Bobbi Brown Telluride Eye Palette

0 0

Oogschaduwpaletten heb ik niet heel veel in mijn stash. Ik heb een paar paletten die ik veel gebruik en dat is voor mij prima. Ik ben iemand die van rustige, warme ooglooks houd, het liefst met goudtinten en glitter.
Toen ik recentelijk met mijn moeder in Laren was, wilde ik graag even de Douglas in. Daar verkochten ze ook Bobbi Brown producten en ik werd betoverd door de mooie kleuren van het Telluride palet. Ik was echter ook heel sceptisch, vaak lees ik minder goede dingen over de kwaliteit van de oogshaduws van Bobbi Brown. Dat zit ‘m met name in de pigmentatie. De verkoopster die mij hielp was zelf groot fan van Bobbi Brown en bood aan om mij op te maken met dit palet. Ze gaf mij informatie over hoe het palet te gebruiken en hoe de paletten van Bobbi werken. Ik was blij verrast en besloot het palet mee naar huis te nemen. Vandaag ga ik deze aan jullie laten zien.

De verpakking
Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Allereerst zit het palet verpakt in een kartonnen verpakking. Deze is zwart met witte letters. Hij is strak vormgegeven, eigenlijk zoals Bobbi met al haar verpakkingen doet.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Op de achterkant staan de ingrediënten van de oogschaduws.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Wanneer je de kartonnen  verpakking openmaakt, komt er een plastic palet tevoorschijn. Deze is glanzend zwart, met daarop, in gouden letters, “Bobbi Brown” gedrukt. Strak, chique; hier houd ik van. Ondanks de sobere vormgeving vind ik het palet luxe uitstralen. Overigens heeft deze zwarte verpakking wel een nadeel: hij trekt ontzettend veel stof aan en elke vingerafdruk is te zien. Ik moest hem flink oppoetsen voor de foto’s. Dat mag de pret echter niet drukken.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Op de achterkant van het palet staan de namen van de oogschaduws en wat voor een soort oogschaduws het zijn. Ik vind het leuk dat de oogschaduws ook echt een naam hebben. Die wat mij betreft zeer passend zijn.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Dit is echter waar het om draait: de oogschaduws. Wat een prachtige kleuren!
Aan de binnenkant van het palet zit een grote spiegel. Wat mij betreft een pluspunt. Ik vind het heel mooi dat de binnenkant van het palet roze is. Dit past wat mij betreft heel mooi bij de oogschaduws en maakt het geheel net wat speelser.
De oogschaduws waren trouwens mooi afgesloten met een plastic hoesje. Heel netjes.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Verder krijg je een dubbelzijdige kwast bij dit palet. De ene kant is een ronde oogschaduwkwast, aan de andere kant zit een platte kwast. Deze laatste kun je goed gebruiken voor eyeliner of het aanbrengen van oogschaduw onder je ogen. Ik heb mij laten vertellen dat deze kwasten van dezelfde kwaliteit zijn als de “full-size” kwasten van Bobbi. Of dat zo is weet ik niet, maar wat mij betreft werken de kwasten prima. De ronde gebruik ik voor het aanbrengen van oogschaduw over het gehele ooglid en de platte gebruik ik o.a. om de bruine kleur uit het palet aan te brengen als eyeliner.

De oogschaduws
Bobbi Brown Telluride Eye Palette Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Het palet bevat 7 oogschaduws met verschillende finishes. De kleuren zijn van links naar rechts:
01: “Cream” eye shadow
02: “Woodrose” eye shadow
03: “Velvet plum” metallic eye shadow
04: “Blazing star” sparkle eye shadow
05: “Heather rose” shimmer wash eye shadow
06: “Antique rose” eye shadow
07: “Smokey brown” eye shadow
Ik vind de kleurencombinatie erg mooi gekozen. Het palet is niet heel vernieuwend, maar de nude kleuren spreken mij wel heel erg aan. Vooral door de toevoeging van de roze kleuren. Ook het feit dat de kleuren warm zijn spreekt mij aan. Ten slotte vind ik het mooi dat de oogschaduws verschillende finishes hebben.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette Bobbi Brown Telluride Eye Palette flits

De bovenste foto is zonder flits, de onderste met.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

De bovenste foto is zonder flits en de onderste met.
De kleuren v.l.n.r.: Cream, Woodrose, Velvet plum, Blazing star, Heather rose, Antique rose en Smokey brown.
Het pigment van de kleuren ziet er prima uit. De matte kleuren hebben een zachte structuur en zijn niet korrelig. Blazing star bevat weinig pigment en veel glitter. Dit komt omdat deze kleur als topcoat bedoelt is. Toch had ik liever een mooie highlighter gezien i.p.v. deze glitterige topcoat. De kleur Cream  valt op mijn huid bijna weg. Deze kleur is bedoelt als basiskleur en in de winkel werd mij verteld dat deze kleur ook een speciale substantie heeft en dat je niet met je vingers deze kleur mag aanbrengen.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Als eerst maakte ik deze ooglook met de bruine kleuren. Ik maakte hem als volgt: op het gehele bewegend ooglid bracht ik Cream aan, welke ik naar boven toe uitwerkte. Vervolgens bracht ik Woordrose aan op het bewegend ooglid. In de binnenste ooghoek bracht ik een klein beetje Blazing star aan. In de buitenste ooghoek bracht ik Velvet plum aan. De blende ik uit naar boven en in de arcadeboog. Op de onderste wimper rand bracht ik Smokey brown aan. Vervolgens maakte ik mijn kwastje nat en zette ik met Smokey brown een dun lijntje langs de bovenste wimper rand als eyeliner.

Bobbi Brown Telluride Eye Palette

Deze look maakte ik met behulp van de roze kleuren. Op het gehele ooglid bracht ik de kleur Cream aan. Vervolgens bracht ik Antique rose aan op het bewegend ooglid. In de buitenste ooghoek bracht ik Heather rose aan, deze blende ik naar boven uit en in de arcadeboog. Blazing star bracht ik op de binnenste ooghoek aan. Onder het oog bracht ik Smokey brown aan. Ook bracht ik Smokey brown aan met een nat kwastje als eyeliner.

De oogschaduws zijn gemakkelijk in gebruik. Ze werken goed samen en blenden heel goed. Ook zijn ze prima op te bouwen. Ik vind het fijn dat de bruine oogschaduw ook als eyeliner gebruikt kan worden. Dit houdt de look wat zachter. De looks maakte ik met behulp van de bijgeleverde kwast. Ook gebruikte ik de MAC 217 blending brush.

Voor beide looks gebruikte ik de volgende producten:
Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base
Essence Lash Princess Volume mascara
– Embryolisse lait-crème concentré
Maybelline Dream Pure BB cream
NYX HD Concealer
Max Factor Cream Puff Blush Seductive Pink
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Bobbi Brown Art Stick Cherrywood
Bij de eerste look tekende ik mijn wenkbrauwen bij met een wenkrauwpotlood van Yves Saint Laurent. Bij de tweede look tekende ik mijn wenkbrauwen bij met het Eye Brow Stylist potlood van Catrice.

Eindoordeel:
Ik ben zeer gecharmeerd van het palet. De warme roze en bruine kleuren vind ik erg mooi en ik vind het fijn dat de oogschaduws verschillende finishes hebben. De oogschaduws hebben een goede pigmentatie, blenden gemakkelijk en de kleuren zijn goed op te bouwen. Ook zijn de kleuren heel zacht van structuur en kruimelen niet. Het dubbelzijdige kwastje is tevens van goede kwaliteit. Het palet is veelzijdig en je kan er allerlei kanten mee op. Dat vind ik positief.
Over Blazing Star ben ik iets sceptischer, deze kleur doet wat mij betreft niet voldoende. Ik had liever een mooie highlighter gezien, dit mis ik wel een beetje aan dit palet.
Ik ben ontzettend blij met dit palet. Toch vind ik €60 wel overpriced voor een oogschaduwpalet met 7 kleuren.Je betaald zeker voor de naam in dit geval. Ik heb hem zelf kunnen kopen met behulp van cadeaubonnen. Toch zal ik zonder cadeaubonnen dit palet niet zo snel kopen. Dan zou ik eerder voor een Urban Decay palet gaan. Daar heb je 12 intens gepigmenteerde kleuren voor €50.

Het Bobbi Brown Telluride eye palette is een limited edition palet uit de Telluride collectie. Dit palet kost €60 en is verkrijgbaar bij geselecteerde Douglas en Bijenkorf filialen. Ook is hij online verkrijgbaar bij verschillende winkels. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *