NYC Cityproof 24hr eyeliner pencil

0 0

Een vloeibare eyeliner stift vind ik het fijnst werken voor het aanbrengen van een lijntje boven mijn ogen. Toch is een eyeliner potlood een must have in mijn stash. Deze gebruik ik vooral om te tightlinen. Mijn Bourjois eyeliner potlood is bijna op en daarmee werd het tijd voor een nieuwe. Ik kocht het zeer voordelige eyeliner potlood van NYC en vandaag review ik deze.

De verpakking
NYC Cityproof 24hr NYC Cityproof 24hr

Allereerst is het potlood is geseald in plastic, welke makkelijk te verwijderen is d.m.v. de ribbellijn. Op dit plastic staat ook de ingrediëntenlijst. Helaas is dit slecht leesbaar en staan de ingrediënten niet op de site van NYC vermeld. Ook trek je al snel het plastic dusdanig stuk, dat de ingrediëntenlijst niet meer in zijn totaliteit leesbaar is. Ik vind het goed dat NYC de ingrediënten op de verpakking vermeld en het potlood niet onnodig drukker maakt qua vormgeving dan nodig. Ik had het nog positiever gevonden als NYC de ingrediëntenlijst ook op haar website had vermeld.

NYC Cityproof 24hr NYC Cityproof 24hr

Het potlood zelf is simpel vormgegeven: zwart met zilveren letters. Hier heb ik niets over op te merken.

NYC Cityproof 24hr

Op het potlood staat vermeld welke kleur het betreft.

NYC Cityproof 24hr NYC Cityproof 24hr

De punt van het potlood is sterk afgerond. Deze punt kun je zelf scherper slijpen. Het slijpen van het potlood gaat gemakkelijk.

De ingredienten:

ISODODECANE, HYDROGENATED POLYCYCLOPENTADIENE, POLYETHYLENE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE,CYCLOPENTASIL OXANE, PARAFFIN, PERFLUORNONYL, DIMEYHICONE, POLYETHYLENE TEREPHTHALATE, POLYBUTENE CALCIUM ALUMINUM BOROSILCATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES, SILICA, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, STEARALKONIUM HECTORITE, POLYURETHANE-11, PROPYLENE CARBONATE, BHT, ACRYLATESCOPOLYMER. [MAY CONTAIN: MICA, IRON OXIDES 9CI 77491, CI 77492, CI 77499), MANGANESE VIOLET (CI 77742), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE (CI 77510), ULTRAMARINES (CI 77007), FERRIC FERROCYANIDE (CI 77510), ALUMINUM POWDER (CI 77000).]

Swatches
NYC Cityproof 24hr

Toen ik deze swatches maakte had ik het potlood nog niet geslepen. Daardoor zijn de lijnen wat dikker. Het potlood is romig en intens gepigmenteerd. Ook is hij mooi mat. De foto rechts is met flits genomen, hier zie je goed terug hoe mat het potlood is. Hij glijdt gemakkelijk over de huid heen. Dit alles stemde mij zeer positief.

NYC Cityproof 24hr

Het bijtekenen op het oog was ook geen enkel probleem. Moeiteloos zette ik een zwarte lijn; zowel op mijn ooglid als op de waterlijn.

NYC Cityproof 24hr

Ook over oogschaduw heen (zoals op de foto hierboven) tekent deze eyeliner moeiteloos een prachtig zwart lijntje. Ik ben echt blij verrast!

NYC Cityproof 24hr

Op de foto hierboven draag ik het potlood als eyeliner boven de ogen. Ik maakte deze look met de volgende producten:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
Bobbi Brown Telluride eyeshadow palette
Essence Lash Princess Volume mascara
Catrice eye brow stylist Date with Ash-ton
– Embryolisse Creme le Lait
– Etos Primer
Maybelline Dream Pure BB cream
Catrice Prime and Fine Mattifying powder
Max Factor Cream Puff blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– Bobbi Brown Art Stick Cherrywood

NYC Cityproof 24hr

Uiteraard moest ook getest worden in hoeverre het potlood waterproof is, aangezien dat wordt geclaimd. Toen ik de swatch op mijn arm onder de stromende kraan hield, bleef deze op zijn plek zitten. Zelfs toen ik er overheen wreef.
Onder de douche bleef het lijntje op mijn ooglid best goed op zijn plek zitten. Deze was eigenlijk vrijwel niet uitgelopen. Het lijntje op de waterlijn was wel wat uitgelopen. Overigens gebeurde dit alleen onder de douche, want ook op de waterlijn blijft dit potlood, gedurende de dag, goed zitten.

Eindoordeel
Ik ben razend enthousiast over deze eyeliner pencil. Hij is romig, tekent moeiteloos een lijn en hij is intens zwart. Daarnaast blijft hij gedurende de dag ook nog eens goed op zijn plek zitten, zowel op het ooglid als op de waterlijn. J, ik ben fan. Zeker als ik bedenk dat dit potlood slechts €1,99 kost!

NYC Cityproof 24hr eyeliner pencil kost €2,99 en is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en trekpleister.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *