Essie No Chips Ahead topcoat

0 0

Een topcoat is een essentieel onderdeel om je nagellak langer mooi te houden. Daarnaast zorgt een topcoat ook voor een mooie glans. De afgelopen maanden heb ik de “No chips ahead” (leuke naam!) topcoat van Essie getest. Vandaag ga ik vertellen wat ik van deze topcoat vind.

De verpakking
Essie No Chips Ahead Essie No Chips Ahead

De topcoat wordt geleverd in een plastic doosje. Hierop staat informatie over de topcoat. No chips ahead is een topcoat die het chippen van de nagellak tegen zou moeten gaan. Ook helpt het de kleur te beschermen tegen vervagen én zou je manicure langer mooi moeten blijven. Geen hele bijzondere beloftes, wat mij betreft zou iedere topcoat deze beloftes moeten nakomen. Helaas wringt daar de schoen. Ik ben benieuwd of Essie haar belofte wél nakomt.

Essie No Chips Ahead Essie No Chips Ahead

De topcoat is transparant en zit in een transparante fles met een witte dop. Het flesje is geheel in de stijl van Essie vormgegeven. Ik vind dit zelf een mooie stijl.

Essie No Chips Ahead

Deze informatie staat op de achterkant.

ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/ TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ISOPROPYL ALCOHOL, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, HEPTANE, ACRYLATES COPOLYMER, BENZOPHENONE-1, TRIMETHYLPENTANEDIYL DIBENZOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ARGANIA SPINOSA OIL / ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, TOCOPHERYL ACETATE, DIMETHYL SULFONE, PANTHENOL, CI 60725 / VIOLET 2. D44889/2

Dit zijn de ingrediënten die in de topcoat zitten.

Essie No Chips Ahead

Ten slotte het kwastje. Dit is hetzelfde kwastje als bij de andere lakjes van Essie en daar ben ik blij mee. Ik vind deze kwastjes erg fijn en precies lakken.

Op de nagels
Essie No Chips Ahead

Zo zagen mijn nagels eruit een dag nadat ik ze gelakt had. De topcoat heeft een mooie glans. Helaas droogt de lak ontzettend slecht, waardoor er in de loop van de nacht toch nog allerlei beschadigingen op de lak terecht komen (denk aan afdrukken van het dekbedovertrek waardoor de lak niet meer mooi egaal is). Daardoor verdwijnt een groot deel van de glans en dat vind ik zonde. Het is niet dat ik de lak niet lang genoeg laat drogen voor het slapen gaan. Gemiddeld laat ik de topcoat (de onderste lagen laat ik al drogen voordat ik de topcoat aanbreng) zo’n 2u (!) drogen voordat ik ga slapen. Dat vind ik echt een groot minpunt.

In eerste instantie was ik ook totaal niet tevreden over de houdbaarheid van de topcoat. Vaak had ik de volgende ochtend (!) al chips in mijn nagellak. Dat vind ik een zeer slecht resultaat.

Essie No Chips Ahead

Wat ik echter recentelijk heb gemerkt, is dat de houdbaarheid explosief verlengt wordt, wanneer je de uiteinden van je nagels eerst “sealt” met de topcoat. Dus eerst een dun laagje aan de rand van je nagel en onder je de rand van je nagel aanbrengen, en daarna de rest van je nagel voorzien van een laagje topcoat. Toen ging de nagellak pas na 4 dagen een beetje chippen. Dat terwijl mijn nagels met mijn kindje en mijn werk (high care verstandelijk gehandicaptenzorg) toch wel wat te voordeuren hebben. Hierboven een foto van mijn nagels na 8 dagen nagellak dragen. Dit vind ik dan wel weer een goed resultaat. De kleur die ik draag heet “Master Plan”. Op mijn ringvingers heb ik een beetje van de Essie topcoat “A cut above” aangebracht.

Eindoordeel
Ik ben niet overtuigd van deze topcoat. Gezien de kwaliteit van Essie haar nagellakjes, had ik van deze topcoat hoge verwachtingen. Helaas heeft Essie deze niet waar kunnen maken. Als eerst droogt de lak véél te traag, waardoor er gedurende de nacht toch nog beschadigingen op de lak ontstaan. De glans verdwijnt daardoor voor een groot deel en de manicure ziet er lang niet zo mooi meer uit. Wanneer je de nagels niet “sealt”, chipt de topcoat extreem snel. Wanneer je de nagels wel goed sealt, is de houdbaarheid van de topcoat een heel stuk beter. Toch vraag ik mij af of je met een topcoat van een budgetmerk, niet hetzelfde resultaat bereikt wanneer je je nagels sealt. Ik zal deze topcoat in ieder geval niet opnieuw kopen.

Essie no chips ahead topcoat kost €12,99 en is o.a. verkrijgbaar bij Etos en bol.com.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *