NYC Show Time volumizing mascara

0 1

Mascara is een belangrijk onderdeel van mijn make-up. Het maakt voor mij de ooglook af. Wanneer ik een dagje geen zin heb in een uitgebreide make-up look, dan doe ik vaak toch een beetje mascara op. Dit zorgt voor een frissere oogopslag.
Toen bij Kruidvat een tijdje geleden de 1+1 gratis actie was, nam ik een mascara mee van NYC. Vandaag ga ik deze reviewen.

De verpakking
NYC show time volumizing mascara NYC show time volumizing mascara

De mascara zit in een zwarte huls met gouden opdruk. De huls oogt, door het gebruikte materiaal en de vormgeving, wat goedkoop. Gezien de lage prijs vind ik dat niet zo erg, mits de mascara goed is. De gouden belettering vind ik mooi, maar het geheel vind ik wel wat druk vormgegeven.

NYC show time volumizing mascara NYC show time volumizing mascara NYC show time volumizing mascara

De mascara belooft volume te geven. Op de website van NYC staat dat de mascara zelfs onmiddellijk 13x meer volume aan de wimpers geeft. Dat vind ik een flinke belofte voor een mascara. Verder staat er niet zo heel veel informatie op de huls.
Panthenol en vitamine E zijn de belangrijkste ingrediënten van de mascara, aldus de site van NYC. Een volledige ingrediëntenlijst kan ik echter niet vinden.

NYC show time volumizing mascara NYC show time volumizing mascara

De mascara heeft een simpel fibre borsteltje. Persoonlijk hou ik het meest van dit soort recht-toe recht-aan borsteltjes.

De mascara
NYC show time volumizing mascara NYC show time volumizing mascara

De mascara heeft een prima zwarte kleur. Niet ontzettend intens, maar wel prima. De substantie is niet heel dik, maar ook niet heel waterig. Precies goed wat mij betreft. Op de foto hierboven draag ik 1 laagje mascara. 13x vollere wimpers… ik zie het niet terug. Nu weet ik wel dat ik vrij stugge wimpers heb die ook nog eens kort zijn, maar ik ben mascara’s tegengekomen die beter presteren. De mascara geeft wel lengte. Wanneer ik 2 of 3 laagjes aanbreng geeft de mascara ook wat meer dikte en ietsje meer volume, maar nog onvoldoende voor mijn goesting. Wat ik dan wel weer fijn vind, is dat de mascara mijn wimpers goed separeert en niet klontert.

NYC show time volumizing mascara

Zo ziet dat er dan full face uit. Ik gebruikte coor deze look de volgende producten:
Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Essence Absolute Nude Eyeshadow Palette
W7 Lightly Toasted Palette
Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner
– Embryolisse lait-crème concentré
Maybelline Dream Pure BB cream
NYX HD Concealer
Max Factor Cream Puff Blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Bobbi Brown Art Stick Cherrywood

Eindoordeel
Deze mascara belooft 13x meer volume. Die belofte heeft hij, wat mij betreft, zeker niet waargemaakt. Voor mijn wimpers is het een prima mascara, maar niet heel bijzonder. Hij geeft wel wat lengte, maar ik mis volume en dikte. Wat ik prettig vind, is dat de mascara niet klontert en mijn wimpers goed separeert. Ook heeft de mascara een prima substantie. Toch zijn er, naar mijn mening, betere budget mascara’s. Denk aan bijvoorbeeld de Lash Princess mascara van Essence.

De NYC Show Time volumizing mascara kost €1,99 en is verkrijgbaar bij geselecteerde drogisterijen. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *