Baylis & Harding body spritz Sweet Manderin & Grapefruit

0 0

Voor mijn verjaardag had ik een pakket gekregen van het Engelse merk Baylis & Harding. Vorige week schreef ik al over de douchegel. Een prima douchegel maar niet heel bijzonder. Vandaag is het de beurt aan de body spritz uit deze lijn.

De set
Baylis & Harding shower gel Baylis & Harding shower gel

Nog even wat foto’s van hoe de gehele set eruit zag. Heel mooi en stylish vormgegeven. De kleurencombinatie (goud met wit) vind ik chique en ik vind het erg leuk dat er een clutch bij de set zit.

De body spritz
Baylis & Harding Body Spritz Baylis & Harding Body Spritz

De body spritz zit in een doorzichtige spuitflacon, met een zwarte spuitmond en een doorzichtige dop. De body spritz heeft een licht bruine/gelige kleur.

Baylis & Harding Body Spritz Baylis & Harding Body Spritz

De verpakking is rustig vormgegeven. Weinig poespas en persoonlijk vind ik dat mooi. Ik hou niet zo van zeer druk vormgegeven verpakkingen. Dit oogt chique.

Baylis & Harding Body Spritz

Wat ik een hele leuke toevoeging vind, is de strik. Het maakt de flacon toch net even wat specialer. Ook in de totale set vond ik de strik (en daardoor de body spritz) er echt uitspringen. Wat wel een nadeel is, is dat de strik stevig vastgeplakt zit en daardoor nagenoeg niet te verwijderen van de flacon. Daardoor is het wat lastiger om de dop terug op de flacon te stoppen.

Baylis & Harding Body Spritz Baylis & Harding Body Spritz

Informatie op de achterkant en de zijkant. De spritz is vrij van parabenen.

Baylis & Harding Body Spritz

Dit zijn de ingrediënten die in de spritz zitten.

Baylis & Harding Body Spritz

En dit is de spuitmond. Deze werkt prima. Wat mij opvalt is dat je in één keer vrij veel product op de huid sprayt. Op zich vernevelt hij wel prima, maar doordat er zo’n grote hoeveelheid in één keer uit de spritz komt, laat hij toch een vochtig laagje achter op de huid. Dit trekt wel vrij snel in.
De spray werkt zeer verkoelend en laat een subtiele geur achter op de huid. De geur laat geen walm om je achter; pas wanneer je aan de ingesprayde huid ruikt, ruik je deze geur. De geur is hetzelfde als die van de douchegel: licht pittig en toch ook zoet. De geur  doet mij zeker wel aan mandarijn denken.

Eindoordeel
Ik vind de body spritz een fijn product. Hij werkt zeer verkoelend en laat een zachte geur achter. Verzorgend vind ik hem niet werken, maar verfrissend wel. Wanneer je de spritz opspuit komt er vrij veel product op de huid, waardoor hij een vochtig laagje achterlaat. Dit is iets om rekening mee te houden. Ik had het persoonlijk fijner gevonden wanneer hij niet een vochtige waas achter zou laten (denk aan de fragrance mists van Victoria’s Secret), maar ik vind het persoonlijk niet een noemenswaardig nadeel.

De totale set is verkrijgbaar op o.a. Amazon en kost daar 11,42 pond. Omgerekend is dit ongeveer €16,22.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *