Perfect Touch Eyeliner Pencil

0 0

Naast zwarte eyeliner, gebruik ik ook graag bruine eyeliners en oogpotloden. Het maakt de look net wat zachter, maar je accentueert wel nog steeds het oog en wipperrand. Als ik een bruine budget eyeliner of oogpotlood tegenkom, wil ik deze dan ook graag uitproberen. Bij de Big Bazaar kwam ik een bruin oogpotlood tegen van het merk Perfect Touch. Voor de prijs van slechts 99 cent kon ik hem niet laten liggen. Ik nam hem mee naar huis om uit te testen en vandaag deel ik mijn bevindingen.

Het potlood
Perfect Touch Eyeliner Pencil Perfect Touch Eyeliner Pencil

Dit is het potlood. Ik kan er eigenlijk niet zo heel veel over zeggen. Het is een potlood, net als ieder ander potlood. De benodigde informatie staat er op. Verder geen fancy vormgeving. Dat hoeft van mij ook niet per se, dit vind ik eigenlijk wel prima.
Als je goed kijkt zie je op bovenstaande foto’s een ribbel-lijn lopen. Op deze lijn kun je het plastic, dat om het potlood heen zit, afscheuren. Ik vind het heel netjes dat dit budgetmerk zijn potlood in plastic inpakt. Zo weet je zeker dat niemand anders het potlood al heet gebruikt. Ook ben ik fan van dit plastic. Het laat zich gemakkelijk verwijderen en laat geen lelijke plaklaag achter.

Perfect Touch Eyeliner Pencil Perfect Touch Eyeliner Pencil

Dit zijn de ingrediënten die in het potlood zitten. Als je goed kijkt zie je, net onder ingrediënten, een klein konijntje staan. Dit merk is tegen dierproeven. Altijd een pluspunt!

Perfect Touch Eyeliner Pencil

Aan de achterkant van het potlood zit een stukje welke de kleur van het potlood laat zien. Handig, want het staat verder nergens op het potlood vermeld. Ze verkopen deze eyeliner potloden trouwens in verschillende kleuren.

Perfect Touch Eyeliner Pencil Perfect Touch Eyeliner Pencil

Ook dit ziet er prima uit.

Swatches
Perfect Touch Eyeliner Pencil

Toen ik het potlood op mijn arm swatchte, was ik blij verrast. Veel pigment en het potlood gleed makkelijk over de huid. Er kwam een mooie, matte en diepe bruine kleur tevoorschijn

Perfect Touch Eyeliner Pencil

Op het oog stelde dit potlood mij echter teleur. Voor het lijntje hierboven op e foto’s heb ik echt véél moeite moeten doen. Hij gleed totaal niet lekker over het oog heen, waardoor het aanbrengen zelfs een beetje pijn deed. Met het eindresultaat ben ik niet ontevreden, maar ik wil dit resultaat liever bereiken met een stuk minder moeite.
Ik heb ook een poging gedaan om het potlood op mijn waterlijn aan te brengen, maar dit was een fiasco.

Perfect Touch Eyeliner Pencil

Uiteraard heb ik het potlood ook aangebracht over mijn oogschaduw heen. Dat was helemaal dramatisch. Het lukte mij totaal niet om er een fatsoenlijke lijn mee op mijn ooglid aan te brengen.

Perfect Touch Eyeliner Pencil

Full face levert dat dit plaatje op. Ik heb het oogpotlood ook onder mijn ogen gebruikt (onder de waterlijn), daar pakte het wel prima.
Ik gebruikte de volgende producten voor deze look:
Catrice Prime and Fine eyeshadow base
– Essence oogschaduw mono Blockbuster
– Essence Absolute Nude eyeshadow palette
– Max Factor Wild Mega Volume mascara
Catrice Date with Ash-ton wenkbrauwpotlood
– Embryolisse Lait-Crème Concentré
NYX HD concealer
– Maybelline Dream Pure BB cream
Etos blush 4142-001
Catrice Prime and Fine mattifying powder
Bobbi Brown shimmer brick Pink Quartz
– MAC Can’t get Enough lipstick

Perfect Touch Eyeliner Pencil

Tijdens het swatchen op mijn arm vroeg ik mij al direct af of dit potlood niet ook geschikt zou zijn als wenkbrauwpotlood. Ik besloot de proef op de som te nemen en mijn wenkbrauwen met dit potlood bij te tekenen. Hierboven zie je het resultaat. Ik besef mij dat deze kleur veel te donker is voor mijn wenkbrauwen, daar moet je even doorheen kijken.
Als wenkbrauwpotlood vind ik dit potlood top. Hij tekende mijn wenkbrauwen gemakkelijk en snel bij. Er kwam meer dan voldoende pigment vanaf en de kleur was ook makkelijk te vervagen, door middel van een spooly.

Eindoordeel
Als oogpotlood vind ik dit potlood niet goed. Er komt bijna geen kleur van de potlood af op het oog, waardoor het een grote struggle is om een mooie lijn te zetten. Ik raad hem voor dat doeleinde dan ook niet aan. Als wenbrauwpotlood vind ik hem wel erg prettig werken.

Perfect Touch eyeliner pencil kost €0,99 en is verkrijgbaar bij de Big Bazaar.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *