastic indrukken. Ik vind de verpakking goedkoop ogen en ook aanvoelen. Ook slijt de tekst snel van de verpakking af. Ik heb de NYX concealer vaker gebruikt dan die van Collection en toch ziet de verpakking van NYX er uit als nieuw, i.t.t. die van Collection. Wat ik verder een groot nadeel vind aan deze verpakking, is dat wanneer je de dop erop doet, er altijd een beetje concealer tussen de rand komt te zitten en daardoor rondom naar buiten komt.

Collection Concealer 01

Dit is wat ik bedoel.

Vergelijking concealers van Collection en NYX

De sticker met de kleur op de Collection concealer (links), laat los. Terwijl de sticker met het kleurnummer op de concealer van NYX, goed blijft zitten.

Vergelijking concealers van Collection en NYX

Beide concealers hebben eenzelfde sponsapplicator. Bij beide is hij zacht en werkt hij prima. Hierin gaan de concealers gelijk op.

Swatches
Vergelijking concealers van Collection en NYX

De foto links is met flits genomen, de foto rechts zonder. De swatches lijken sprekend op elkaar. Als ik niet beter zou weten dan zou ik je zweren dat beide swatches van hetzelfde product zijn. Wanneer je héél goed kijkt dan zie je dat de concealer van Collection een minuscuul beetje meer oranje is, maar dan moet je bijna met een loep kijken.
Qua substantie zijn ze wel iets anders. De concealer van NYX is wat dunner. Die van Collection is wat dikker en hij droogt wat sneller op, waardoor je wat sneller te werk moet gaan. Toch laten beide concealers zich makkelijk verdelen over de huid.

Vergelijking concealers van Collection en NYX Vergelijking concealers van Collection en NYX Vergelijking concealers van Collection en NYX

Uiteraard moest dit ook op het gezicht getest worden. Op de bovenste foto draag ik geen producten. Links draag ik de concealer van Collection en rechts draag ik de concealer van NYX.
Ik zie geen verschil in kleur en in dekking. Beide dekken ze goed. Ze trekken niet in de lijntjes en geven geen pancake effect. Ook blijven ze beide gedurende de dag goed op mijn gezicht zitten.

Vergelijking concealers van Collection en NYX

Ook full-face geven ze geen verschil. Ik gebruikte voor deze look de volgende producten:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bourjois Nude Smoky Eyes Sable Show
– NYC Cityproof 24h eyeliner pencil
Essence Lash Princess Volume mascara
– Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils Wenkbrauwpotlood in de kleur 03 Bruin
Maybelline Dream Pure BB cream
Catrice Prime and Fine Mattifying powder
Max Factor Cream Puff blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– MAC Viva Glam Miley Cyrus

Eindoordeel
Qua verpakking wint de collection van NYX het zonder twijfel. De verpakking is steviger, degelijker, mooier én lekt niet. Qua werking gaan beide concealers gelijk op. De concealer van Collection is wat dikker dan die van NYX, maar ze laten zich beide goed en gelijkmatig verdelen, trekken niet in de lijntjes en blijven gedurende de dag goed op hun plek zitten.
Ik ben over beide ontzettend enthousiast en vind ze gelijkwaardig qua dekking, houdbaarheid en prijs (mits je die van Collection in Engeland koopt).
De uiteindelijke winnaar is wat mij betreft de concealer van NYX, puur vanwege de betere verpakking.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *