Sensationail in de kleur Mauve Maven

0 0

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik over de Sensational starter kit in de kleur Scarlet Red. Ik was ontzettend enthousiast over de kwaliteit en houdbaarheid van deze nagellak. Hij bleef met gemak 2 weken op mijn nagels zitten. Omdat ik het leuk vind om naggellakkleuren af te wisselen, heb ik zelf nog een andere kleur gekocht, Mauve Maven. Zou deze kleur van net zo’n goede kwaliteit zijn als Scarlet Red?

De verpakking
Alle nagellakken van Sensationail zitten verpakt in een kartonnen doosje met daarin de lak en dikke folder met extra informatie in allerlei talen. Omdat ik deze nagellak al enige tijd heb, heb ik helaas de verpakking niet meer en kan ik daar geen foto’s van maken.
De vormgeving van het karton is hetzelfde als die van de starter kit:
Sensationail Starter Kit Scarlet Red

De verschillen zijn dat de tekst anders is en dat de nagel op de kartonnen verpakking dezelfde kleur heeft als de lak. Zo kun je op de verpakking direct zien welke kleur het betreft.

Sensationail Mauve Maven Sensationail Mauve Maven

Het flesje is zeer minimalistisch vormgegeven. De fles is vierkant en matzwart, met een glanzende zwarte dop. Aan de ene kant zit een sticker met daarop tekst.

Sensationail Mauve Maven Sensationail Mauve Maven

Aan de andere kant zit een sticker met daarop de naam van de kleur en de inhoud. Deze sticker heeft dezelfde kleur als de lak. Dat vind ik prettig. Allemaal zwarte flesjes naast elkaar is esthetisch natuurlijk heel mooi, maar niet heel handig om snel te kunnen zien welke kleur je te pakken hebt. Door de gekleurde sticker zie je dit wél direct.
Ik vind de verpakking overigens mooi vormgegeven. Ik hou wel van deze minimalistische verpakkingen.

Sensationail Mauve Maven

De kleur komt niet helemaal overeen met het voorbeeld, maar het komt wel aardig in de buurt.

Sensationail Mauve Maven

Het kwastje is rond. Hoewel hij prima lakt, verkies ik toch een afgeplat kwastje, a la de lakjes van Essie. Het kwastje pakt veel product op en de lak is vrij dik. Het vergt wat oefening om de lak mooi dun op de nagel te krijgen. Je kwastje goed afstrijken is in ieder geval een must, wil je geen dik plakkaat op je nagel krijgen.

Op de nagels
Sensationail Mauve Maven Sensationail Mauve Maven

Mauve maven is een oudroze kleur. De kleur is heel warm en ik vind hem prachtig. Zoals ik al over Juicy Gossip lipstick van Etos schreef: oudroze is een kleur die precies in mijn straatje past. Ik vind het mooi in mijn kleding, in mijn make-up, in mijn accessoires. Een lak in die kleur kon natuurlijk niet ontbreken in mijn stash.
Wat ik fijn vind aan deze kleur, is dat hij mij ook een beetje bruiner laat lijken. Daarnaast is hij ook vrij neutraal, waardoor hij overal bij past.

Sensationail Mauve Maven

Eindoordeel
Is Mauve maven net zo’n fijne lak als Scarlet red? Ja, dat is hij wat mij betreft wel. De kwaliteit is absoluut net zo goed en de kleur vind ik prachtig. Mauve maven blijft met gemak 2 weken op mijn nagels zitten. E.e.a. is daarin overigens wel afhankelijk van hoe de conditie van mijn nagels is.
De substantie van de lak is vrij dik. Dit vergt wel enige oefening met het lakken, maar wanneer je dat eenmaal onder de knie hebt lakt de lak prima. Ik vind het zelf het mooist om 2 dunne lagen aan te brengen. De dekking is goed. Op de foto’s draag ik 2 dunne lagen en mijn nagels zijn goed bedekt met een egale kleur.
De lakken van Sensationail dienen allemaal in combinatie met een UV lamp gebruikt te worden.

Sensationail Mauve Maven kost €14,99 en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *