Womanity Eau Pour Elles by Thierry Mugler

1 1

Thierry Mugler staat bekend om zijn bijzondere parfums. Je houdt er van, of je vindt ze afschuwelijk. Over het algemeen bestaat er geen middenweg bij deze parfums. Toen ik dit parfum van Thierry Mugler rook was ik in eerste instantie heel verbaasd en verrast, maar toen ik nog eens rook vond ik hem eigenlijk wel heel lekker. Apart, maar lekker. Vandaag daarom een review van dit parfum.

De verpakking
Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity

Allereerst zat het karton verpakt in plastic. Bovenop zat een mooie seal met daarop het logo van Thierry Mugler. Ik vind het prettig dat de verpakking geseald is in plastic, zo weet je zeker dat het parfum ongebruikt is.

Thierry Mugler Womanity

De verpakking heeft een lichte, poederroze kleur. Ik ben gek op dit soort kleuren. De verpakking is rustig vormgegeven, maar toch heel stijlvol. De flacon van de eau de toilette is hervulbaar.

Thierry Mugler Womanity

Wat ik leuk vind, is dat aan de binnenkant van de verpakking ook aandacht is besteed. Je kan de verpakking helemaal openklappen.

Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity

Ook de zijkanten van de verpakking zijn geheel in stijl vormgegeven.

Thierry Mugler Womanity

Op de achterkant staat informatie over het parfum. Ook de ingrediënten zijn hier te vinden. Tevens zie je hier een sneak peek van de bijzondere flacon waarin het parfum zit.

De flacon
Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity

Bijzonder is deze flacon absoluut te noemen. Ik weet nu niet of ik het mooi vind, maar apart is het zeker. Ik vind de flacon niet per se heel vrouwelijk. Wel vind ik hem goed bij de het merk Thierry Mugler passen. Ook vind ik hem bij het parfum passen, gezien deze ook apart is.

Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity

De flacon bevat verschillende details. Om te beginnen zit er op de voorkant een soort van alienachtig hoofd. Met 3 kettingen zit de dop vast aan de flacon. Deze kettingen kun je aan weerszijden van de flacon laten vallen, maar ook aan één kant. Het zijn 2 wat dikkere, korte kettingen en 1 dunne, langere ketting.
Het parfum zelf is roze. De combinatie tussen het roze parfum en de zilveren details vind ik wel mooi. Ondanks de drukke vormgeving straalt de flacon daardoor ook wel weer rust uit.

Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity

De dop is, net als de rest van de flacon, een bijzondere verschijning.

Thierry Mugler Womanity

Op de onderkant staat de naam van het parfum en de inhoud

Het parfum
Thierry Mugler omschrijft zelf het parfum als volgt: een symbool voor de vrije en zelfverzekerde vrouw.
Ik vind het lastig om de geur te omschrijven. De geur is pittig, kruidig en hartig, maar tegelijkertijd ook zoet en warm en toch ook fris. Een heel bijzondere geur, die ook tijdens het dragen wel enigszins verandert. Wanneer ik hem net op doe is hij vrij kruidig, maar na verloop van tijd wordt de geur wat zoeter. In dit parfum zijn o.a. de volgende ingrediënten gecombineerd: vijg, kaviaar en aardbei. Vooral de kaviaar vind ik een heel bijzonder ingrediënt wat ik niet snel in een parfum zou verwachten, maar wat in dit parfum wel goed werkt.

Thierry Mugler Womanity

Eindoordeel
Ik ben helemaal overstag voor dit parfum. Ik vind de geur heel bijzonder en ik merk dat ik hem graag draag. De pittige, hartige en toch ook zoete en fruitige geur spreekt mij aan. De flacon spreekt mij minder aan, maar dat vind ik ook minder belangrijk. Toch vind ik de flacon wel perfect bij de geur passen: beide zijn ze heel apart.
Wat ik heb gemerkt is dat de geur bij iedereen anders ruikt. Bij mij is hij vrij kruidig wanneer ik hem net opspuit en na verloop van tijd wordt hij steeds zoeter. Hoewel ik het kruidige accent zeker wel blijf ruiken. De geur is vrij zwaar en warm (vanwege het kruidige), maar toch ook zoet en fris. Als ik hem op een proefpapiertje spuit ruikt hij nog kruidiger.
Ik raad je aan om deze geur eerst te testen. Geuren zijn al heel persoonlijk en deze geur is zo apart, dat ik mij goed voor kan stellen dat niet iedereen deze lekker zal vinden. Ik vind hem in ieder geval heerlijk!

Thierry Mugler Womanity Pour Elles kost €61 voor 50 ml en is verkrijgbaar bij de parfumerie.

1 Comment
 • Michel Mulders
  december 9, 2016

  Hallo Fallon,

  Ik herken jouw omschrijving helemaal. Zowel de geur als de verpakking is heel verrassend en creatief.

  Een paar jaar geleden heb ik deze parfum gekocht in een hervulbare fles van 80 ml voor mijn vriendin.
  Echter de vloestofkleur was geel/goud en volgens mij rook deze iets anders.

  Weet jij of die geel/goude kleur nog bestaat?
  Weet jij of er een navul verpakking is van deze parfum?
  Of wellicht kan jij mij verder in contact helpen met mensen die dit mogelijk weten.

  Groetjes
  Michel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *