MAC 217 Blending Brush

0 1

Voor het aanbrengen van make-up wordt geadviseerd om goede kwasten te gebruiken. Ik heb op dit moment nog niet veel van deze goede kwasten. In één keer een hele kwastenset kopen is best prijzig en de materialen die ik nu gebruik voldoen redelijk. Langzaam aan ben ik wel mijn collectie wat meer aan het uitbreiden. In januari kocht ik de MAC 217 Blending Brush. Ik had geen blending kwast en van deze las ik veel positieve reviews. Inmiddels heb ik hem alweer een hele tijd in gebruik en vandaag vertel ik wat ik van deze kwast vind.

De kwast
MAC 217 Blending Brush
MAC 217 Blending Brush

De steel van de kwast is van hout. Het enige wat hierop staat is “MAC 217”. De steel is zwart met een soort van zilvere glitter.

MAC 217 Blending Brush MAC 217 Blending Brush

De haren van deze kwast zijn afkomstig van geiten. De kwast heeft een afgeronde vorm waarbij de haren taps toelopen. De kwast is niet in zijn geheel rond, de zijkanten zijn wat meer afgeplat, zoals je goed op de foto’s hierboven kunt zien.
De haren zijn heel zacht en geven mee, maar ze zijn niet zo flexibel dat ze geen tegendruk kunnen bieden. In dat opzicht zijn de haren stevig genoeg zonder dat ze hard zijn en prikken.

De test
MAC 217 Blending Brush

Ik heb hier een dikke streep oogschaduw op mijn arm gezet, welke ik vervolgens uitblende met de 217. Zoals je ziet blend hij de streep goed uit en vervaagt hij de harde lijnen. Op je oog zet je niet snel zulke dikke strepen, dus daar is het effect nog veel zachter.

Bourjois Nude Smoky Eyes Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner W7 Lightly Toasted Palette

Dit zijn een aantal looks die ik heb gemaakt met de 217 kwast. De kwast werkt ontzettend fijn. De kwast blend de kleuren goed uit en doet dit moeiteloos. Voor het aanbrengen van kleur in de arcadeboog werkt de kwast ook heel goed. Ik vind hem daar eigenlijk wel wat aan de grote kant voor, maar wat ik dan wel weer fijn vind is dat hij de kleur in de arcadeboog heel zacht aanbrengt, waardoor het geheel ook zachter oogt.

Eindoordeel
Ik snap heel goed waarom mensen in de beautywereld zo ontzettend enthousiast zijn over deze kwast van MAC. Ik ben elke dag opnieuw blij met deze kwast. Hij zorgt ervoor dat ik mijn oogschaduw op een veel snellere en mooiere manier kan aanbrengen. De kwast voelt prettig aan op de oogleden. Hij is stevig, maar toch ook zacht. Het blenden gaat moeiteloos en ook het aanbrengen van oogschaduw doet hij moeiteloos.
De kwaliteit van de kwast is goed. Met het wassen verliest hij geen haren. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee en raad hem zeker aan. Hoewel hij niet goedkoop is, vind ik hem zijn geld dubbel en dwars waard.

MAC 217 Blending Brush kost €22 en is verkrijgbaar bij de MAC counters en MAC stores. Ook is hij online verkrijgbaar bij de MAC en bij de Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *