Piercing TAG

0 0

Ik kwam deze leuke piercing TAG tegen op het internet. In mijn ogen is bodymodification, ongeacht of je het persoonlijk wel of niet mooi vindt, ook een beauty gerelateerd fenomeen. Het leek mij leuk om deze TAG in te vullen en daarmee iets meer over mijn piercings én mijzelf te vertellen.

Hoeveel piercings heb je en waar?
Ik heb op dit moment 4 gaatjes in mijn oorlellen, aan beide kanten 2. Deze zijn geschoten. Mijn eerste gaatjes zijn geschoten toen ik een jaar of 4 was. Wanneer de tweede geschoten zijn weet ik niet meer precies, volgens mij was ik iets van 10 jaar. Ik heb ook een 3e gaatje laten schieten toen ik rond de 11 was, maar helaas genas deze niet goed. Omdat ik problemen bleef houden heb ik hem eruit gehaald.
Daarnaast heb ik 4 piercings: 1 in de navel, 2 in het oor en 1 in mijn tong.
Al van jongs af aan vond ik de navelpiercing prachtig. Ik was gefascineerd wanneer ik in tijdschriften dames zag met een navelpiercing en ik nam mijzelf voor om ook een navelpiercing te nemen wanneer ik oud genoeg was.
Toen ik 15 werd was het zo ver: mijn moeder vond mij nu oud genoeg voor de piercing. Samen met mijn zus, zij liet ook een navelpiercing zetten, ging ik naar Piercit aan de Predikherenstraar in Utrecht. Ik vond het vreselijk spannend, maar wat was ik blij toen hij er in zat. Zo trots als een pauw en dolgelukkig. Nog steeds zit hij er in en nog steeds ben ik er heel gelukkig mee.
Toen ik 18 was liet ik een tongpiercing zetten. Deze had niet zo’n speciale cq lange aanloop als de navelpiercing. Ik vond het gewoonweg speciaal. Wel heb ik er een aantal maanden nog over nagedacht en research naar gedaan. Ook met deze piercing ben ik ontzettend blij. Deze piercing heb ook aan de Predikherenstraat in Utrecht laten zetten, inmiddels was Dick de Wit met zijn Magic Piercing Studio daarin gevestigd.
Mijn laatste 2 piercing heb ik recentelijk laten zetten. Ik wilde al héél lang een helix en tragus piercing (als in: vanaf mijn puberteit). Ik vind deze zo mooi om te zien. Subtiel, maar toch aanwezig. Ik ben gek op oorbellen en al helemaal op bling-bling oorbellen. Toch durfde ik niet. Ik was bang voor de pijn en ook was ik bang dat ze, net als mijn derde gaatje, zouden gaan ontsteken. Ik wist inmiddels al lang en breed dat je kraakbeen moet laten piercen en niet schieten. Dat dit een stuk veiliger is. Toch bleef het alleen bij verlangen. Tot een aantal weken geleden. Mijn zusje kreeg er kennis van dat ik graag deze piercings wilde. Zij wilde zelf een traguspiercing en ze besloot dat wij samen zouden gaan. Ik heb nog een week tegengesputterd, maar daarna werd ik toch echt meegesleurd naar de shop (wederom Magic Piercing Studio). Omdat ik het niet aandurfde om beide te zetten, besloot ik om eerst voor de Helix piercing te gaan. Wat was ik blij en trots toen hij gezet was. Daarna liet mijn zusje haar tragus piercen en we gingen weer (met een ietwat pijnlijk oor) naar huis.
Toch bleef de traguspiercing kriebelen. Elke dag dacht ik er aan. Toen ik 5 dagen later in een tattooshop was zag ik iemand gepierced worden. Heel even stond ik op het punt mijn tragus te laten piercen, maar ik ging toch naar huis.
’s Avonds kon ik mijzelf wel voor mijn hoofd slaan. Ik had het gewoon moeten doen. Het is veel praktischer om beide piercings tegelijk te laten genezen en daarnaast: dan heb ik het maar gehad. De volgende ochtend was ik aan het werk en ik besloot spontaan dat ik na het werk direct door zou gaan naar de piercingshop. Dit heb ik gedaan, wederom naar de shop op de Predikherenstraat (waar dit maal Piercing studio Utrecht aanwezig was. Er zijn 2 piercing studio’s die beide een deel van de week de shop tot hun beschikking hebben).
Na het zetten van deze piercing was ik ontzettend trots. Ondanks mijn angst, toch beide piercings laten zetten.

Piercings

Heb je spijt van je piercings?
Nee, ik heb absoluut geen spijt van mijn piercings. Ik ben op allemaal heel trots en geniet nog steeds van het feit dat ik ze heb.

Welke piercing deed het meest pijn?
Hmm, dit vind ik een lastige vraag. Ik ben niet zo’n held, dus ik vond ze allemaal niet heel prettig. Mijn tong vond ik het minst pijnlijk. De pijn van mijn navel kan ik mij niet zo heel goed meer voor de geest halen. De helix was een korte, scherpe steek. Ik vond het pijnlijk, maar de pijn was ook snel over. Bij de tragus vond ik de pijn heel anders. Het ging ook een stuk trager. Ik denk dat als ik moet kiezen ik ga voor de tragus als meest pijnlijke.

Heb je ooit problemen gehad door je piercings?
Nee en dat verwacht ik eerlijk gezegd ook niet. De piercings die ik heb zijn allemaal vrij gangbaar en (op mijn oor na) onopvallend. Mijn tongpiercing is vrij ver naar achteren gezet, waardoor hij eigenlijk niet opvalt. Sommige mensen kennen mij al jaren, maar wisten helemaal niet dat ik een tongpiercing heb.

Piercing TAG

Zou je ooit meer piercings willen?
Op dit moment voel ik de behoefte niet. Er zijn tal van piercings die ik nog heel mooi vind om te zien, maar ik voel niet de behoefte om die bij mijzelf te laten zetten.

Ik hoop dat je de TAG leuk vond om te lezen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *