Catrice Shine Appeal fluid lipstick Marry Berry

0 0

Fluid lipsticks zijn hot. Steeds vaker zie ik ze in de make-up schappen liggen. Eerst alleen bij high-end merken (zoals Dior), maar nu ook bij de budget merken. Ik wilde maar al te graag zo’n fluid lipstick proberen, maar niet voor de prijs van €36,95 (Dior). De fluid lipsticks van Catrice kosten slechts €3,99; een fractie van de prijs van die van Dior. Ik nam er eentje mee in de kleur Marry Berry.

De verpakking
Catrice Fluid Lipstick Merry Berry Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

De verpakking van de fluid lipstick vind ik prachtig. Hij is gemaakt van stevig, doorzichtig plastic met een zwarte dop. Op het doorzichtige gedeelte staat het logo van Catrice. Strak, simpel en chique.

Catrice Fluid Lipstick Merry Berry Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

Wat ik leuk vind, is dat het product in de vorm van een lipstick gegoten is. De verpakking is duidelijk geïnspireerd op de fluid lipstick verpakking van Dior. Dat vind ik zelf niet erg en de verpakking is ook zeker geen dupe.

Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

Er staat weinig informatie op de huls. Je kunt de belangrijkste informatie terugvinden op de website. Dit vind ik prima. Ik hou ervan wanneer verpakkingen strak zijn vormgegeven en er niet te veel/geen belettering op staat, anders dan het logo. Catrice zegt zelf over dit product dat het de kleur van een lipstick combineert met de glans van een lipgloss.

Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

Door middel van een sponsapplicator breng je het product aan op je lippen. De sponsapplicator is zacht en geeft voldoende product af. Ik vind hem prima werken.

Dit zijn de ingrediënten die in de fluid lipstick zitten:

POLYBUTENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, TRIETHYLHEXANOIN, TRIISODECYL TRIMELLITATE, ISOCETYL STEARATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, DIISOSTEARYL MALATE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, GLYCERYL BEHENATE/EICOSADIOATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, PHENYLPROPYLDIMETHYLSILOXYSILICATE, TOCOPHERYL ACETATE, DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGYLCERIDE, AROMA (FLAVOR), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Swatches
Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

De foto links is genomen met flits, rechts zonder.
Toen ik het product swatchte was ik in eerste instantie teleurgesteld. Dit is geen fluid lipstick, maar een goed gepigmenteerde lipgloss. Toen ik keek op de site van Catrice, zag ik ook dat dit product is ingedeeld bij de lipgloss’ en niet bij de lipsticks. Bummer. Een misleidende naam, want juist door de naam had ik een ander product verwacht. Ik zal dit product vanaf nu dan ook als een lipgloss behandelen, en niet als een fluid lipstick.
Voor een lipgloss is deze, paarse, kleur sterk gepigmenteerd. De gloss bevat geen glitters, maar wel een sterke glans.

Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

De bovenste foto is genomen zonder flits, de onderste met. Het was lastig om deze gloss mooi vast te liggen van dichtbij. De gloss dekt namelijk heel goed en heeft een mooie glans. Het lijkt hier alsof de gloss wat in de lijntjes trekt, maar hier zie je in het echt bijna niets van. De substantie is vrij dik, maar niet op een vervelende manier.
De grootste glans verdwijnt na ongeveer een uurtje. Dit hangt ook af van of je veel eet en drinkt. De gloss blijft ongeveer een uur of 3 op de lippen zitten en laat ook een stain achter. Hij slijt mooi egaal. Wel trekt hij, naarmate hij verder slijt, ook meer in de lijntjes. Een klein hapje en drankje overleeft hij wel, maar na een grote maaltijd moet hij bijgewerkt worden.

Catrice Fluid Lipstick Merry Berry

De kleur vind ik prachtig. Uitermate geschikt voor de herfst. Ik gebruikte de volgende producten voor deze look:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
– Essence oogschaduw mono Blockbuster
– Essence Absolute Nude eyeshadow palette
Perfect Touch eyeliner pencil in Brown
Max Factor Wild Mega Volume mascara
Catrice Date with Ash-ton wenkbrauwpotlood
– Embryolisse Lait-Crème Concentré
NYX HD concealer
Maybelline Dream Pure BB cream
Etos blush 4142-001
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Bobbi Brown shimmer brick Pink Quartz

Eindoordeel
Een fluid lipstick zou ik dit product niet willen noemen. Mocht je daar echt naar opzoek zijn, dan kun je dit product beter skippen. Wel is het een hele fijne lipgloss. Hij is goed gepigmenteerd en heeft een goede houdbaarheid. De kleur vind ik ook erg mooi en perfect voor de herfst. Ten slotte vind ik de verpakking een echte eye-catcher, die niet onderdoet voor een verpakking van een luxe merk.

Catrice Shine Appeal fluid Lipstick Marry Berry kost €3,99 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *