Baylis & Harding hand & body lotion Sweet Mandarin & Grapefruit

0 0

Een aantal weken geleden vertelde ik al over de body spritz en de douchegel van het merk Baylis & Harding. De douchegel was wel oke en de body spritz was prima. Ik had deze producten voor mijn verjaardag gekregen in een set. In deze set zat ook nog een hand & body lotion, welke ik vandaag ga bespreken.

De set
Baylis & Harding shower gel Baylis & Harding shower gel

Dit was de set waarin de producten zaten verpakt. Ik vind de set ontzettend chique, zeker met de clutch erbij. De kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en dit geeft een mooi geheel. Daarnaast ben ik gewoonweg gek op goud. In combinatie met het wit en de niet al te druk vormgegeven verpakkingen geeft dit een rustig geheel.

De verpakking
Baylis & Harding hand en body lotion Baylis & Harding hand en body lotion

De hand & body lotion zit in een witte tube, met gouden opdruk en een gouden dop. Zoals ik net al omschreef, zijn de producten in deze set rustig vormgegeven. Ik vind de combinatie van goud en wit erg mooi. Het geeft een chique uitstraling.

Baylis & Harding hand en body lotion Baylis & Harding hand en body lotion

De lotion bevat vitamine a, b en c.

Baylis & Harding hand en body lotion

Dit is de informatie op de achterkant. De bedoeling is dat je de lotion zachtjes in je huid masseert totdat deze is opgenomen.

Baylis & Harding hand en body lotion

Dit zijn de ingrediënten die in de lotion zitten.

Baylis & Harding hand en body lotion Baylis & Harding hand en body lotion

De lotion is netjes afgesloten door middel van een lipje. Dat vind ik, met het oog op de hygiëne, heel fijn. Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat dit lipje vrijwel direct scheurde toen ik hem eraf wilde halen. Gevolg: ik moest het lipje eraf peuteren. Daarnaast zit hij aan de rand zó goed vastgeplakt, dat ik hem er niet volledig afkreeg. Dit vind ik toch wel jammer.

De lotion
Baylis & Harding hand en body lotion Baylis & Harding hand en body lotion

Wanneer de lotion uit de tube komt, vind ik deze er wat chemisch uitzien. De substantie is een mix tussen een soort van gel en vla. De substantie had van mij wel een stuk romiger gemogen. Ik vind een gel-achtige substantie nu niet heel erg bij een lotion passen. De lotion smeert heel makkelijk uit en trekt snel in. De geur die hij achterlaat is heel zacht en ruik je eigenlijk alleen wanneer je aan je handen ruikt. Dat maakt de lotion heel gangbaar. De geur is licht pittig, maar toch ook zoet. Zelf vind ik de geur lekker ruiken.
De lotion zou voedend voor de huid moeten zijn. Hier merk ik niets van. Van buitenaf voelt mijn ingesmeerde huid zacht en prettig aan. Van binnen tintelt de lotion en voelt mijn huid heel trekkerig en prikkend aan. Dit vind ik niet prettig. Mijn huid voelt van binnen alles behalve gehydrateerd. De enige plek waar de crème mijn huid ook van binnen gehydrateerd laat aanvoelen, is op de binnenkant van mijn handen.
Waar dit aan ligt durf ik niet te zeggen. Normaliter reageer ik op heel goed op verzorgingsproducten voor de huid. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat mijn huid zo trekkerig aanvoelt na het aanbrengen van crème. Het zou goed aan mijn huid kunnen liggen in combinatie met de ingrediënten van dit product.

Eindoordeel
Ik vind deze hand en body lotion geen aanrader. De substantie vind ik persoonlijk niet heel prettig, deze had van mij veel romiger mogen zijn. Daarnaast doet hij niets voor mijn huid. Beter gezegd: hij laat mijn huid trekkerig aanvoelen. Terwijl dit juist totaal niet de bedoeling is van een voedende lotion. Alleen op de binnenkant van mijn handen doet hij zijn werk goed. Ik heb een hele makkelijke huid, dus dat mijn huid zo op deze lotion reageert verbaasd mij. Wat ik dan wel pluspunten vind aan deze lotion is dat hij lekker ruikt en snel intrekt.

De totale set is verkrijgbaar op o.a. Amazon en kost daar 11,42 pond. Omgerekend is dit ongeveer €16,22.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *