Essence “happy girls are pretty” nagellakken 03 en 06

0 0

Recentelijk is Essence uitgekomen met de “happy girls are pretty” collectie. Een collectie met allerlei zachte, natuurlijke en liefelijke kleuren. In deze collectie zitten ook een aantal nagellakken. Twee daarvan trokken mij aandacht en deze laat ik vandaag zien.

Enjoy the little things & choco side of life Enjoy the little things & choco side of life

Beide lakjes zitten in een ronde fles met een witte dop. Op de voorkant staat het logo van Essence en welke collectie het betreft. Ik vind deze flesjes een stuk chiquer ogen dan de standaard nagellak flesjes van Essence. Ik vind het altijd wat extra’s hebben wanneer een limited edition verpakking afwijkt van de gewone verpakkingen. In dat opzicht doet Essence het eigenlijk altijd wel goed.

Enjoy the little things & choco side of life

Informatie op de achterkant van de flesjes.

Enjoy the little things & choco side of life

De lakjes hebben allemaal platte, recht afgesneden kwastjes. Deze werken opzich prima, hoewel ik de ietwat afgeronde kwastjes van Essie fijner vind werken.

03 Enjoy the little things
Enjoy the little things & choco side of life Enjoy the little things & choco side of life Enjoy the little things & choco side of life

Enjoy the little things is een lichtroze, matte nagellak. Over deze nagellak hoef je geen topcoat te gebruiken. In de lak zitten allemaal kleine glitters, die het geheel een parelmoer-achtige glans geven. Ik vind de lak sterk lijken op Just Stitched van Essie. Mocht je die te duur vinden, dan is dit een goed alternatief.
De substantie is wat dik en lakt wat streperig, maar naarmate de lak opdroogt (wat trouwens snel gaat), trekt dat streperige weg. Wel is het belangrijk dat je nauwkeurig lakt om het mooiste effect te krijgen. De lak is mooi mat goed dekkend met twee laagjes. De kleur is lastig vast te leggen, maar hij is in het echt iets meer roze dan op de foto’s.
Bij mij bleef de lak helaas niet lang zitten, de volgende dag begon hij al te chippen. Daar had ik met Just stitched ook last van.

The choco side of life
Enjoy the little things & choco side of life Enjoy the little things & choco side of life Enjoy the little things & choco side of life

The choco side of life is een chocoladekleurige nagellak met vele kleine, zilveren shimmers. Daardoor vind ik hem ietwat metallic ogen. De kleur had van mij persoonlijk wel wat warmer gemogen, maar desalniettemin is het zeker een mooie kleur. Het is een fijne lak, die gemakkelijk lakt. Het mooiste resultaat verkrijg je door 2 laagjes aan te brengen. Ik heb een topcoat gebruikt en de lak begon bij mij na 3 dagen te chippen.

Eindoordeel
Ik ben heel tevreden over deze lakjes van Essence. Enjoy the little things is wat lastiger om mee te werken, maar het resultaat is mooi. Het matte geeft een mooi effect aan de lichtroze kleur. Nadeel is wel dat hij erg snel chipt. Waarschijnlijk omdat je er geen topcoat bij mag gebruiken (immers, dan gaat het matte effect weg).
The choco side of life vond ik gemakkelijker en prettiger lakken. Een mooie chocolade bruine kleur die ietwat aan de koele kant is. De houdbaarheid is prima. Na 3 dagen begon hij bij mij te chippen.
Zeker als je bedenkt dat de lakjes slechts €1,89 kosten per stuk. Er zijn in het totaal 6 nagellakken in binnen deze collectie beschikbaar.

Essence “happy girls are pretty” nagellakken kosten €1,89 per stuk en zijn, tot en met half oktober, verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *