l’Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

0 0

Een van de allereerste lipglosses die ik had was van l’Oreal. Het was een roze Glam Shine Sorbet lipgloss. Dit is alweer heel wat jaren geleden (zeker 10 jaar, als het niet langer is) en hoewel ik die lipgloss met veel plezier gebruikte, heb ik daarna nooit meer een nieuwe gekocht. Totdat ze mij pasgeleden bij de Etos weer opvielen omdat ze in de uitverkoop waren. Ik nam o.a. de kleur Sheer Cassis mee.

De verpakking
l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

De verpakking is al die jaren hetzelfde gebleven. Deze heeft lichtjes de vorm van een zandloper. De dop is zilver, evenals de belettering. De rest van de verpakking is doorzichtig, waardoor je direct ziet welke kleur je te pakken hebt. Ik vind de verpakking er mooi uitzien. Hij is rustig vormgegeven en ziet er niet goedkoop uit. Ik vind het ook mooi dat l’Oréal al jaren aan deze verpakking vasthoudt. Hij functioneert prima.

l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

Informatie op de achterkant.

l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

De sponsapplicator is fijn. Hij is zacht en is fijn gevormd, waardoor het aanbrengen van de gloss gemakkelijk gaat. Ik ben fan van deze applicator.

l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

Op de dop staat welke kleur het betreft.

Ingrediënten:
l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

Onder de sticker op de dop staan de ingredienten. Jeetje, wat een rampenplan om dat te lezen zeg. Mijn ogen zijn zeer goed, maar ik had echt héél veel moeite om het te kunnen lezen, zo klein staat het er op. Lang leve de digitale camera en Photoshop, die het mogelijk maakte om toch een enigszins leesbare ingrediëntenlijst te verkrijgen voor dit artikel.

Swatches
l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

De rechterfoto is genomen met flits, de linker zonder. Deze kleur is afkomstig uit de Reflexion collectie. Ik zou de kleur zelf omschrijven als wijnrood/paars met veel glitter. Glanzen doet hij zeer sterk. Het pigment is prima, er komt behoorlijk wat kleur van deze gloss af.

l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

De kleur verdeelt wat lastig over de lippen. Vooral op de randen heeft hij snel de neiging om te gaan ophopen. Ik moet er even de tijd voor nemen om hem goed over mijn lippen te verdelen. De substantie zelf is vrij dik en ruikt licht zoetig. Ik vind het een vrij chemische geur. Toen ik hem opdeed kreeg ik direct flash backs naar toen ik jong was en deze gloss droeg. Good old times and memories. Grappig hoe een bepaalde smaak en geur een mens direct associaties kan geven naar bepaalde levensfasen en gebeurtenissen. De smaak en geur zijn duidelijk onveranderd. Overigens ben ik van de smaak wat minder gecharmeerd. De gloss is duidelijk aanwezig op de lippen en ik proef hem continu. Het is een ietwat chemische zoete smaak. Ik heb liever dat een gloss qua smaak wat minder aanwezig is.

l'Oréal Glam Shine Lipgloss Sheer Cassis

Ik draag de volgende producten op deze foto:
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Essence Irresistible Fox Trott Eyeshadow
Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Etos Primer
– Maybelline Dream Pure BB Cream
NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils Wenkbrauwpotlood in de kleur 03 Bruin
Etos Blush Powder 4142-001
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
De Glam Shine Lipgloss van l’Oreal was toendertijd al een prima lipgloss en dat is hij nog steeds. De gloss is vrij dik van substantie en ietwat plakkerig, maar niet op een nare manier. Hij is wel duidelijk aanwezig op de lippen. Wat ik wat minder vind is de chemische geur en smaak. Vooral de smaak had ik liever neutraler gezien.
De houdbaarheid van de gloss is prima. Een paar uur blijft hij zeker wel op de lippen zitten. Wanneer de gloss vervaagt, vervaagt deze op een mooie manier, waarbij er een lichte stain op de lippen achter blijft. Een klein hapje en drankje overleeft hij nog wel redelijk, een grote maaltijd en meerdere drankjes niet.
De kleur vind ik trouwens prachtig. De wijnrode/paarse kleur is niet heel veel, maar zorgt wel voor een mooie kleur op de lippen, die ik persoonlijk erg mooi vind staan. Op de lippen is hij een stuk zachter van kleur dan dat hij er in het flesje uitziet.

l’Oréal Glam Shine Lipgloss in de kleur Sheer Cassis is te koop bij de drogisterij. Prijzen variëren rond de €9.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *