NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

0 0

Bij het Kruidvat zag ik dat NYC nieuwe producten in het assortiment heeft, waaronder satin matte lipsticks. Deze wilde ik maar al te graag proberen, dus ik nam er eentje mee in de kleur Creamy Mauve. Vandaag deel ik mijn bevindingen.

De verpakking
NYC Expert Last lip color Creamy Mauve NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

De lipstick is geseald in plastic. Hierop staat dat het een nieuwe lipstick betreft en dat het een satin matte lipstick is. De ingrediënten staan ook op dit plastic, maar deze zijn vrijwel niet leesbaar. Helaas scheurde het plastic ook zo stuk, dat de ingrediëntenlijst verscheurd was.
Door middel van een ribbel lijn is het plastic gemakkelijk van de huls te verwijderen. Goed vanuit hygiënisch oogpunt en fijn dat er geen lelijke plakresten achterblijven.

NYC Expert Last lip color Creamy Mauve NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

Op de verpakking staat weinig informatie. Alleen dat het een Expert Last lip color is en dat hij van NYC is. Aan de ene kant staat dit er in het Engels op, aan de andere kant in het Frans.

NYC Expert Last lip color Creamy Mauve NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

Op de onderkant staat aanvullende informatie, waaronder de kleurnaam van de lipstick. Op de dop staan de letters van NYC afgebeeld.

De verpakking is gemaakt van stevig plastic. Ik vind het leuk dat de verpakking de kleur heeft van het product. Dat is ook het enige wat ik leuk vind aan de verpakking, want verder vind ik het geheel er goedkoop uitzien. Dat komt vooral door de doorzichtige dop. Ik vind doorzichtige doppen op lipsticks per definitie niet mooi. Het ziet er zoveel chiquer uit wanneer de dop gekleurd is, het liefst dezelfde kleur als de huls. De belettering had wat mij betreft ook wel wat kleiner gemogen. Wat ik ten slotte het grootste heikelpunt vind, is dat de lipstick uit de huls steekt en niet volledig naar beneden te draaien is. Je moet erg voorzichtig doen wanneer je de dop weer op de huls aanbrengt. Ik snap wel dat dit, vanwege de doorzichtige dop, er mooier uit ziet. Praktisch is het echter niet.

NYC Expert Last lip color Creamy Mauve NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

De vorm van de lipstick vind ik dan wel weer fijn. Hij heeft een platte kant en loopt naar boven toe in een punt.

Swatches
NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

De swatch links is zonder flits gemaakt en de swatch rechts met flits. De lipstick bevat een satijnen finish. Volledig mat zou ik hem niet willen noemen, maar hij heeft ook zeker geen sterkte glans. De lipstick is trouwens prima gepigmenteerd.

NYC Expert Last lip color Creamy Mauve NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

Zo ziet de kleur eruit op mijn lippen. De bovenste foto is zonder flits, de onderste met. De lipstick is heel romig, brengt gemakkelijk aan en trekt niet in de lijntjes. De lipstick voelt erg prettig aan op de lippen. Een matte lipstick wil nog wel eens droog aanvoelen, maar dat s bij deze lipstick zeker niet het geval.

NYC Expert Last lip color Creamy Mauve

Zo ziet dit er full-face uit. Persoonlijk vind ik deze lipstick te barbieroze voor mijzelf. Ik had hem wat warmer van kleur verwacht toen ik hem kocht. Jammer, want daardoor zal ik deze lipstick niet vaak gaan dragen. Overigens verdwijnt de grootste barbieglans wel binnen een half uur. Daarna wordt de lipstick wat warmer roze van kleur.
Ik gebruikte voor deze look de volgende producten:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bobbi Brown Telluride eye palette
– Essence Lash Princess volume mascara
Catrice Date with Ash-ton wenkbrauwpotlood
– Etos primer
NYX HD concealer
Maybelline Dream Pure BB cream
Max Factor Creme Puff Blush Seductive Pink
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Bobbi Brown shimmer brick Pink Quartz

Eindoordeel
Van de huls ben ik niet gecharmeerd. De kleur vind ik mooi, maar de doorzichtige dop vind ik echt een no-go. Jammer, want als je kijkt naar de lipsticks van Essence, dan zie je dat budgetmerken ook prima mooie hulzen kunnen produceren. Ook de kleur van de lipstick valt mij tegen, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
De lipstick is goed gepigmenteerd en voelt romig aan. De lipstick blijft zo’n 2,5u mooi op de lippen zitten, waarbij hij wel iets in de lijntjes trekt, maar verder egaal slijt. Ook laat hij een lichte stain achter. Een kleine maaltijd overleefd hij wel, na een grote maaltijd moet hij bijgewerkt worden.
Al met al ben ik niet echt onder de indruk van deze lipstick. Voor een satin matte lipstick vind ik de duur waarmee hij mooi op de lippen zit, wat tegenvallen. Desondanks is het een prima lipstick voor een prima prijs.

NYC Expert Last lip color Satin Matte kost €3,29 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *