Max Factor Wild Mega volume mascara

0 0

Mascara is één van de belangrijkste onderdelen van mijn make-up. Wanneer ik even iets aan mijn uiterlijk wil doen, zonder dat ik een hele make-up look maak, dan pak ik een mascara erbij.
Persoonlijk zie ik graag dat een mascara veel volume en lengte geeft. Vandaag vertel ik of dit het geval is bij de Wild  Mega volume mascara van Max Factor.

De verpakking
Max Factor Wild Mega Volume Max Factor Wild Mega Volume

De mascara zit in een neongroene huls. Ik hou daar totaal niet van, maar opvallen doet ‘ie wel. Op de dop staat een jungle-achtig blad afgebeeld in het zwart.
Ik ben niet gecharmeerd van de verpakking en vind het ook niet zo goed bij het thema passen. “Wild” doet mij denken aan dierenvellen. Een huls met pantervlekjes, zebrastrepen of slangenprint had ik veel passender gevonden.
De ring waarop het Max Factor logo staat is blauw. Dit is omdat deze mascara waterproof is. De niet waterproof variant heeft een zwarte ring.

Max Factor Wild Mega Volume

Dit is de informatie die op de achterkant staat.

Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera, Triethanolamine, Lecithin, Propylene Carbonate, Polyvinyl Alcohol, Synthetic Wax, Oleic Acid, Alcohol Denat., Glycerin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Panthenol, Polyethylene, Glycine Soja Oil, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Dimethicone, Methylcellulose, Silica Dimethicone Silylate, Trisodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Hydroxide, Sulfuric Acid, Denatonium Benzoate, T-Butyl Alcohol, +/-[CI 77499, CI 77491, CI 77492]

Dit zijn de ingrediënten die in de mascara zitten.

Max Factor Wild Mega Volume

Toen ik de mascara openmaakte kwam er dit borsteltje tevoorschijn. Het borsteltje is groot en is aan de uiteindes boller dan in het midden. Normaliter ben ik totaal geen fan van dit soort grote, vreemd gevormde borsteltjes. Geef mij maar de recht-toe recht-aan variant.

De mascara
Max Factor Wild Mega Volume

Dit ziet er goed uit. De mascara is mooi zwart. je kunt aan de swatch goed zien dat het borsteltje gewelfd gevormd is; in het midden zie je bijna geen product zitten. De substantie van de mascara is wat aan de dikke kant, maar niet op een onprettige manier. Je moet het borsteltje goed afvegen om klontjes te voorkomen. Wanneer je dat doet is er heel goed te werken met deze mascara.

Max Factor Wild Mega Volume

Zo ziet één laagje mascara eruit op mijn wimpers. Ik ben heel tevreden over het resultaat. Mijn wimpers krijgen inderdaad volume en lengte. Toch vind ik deze mascara niet ideaal en dat heeft vooral met het borsteltje te maken. Ik heb vrij diepliggende ogen en korte wimpers. Door de dikke borstel is het best wel een gedoe om bij al mijn wimpers te komen en knoei ik veel. Jammer, want de mascara heeft wat mij betreft wel veel potentie. Ik kan mij indenken dat dit een perfecte mascara is voor mensen die wat minder diepliggende ogen hebben. Die zullen gemakkelijker bij hun wimpers kunnen komen met deze borstel.

Max Factor Wild Mega Volume

Zo ziet dit er full-face uit. Hier draag ik 2 laagjes mascara en zoals je ziet zijn mijn wimpers goed te zien.
Ik draag op deze foto de volgende producten:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
– Essence oogschaduw mono Blockbuster
– Essence Absolute Nude eyeshadow palette
– Max Factor Wild Mega Volume mascara
Catrice Date with Ash-ton wenkbrauwpotlood
– Embryolisse Lait-Crème Concentré
NYX HD concealer
– Maybelline Dream Pure BB cream
Etos blush 4142-001
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Bobbi Brown shimmer brick Pink Quartz
– MAC Can’t get Enough lipstick

Max Factor Wild Mega Volume Max Factor Wild Mega Volume

De mascara pretendeert waterproof te zijn en natuurlijk wilde ik dat testen. Ik hield de swatch onder de stromende kraan. Zoals je kunt zien zit de mascara nog behoorlijk goed op zijn plek. Ook met het douchen bleef hij goed op mijn wimpers zitten. Een regenbui overleefde hij ook.
Hartstikke positief dus, maar er zit wel een kleine maar aan. Wanneer de mascara in aanraking komt met (grote hoeveelheden water), wordt hij zacht. Wanneer je hem niet aanraakt, blijft hij op zijn plek zitten en droogt hij op. Eenmaal opgedroogd zit hij weer muurvast. Zit je echter aan de mascara wanneer deze nat is door water, dan zal de mascara gaan verschuiven en gaan vlekken. Afblijven is in deze dus het toverwoord.

Eindoordeel
Over de mascara zelf ben ik heel tevreden. De substantie is fijn en de mascara overleefd een regenbui prima. Hij geeft mijn wimpers lengte en volume en separeert ze mooi. Helaas vind ik de borstel niet zo prettig werken. In combinatie met mijn diepliggende ogen en korte wimpers is het lastig om goed bij de wimpers te komen. Het gevolg is dat het meer tijd kost dan nog en ik veel knoei. Mocht jij dit soort borstels wel prettig vinden, dan vind ik deze mascara zeker een aanrader.

Max Factor Wild Mega volume mascara is te koop bij de drogisterij vanaf €10,99.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *