Escada Born in Paradise

0 0

De zomer is bijna voorbij en we gaan alweer richting de herfst. Qua weer leek het de afgelopen dagen al herfst, maar gelukkig staan er voor dit weekend nog wat zonnige momenten voor ons klaar. Tenminste, als het goed is. En hopelijk heeft september ook nog wat mooie dagen voor ons in het verschiet. Op de valreep van deze zomer wil ik toch nog even mijn favoriete (zomer)parfum laten zien: Escada’s Born in Paradise.

De verpakking
Escada Born in Paradise

De flacon wordt geleverd in een kartonnen verpakking. Ik vind deze verpakking niet heel mooi, maar wel erg zomers. Ik vind e verpakking ietwat druk weergegeven. Ook zit er een stoffen bloem om de dop van de fles. Een passend en zomers detail, maar van mij had dit niet gehoeven. Ik vind de bloem, die ook als ring gebruikt zou kunnen worden, kitsch. Dat soort dingen belanden bij mij direct in de prullenbak.

Escada Born in Paradise Escada Born in Paradise

De flacon zelf vind ik wel mooi. Hij is eenvoudig en dat kan ik waarderen. Op de voorkant staat de naam van het merk en de naam van het parfum. De flacon is doorzichtig, waardoor je de vloeistof ziet zitten. De flacon is aan de bovenkant blauw, wat naar onderen toe steeds meer vervaagt totdat je geen blauw meer ziet. Voor een zomergeur had ik roze wat meer passend gevonden, hoewel dat wel een beetje muggenziften is.
Op de achterkant van de flacon staat een paradijsvogel afgebeeld. Wat ik leuk vind, is dat je deze ook aan de voorkant van de flacon ziet zitten. Dit geeft een mooi effect.

Escada Born in Paradise Escada Born in Paradise

Zeker op de onderste foto (met flits) zie je de vogel mooi gedetailleerd.

Escada Born in Paradise

Dit is hoe de flacon er van achteren uitziet.

Escada Born in Paradise

De binnenkant van de dop en het plastic van de spuitmond zijn roze. Ik vind het leuk dat er aan deze details gedacht is!

Escada Born in Paradise

Op de bovenkant van de dop staat het logo van Escada; nog zo’n mooi detail.

De geur
Deze geur van Escada heeft de volgende elementen in zich:
Topnoten: groene appel, guave, watermeloen
Hartnoten: ananas, kokosmelk
Basisnoten: ceder, muskus, sandelhout

Naar eigen zeggen heeft Escada zich voor deze geur laten inspireren door de welbekende Piña Colada cocktail. Dat kan ik alleen maar beamen. De geur heeft inderdaad wat weg van deze romige cocktail. De combinatie van ananas en kokos ruik je er zeker doorheen. Wat buiten kijf staat is dat deze geur ontzettend zoet is. Mierzoet zou ik willen zeggen. En ik vind hem heerlijk! Ik ben gek op zoete geuren en deze geur is ontzettend zomers. Zelf draag ik deze geur het liefst tijdens de lente en de zomer, omdat ik de geur daar perfect bij vind passen. Wanneer je de geur net opsprayt is hij wat frisser, wanneer je hem wat langer op hebt wordt hij steeds warmer van geur.
Wat ik fijn vind is dat de geur ook lang blijft hangen en ik hem gedurende de dag goed blijf ruiken.

Escada Born in Paradise

Eindoordeel
Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is geworden dat ik dit een heerlijke geur vind. In fact: dit is zelfs één van mijn favoriete geuren. Als je, net als ik, gek bent op zoete geuren, dan denk ik dat je deze wel kunt waarderen. Ik krijg in ieder geval regelmatig complimenten over deze geur.
Ik kwam er tijdens het schrijven van deze review achter dat deze geur een limited edition van 2014 was. Toch is de geur bij verschillende webshops nog te koop. Ik ga in ieder geval een back-up inslaan!

Escada Born in Paradise is online verkrijgbaar bij verschillende webshops. Prijzen variëren vanaf de €25 voor 30ml.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *